Според слух Motorola може да съкрати до 50% от служителите си в Чикаго (обновено)

09 март 2018 09:27, прочетено 4075
5
Според слух Motorola може да съкрати до 50% от служителите си в Чикаго (обновено)

В американския сайт The Layoff се появи информация, която твърди, че Motorola Mobility ще съкрати 50% от своите служители в Чикаго. Според автора те вече са били уведомени за предстоящите уволнения и са получили едномесечни предизвестия, които изтичат на 6 април. За момента това са само слухове, които не са потвърдени официално от страна на Motorola или Lenovo.

Информацията обаче може и да е вярна, защото веднага след появата на поста в The Layoff той беше споделен от Лянгчен Чен, който е автор на модула с клавиатура за Moto Z. Чен също така сподели в отделен коментар в Indiegogo, че положението в Motorola е изключително лошо и предстоят шокиращи новини, които той обаче не може да коментира публично. Лянгчен Чен все пак заяви, че екипът отговарящ за Moto Z, е бил сериозно разтърсен, а щетите били непоправими.

Само преди няколко дни изпълнителният директор на Lenovo Ян Юенцин заяви в интервю, че идеята в развиващите се пазари да се продават смартфони Motorola вместо Lenovo не е проработила особено добре и че компанията планира да разчисти складовите наличности и да изгради отново бранда на Motorola.

Източници: The Layoff, Bloomberg

Ново (11.03)
Lenovo разпрати становище по темата, в което посочва, че още в края на миналата година е обявила действия по отношение на ресурсите, които ще засегнат по-малко от 2% от глобалната й работна ръка. Съкращенията в централата на Motorola в Чикаго са продължение на този процес, но те няма да засегнат половината от служителите там, както се твърди в слуховете. Заедно с това компанията посочва, че серията Moto Z ще продължи да съществува.

Може да ви е интересно и това:
Lenovo потвърди премиерата на Z5s на 6 декември |  Американски регулатор разкри детайли за Moto G7 Play |  Motorola Moto G7 ще предложи 5000 mAh батерия |  Ъпдейтът до Android 9 за Motorola One започна |  Moto Z4 ще ползва Snapdragon 8150 и ще поддържа 5G модул | 

Тагове: Motorola |  Lenovo | 

Коментари: 5 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: dancho612 , 10 март 2018 09:18 Отговор

Телефоните на Нокия ги купиха тайванци, те не са чистокръвни китайци, пък в hmd акции все още има и голямата Нокия. А що се отнася до Моторола, оригиналната Моторола Сълюшънс все още е функционираща компания и е световен монополист на пазара на радиостанции

Автор: MEnergy , 10 март 2018 01:38 Отговор

До това води алчността на единични бордове на директори и CEO-та с цел безпрецедентни печалби да се аутсорсват реалните производства навън, за сметка на служителите и дългосрочното погребване на цели компании Не само, че са в ръцете на държавата приемник що касае готовия продукт, но и неминуемо предоставят постоянно ноу-хау, което накрая им вижда сметката. А конкуренцията с вече готовото ноу-хау създава успешни марки. Какво произвежда САЩ вече? ТеслИ? В сравнение, колко Нисан Лийфа, Киа Соул, Е-голф, i3-та, Зоуи-та и десетки китайски и индийски марки има по улиците? На 20 пъти по-ниска цена и с 90% същите екстри. Смех.

Жалко за способните служители, особено за тези, които няма да могат веднага (или въобще) да намерят работа по специалността и това ще обърка живота им за следващите няколко години.

Автор: Symon , 09 март 2018 13:13 Отговор

Нокия вече не правят телефони. Марката Нокия за телефони е собственост на китайците от HMD Global. Та Моторола като Нокия в момента и двете фирми са под шапката на китайци.

Автор: tzincbg , 09 март 2018 11:09 Отговор

Това е само началото. Нека гонят още китайски компании.

Автор: mamuta70 , 09 март 2018 11:03 Отговор

Motorola да вземат пример от Нокиа, да се отърват от клещите на Лайново и да започнат на чисто от нулата пък може и късмета им да се усмихне