Huawei P20 lite ще се продава в България към края на месеца

Huawei P20 lite ще се продава в България към края на месеца

След седмица Huawei ще представи официално флaгманите P20 и P20 litе, но преди тях компанията е готова да анонсира техния по-малък събрат – P20 lite. Както стана ясно преди дни, продажбите на устройството вече започнаха в Европа, а в България го очакваме в края на този месец, като ще се предлага от Мтел, VIVACOM и Telenor, а освен това ще е наличен в обектите на Технополис и Техномаркет и в дистрибуторската мрежа на Поликомп в три цвята – синьо, розово и черно. Смартфонът изненадва с 5.84” FHD+ дисплей (2280x1080 пиксела) със съотношение на страните 19:9, а според компанията това е второто поколение на технологията FullView.

Панелът с пикселна гъстота 432 ppi и контраст 1500:1 е изрязан в горната част, за да се осигури място за предната 16МР камера, говорител и сензор за близост. Това е начин дисплеят да запълни почти цялата предна повърхност на телефона, но под него все още има сравнително широка рамка. Смартфонът има алуминиева рамка и 2.5D стъклен заден панел, който в синята версия е със специално покритие за ефектно отразяване на светлината. Устройството е с размери 148.6 х 71.2 х 7.45 мм и тежи 145 грама, а съотношението на дисплея го прави удобно за захващане.

Смартфонът ползва осемядрен чипсет Kirin 659 в комбинация с 4GB RAM и 64GB разширяема памет (нашата бройка има хибриден слот), което може да го направи атрактивно предложение в средния ценови сегмент. Не знаем на каква цена ще се появи в българските магазини, но в Европа се продава за около 370 евро. P20 lite предлага USB-C порт и батерия с капацитет 3000 mAh, която поддържа бързо зареждане чрез включеното в комплекта зарядно (9V 2A). Операционната система е Android 8.0 с интерфейс EMUI 8.0.

Основната камера комбинира 16МР основен сензор с 2МР допълнителен, който служи за определяне на дълбочината на сцената и прилагане на боке ефект. Той се ползва и в портретния режим с алгоритми за разкрасяване. Такива алгоритми има и към предната 16МР камера, която отчита 96 точки от лицето, за да оптимизира селфитата и също предлага портретен режим със замазване на фона, но очевидно постига това основно чрез софтуер, защото няма втори сензор. Сред другите характеристики откриваме двубандови Wi-Fi a/b/g/n/ac възможности, NFC, Bluetooth 4.2 с aptX и aptX HD и FM радио.

Първите ни впечатления за устройството можете да намерите тук.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция