Новият умен часовник на Fitbit струва 200 долара

13 март 2018 17:49, прочетено 3577
0
Новият умен часовник на Fitbit струва 200 долара

Fitbit прави нов опит за навлизане на пазара на умни часовници след слабите продажби на модела Ionic, който не успя да привлече потребителите. Компанията ще се опита да промени това с новия Fitbit Versa, който предлага по-компактен и заоблен дизайн и по-ниска стартова цена от 200 долара, когато се появи на пазара през април. Устройството е насочено към масовия пазар и към потребители, които не търсят много приложения и характеристики като LTE възможности например. Устройството няма GPS приемник, но за сметка на това осигурява повече от 4 дни с едно зареждане на батерията. Запазени са сензорът за пулс, водоустойчивостта и операционната система Fitbit OS, която е базирана на софтуера на Pebble. По-късно през годината ще бъдат включени различни функции в помощ на женското здраве.

Fitbit Versa включва и функцията Fitbit Coach, която помага с напътствия при тренировки, а освен това има място за запазването на около 300 песни за слушане офлайн и поддържа стрийминг от Pandora и Deezer. Сред характеристиките откриваме 1,34" дисплей с яркост 1000 нита, 4GB вградена памет и батерия с капацитет 145mAh. Приликата на устройството с Apple Watch е очевидна, а освен това ще се предлага в черно, сиво и розово злато, което още повече я засилва. С устройството дебютира Fitbit OS 2.0, която го прави съвместимо с Android, iOS и Windows, но в началото не всички функции ще са достъпни с всички платформи. Например само ползващите Android ще могат да се възползват от опцията Quick Reply. За всички потребители обаче ще са достъпни познатите функции за отчитане на физическата активност и качеството на съня.

Източник: Fitbit

Може да ви е интересно и това:
Умните аксесоари с впечатляващ ръст на продажбите |  Услуга обещава нов живот за часовниците Pebble |  Apple затвърждава лидерството си при умните аксесоари |  Fitbit е доставила над 1 милион броя от часовника Versa |  Fitbit и Google ще си партнират при носимата електроника | 

Тагове: fitbit |  versa | 

Коментари: 0 | Твоят коментар