Samsung Galaxy Note 9 ще е без сензор за отпечатъци в дисплея

12 март 2018 14:58, прочетено 3028
0
Samsung Galaxy Note 9 ще е без сензор за отпечатъци в дисплея

Анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо счита, че Samsung няма да интегрира сензор за отпечатъци в дисплея на Galaxy Note 9. Според него корейците са се отказали от първоначалните си планове за подобно решение поради възникналите технически трудности. Към момента има два варианта за такъв тип сензор. Единият е разработен от Qualcomm и е базиран на ултразвук, докато вторият е оптичен и има варианти, които се произвеждат от Samsung LSI, Goodix, Egis и Synaptics.

Куо е убеден, че и двете решения към момента не отговарят на техническите изисквания на Samsung, защото имат проблем със скрийн протектори, различна успеваемост, която е зависима от околната среда, както и висока енергоемкост. Преди месеци се считаше, че Samsung ще добави сензор за отпечатъци в дисплея още в Galaxy S9, но впоследствие именно подобни технически затруднения отказаха компанията от такъв ход. Според KGI Securities първите подобни продукти на корейците се очакват чак през 2019 година.

Минг-Чи Куо също така е на мнение, че използваната от Apple технология за лицево разпознаване е по-перспективна и в бъдеще ще видим много продукти именно с нея, докато вградените в дисплеите сензори за отпечатъци ще останат на втори план. Като основна причина за подобно развитие той изтъква, че камерата предлага по-универсално решение, защото оптичният метод за разпознаване на отпечатъци, който се използва в момента, е ограничен единствено до OLED екрани.

Източник: MacRumors

Може да ви е интересно и това:
Потребители се оплакват от проблеми с дисплея на Samsung Galaxy S9 и S9+ |  Samsung обяви процесора Exynos 9610 за средния клас смартфони |  Корейските потребители не са ентусиазирани от Samsung Galaxy S9 |  Samsung Galaxy A6 и A6+ се появиха в Geekbench |  Samsung използва за първи път китайска оптика във флагмански смартфони | 

Тагове: Samsung |  galaxy note 9 | 

Коментари: 0 | Твоят коментар