Apple има двугодишнa технологичнa преднина при 3D сензорите

Apple има двугодишнa технологичнa преднина при 3D сензорите

Apple са успели да постигнат двугодишен технологичен аванс пред своите конкуренти при 3D сензорите. Това твърдение идва от основни доставчици на компоненти, които са на мнение, че производителите на смартфони с Android няма да успеят да възпроизведат технологията Face ID преди 2019. Основен проблем е трудното набавяне на VCSEL лазери, които са ключов компонент от 3D мапинга на лицето.

Както е известно, Apple инвестира 390 милиона долара в сделка с доставчика на този тип лазери Finisar, която гарантира на компанията от Купертино практически монопол. Другият голям производител на VCSEL лазери - Lumentum, в момента е в процес на увеличаване на производствените мощности, но това ще стане факт чак през първото полугодие на следващата година. Същото важи и за австрийската Ams.

Компанията Viavi, която пък е основен доставчик на оптични филтри за 3D сензорите, е на мнение, че само един производител на смартфони с Android ще успее да представи подобен продукт до края на годината и то в малки количества. В същото време се очаква Apple да разшири приложението на Face ID и да интегрира технологията в повечето нови модели за настоящата година.

Източник: Reuters

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция