Български фотограф с престижна награда в 2018 Sony World Photography Awards

21 март 2018 07:25, прочетено 5903
1
Български фотограф с престижна награда в 2018 Sony World Photography Awards

Станаха ясни имената на победителите в поредното издание на наградите Sony World Photography Awards и голямата награда в една от основните категории – тази за “Пейзаж и Природа” в раздел Любители, отива при български фотограф. Това е Веселин Атанасов, чиято снимка от Стара планина “Ранна есен” ще получи и националната награда за България. Постижението несъмнено е голямо, защото международното жури е предпочело неговата творба измежду стотици хилядите кандидатури от цял свят. Той получава и националната награда за България.

Като победител в двете категории Веселин Атанасов ще получи фотографско оборудване от Sony, а снимката ще бъде включена в специален албум от конкурса и ще бъде показана в изложбата на Sony World Photography Awards 2018 в Лондон от 20 април до 6 май. Заедно с това той ще се състезава с победителите в останалите девет категории за любители за титлата Фотограф-любител на годината и наградата от 5000 долара.

Веселин Атанасов е IT специалист от Казанлък и е самоук фотограф, започнал да се занимава сериозно със снимане едва през лятото на 2014 г. Любимият му жанр е пейзажната фотография и вече е участвал в няколко конкурса под патронажа на FIAP, като е удостоен с титлата Артист на FIAP. Наскоро Атанасов е бил финалист в конкурса Hasselblad Masters 2018 в категория Пейзаж/Природа.

Създаден от Световната фотографска организация (СФО), конкурсът Sony World Photography Awards е най-всеобхватният конкурс за фотографи в света, а в актуалното му 11-о издание са участвали рекорден брой от над 320 000 снимки на фотографи от над 200 държави и територии. Всички 63 снимки, носители на национална награда, както и победителите в 10-те категории на раздел Любители, можете да видите тук. Победителите в раздел Професионалисти и носителите на титлите Фотограф на годината ще бъдат обявени на 19 април.

Победители в раздел Любители:
Архитектура: Андреас Поул, германец, със снимката “Мъжът и мистериозната кула”
Култура: Панош Шкордас, грък, със снимката “Младият минотавър”
Enhanced /Обработена: Клаус Лензен, германец, със снимката “Всеки дъх, който поемаш”
Пейзаж & Природа: Веселин Атанасов, българин, със снимката “Ранна есен”
Движение: Фаяр Кристиано, индонезиец със снимката “Най-високата платформа”
Портрет: Ник Долдинг, англичанин, със снимката “Емили”
Натюрморт: Ричард Фришман, американец, със снимката “Неделен бюфет в барбекю-ресторанта на Джери Милешка; Колумбъс, Тексас 2017”
Улична фотография: Мануел Арменис, германец, със снимката “Стари приятели”
Пътешествие: Микел Бейтер, датчанин, със снимката “Формите на Лофотен”
Дива природа: Джустуна Здунчик, поляк, със снимката “Неочаквана среща”

Може да ви е интересно и това:
Sony обяви кои смартфони Xperia ще получат Android 9 Pie |  Sony пуска лимитирана прозрачна версия на PS4 Pro |  Подаръци от Sony и VIVACOM чакат закупилите смартфон Xperia през август |  Sony Xperia XZ3 може да предложи 48МР камера |  Sony е продала едва 2 милиона смартфона за тримесечието | 

Тагове: Sony World Photography Awards |  Sony | 

Коментари: 1 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: npet , 21 март 2018 11:42 Отговор

Браво на Веселин Атанасов.
Потърсих го в нета и споделя че е самоук - учил се е от интернет.
Има портфолио в 500px - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Промоции

HTC U11 Life

HTC U11 Life

450.00 лв.
399.00 лв.
Купи сега
HTC U11

HTC U11

850.00 лв.
750.00 лв.
Купи сега