Messenger Lite вече поддържа и видео чат

07 март 2018 18:31, прочетено 4334
13
Messenger Lite вече поддържа и видео чат

От известно време потребителите на Android имат достъп до олекотена версия на Facebook Messenger, която се казва Messenger Lite. Тя е с по-скромни изисквания към хардуера, осигурява основната функционалност на популярното приложение за комуникация и работи добре с по-бавни връзки с интернет, което е често срещано в развиващите се страни. От днес потребителите на приложението вече могат да провеждат и видео разговори, което означава, че то вече е достойна алтернатива на стандартната версия.

Facebook посочва, че този тип на комуникация е много популярен и през миналата година в Messenger са били проведени 17 милиарда видео чата, което е два пъти повече от регистрираните през 2016. Messenger Lite предлага основните възможности за изпращане на текст, снимки и линкове и за провеждане на гласови разговори при обем под 10МВ, което ускорява инсталирането и стартирането му.

Източник: Facebook

Може да ви е интересно и това:
Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  WhatsApp скоро ще започне да показва реклами |  WhatsApp добавя поддръжка за стикери |  Facebook Messenger 4 носи опростен дизайн |  Facebook представи устройствата за видео чат Portal | 

Тагове: Facebook |  messenger |  messenger lite | 

Коментари: 13 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Ludogoretz , 11 март 2018 08:48 Отговор

Да но установих,че немога да изпращам видеоклипове,при вас как е?

Автор: Blue Sky , 08 март 2018 11:13 Отговор

В днешно време само MS Excel няма My Day/Stories

Автор: PowerStanko , 08 март 2018 11:07 Отговор

И аз си сложих лайт версията и като махнах пълната, батерията на телефона ми заживя друг живот. Тоя месинджър е бил причината за бързото и източване.

Автор: Ludogoretz , 08 март 2018 09:48 Отговор

Тука не си прав в Англия с възможно най евтиния виртуален оператор през неговия нет и през Месинджър се провеждат идеални видеоразговори,изпробвано лично от мен и много мои приятели.

Автор: Вито , 08 март 2018 08:50 Отговор

Аз от месец приключих с фейсбук. Иначе браво за леката им версия.
Относно Гърция, хубаво е, че ние като сме там може да си сменяме оператора без ядове. Така в къщата на един оператор, на плажа друг. Жалко, че само в роуминг важи тая схема.

Автор: Ванката , 08 март 2018 08:32 Отговор

Имат скорости навън, но не и в сградите. Нещо подобно на Булсаткомското 4G. Ако имат някакво покритие в къщите е ужасно. Vodafone е по-добре, но там цените са цифра.

Автор: tzincbg , 08 март 2018 08:22 Отговор

Чета, че макар да е с лошо покритие, Wind имали добри скорости в Гърция.

Автор: Ванката , 08 март 2018 08:10 Отговор

Имам приятели в Англия, Германия, Дания и Ирландия, и разговорите по messenger винаги прекъсват, но това не е от приложението, а от отличния - качествен и евтин интернет, който предлагат на абонатите си.

С майка ми като разговаряхме по viber или messenger, разговорите бяха с отвратително качество. Купих си кредит през вайбър и нещата се оправиха, но интернета и в Гърция е гаден. Ние предлагаме отлично качество на ниска в сравнение с другите западни държави цени!

Автор: Ludogoretz , 08 март 2018 07:55 Отговор

Месинджър го ползват 90% от познатите ми а Скайпа може би 10% но също така и 99% имат и Вайбър,но през Вайбър видеоразговорите прекъсват на 1-2 Мин незнам защо пробвал съм на няколко телефона и в няколко уайфи мрежи и мобилни данни.

Автор: NIkolay Nuk , 08 март 2018 07:50 Отговор

Кой ползва Тая смотана програма всички сме на вайбър В България не сме в Америка момчета