HTC е завършила 2017 на загуба, но гледа напред с оптимизъм

27 март 2018 08:00, прочетено 3712
7
HTC е завършила 2017 на загуба, но гледа напред с оптимизъм

Тайванската компания HTC публикува финансовия отчет за дейността си през последното тримесечие на миналата година и от него става ясно, че за периода е регистрирала оперативна загуба на стойност 9,6 милиарда тайвански долара (330 милиона щатски), което е значително повече от регистрираната през предходното тримесечие загуба от 3,3 милиарда тайвански долара. Приходите й са били 15,7 милиарда тайвански долара (540 милиона щатски долара) или точно колкото и през третото тримесечие на миналата година.

Компанията отдава загубата на комбинация от пазарна конкуренция, продуктово портфолио, ценообразуване и отписване на складови наличности. HTC посочва, че получените от сделката с Google 1,1 милиарда долара ще се отразят положително на резултатите за първото тримесечие на тази година и ще й позволят да инвестира в нови технологии, които имат потенциал за дългосрочен ръст. Заедно с това компанията ще оптимизира екипите си в различните региони за по-добра координация на бизнеса с телефони и с продукти за виртуална реалност.

Източник: HTC

Може да ви е интересно и това:
Вече можете да поръчате блокчейн телефона на HTC |  HTC Exodus ще бъде представен на 22 октомври |  10 години от премиерата на първия смартфон с Android |  HTC с нов огромен спад на приходите |  HTC U12 life предлага интересен дизайн в средния сегмент | 

Тагове: HTC | 

Коментари: 7 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Lu4o83 , 27 март 2018 14:28 Отговор

Естествено новината е доста повърхностна и непълна. Големите инвестиции който правят във VR, 5G и свързани 5G устройства технологии също допринася за голямата загуба. Въпреки лошите резултати, днес акциите и поскъпнаха с 6,4%. Никой не се сеща, че именно HTC представиха първия Андроид смартфон, а по късно и първия 4G. Въпреки това аз също съм скиптипен към тяхното бъдеще. Просто нямат нужните пари за реклама и маркетинг въпреки добрите и продукти.

Автор: board , 27 март 2018 13:23 Отговор

При оборот от 540 милиона, да реализираш 330 милиона загуба... звучи покъртително зле. И не знам как се оправят подобни резултати.
Най-много някой да купи и остатъка от компанията за още някой милиард.

Автор: Lu4o83 , 27 март 2018 12:59 Отговор

😂 😂 😂 много си информиран хахха. Това което продадоха на Google са 2000 инженери и достъп до всичките си патенти (които хич не са малко) за малко повече от 1милярд $. Въпреки това остават да работят едни 8000 инженери сред който и най добрите. Въпреки, че продадоха един два завода имат все още няколко такива в които произвеждат и малкия Pixel и техните телефони и ViVe. Може да не са в цветущо финансово положение ,но устройствата им от висок клас са изключително качествени. За софтуера нямам какво да кажа всеки знае, че sense е най лекия и бърз измежду всички андроид телефони.

Автор: tsps75 , 27 март 2018 11:56 Отговор

За тези които незнаят Нtc вече не съществува. Марката я има но нищо от това което правеха няма да го има до година. Те продадоха това което имаха на Гугъл, демек развойния си отдел. Другото е глупости, те не са производители. Аз бях с тях 10 години, от няколко дни съм с Huawei .Поредицата от глупости ги доведе до тук, а можеха просто да правят един телефон на година. Да е скъп и да е с високо качество, те започнаха като китайците. Много телефони на и без това претрупания пазар.

Автор: npet , 27 март 2018 11:02 Отговор

@Ванката
Обречена е рано да се каже. Така или иначе всички андроиди са с кофти поддръжка .. след 1-2 години ползване няма да има разлика.
Аз все още си ползвам ХТЦ-то (не като телефон вече), качествени устройства са.

Автор: kan4oto72 , 27 март 2018 08:56 Отговор

Че кой вярва на подобни новини !
---- през последното тримесечие на миналата година е регистрирала оперативна загуба на стойност 9,6 милиарда тайвански долара (330 милиона щатски) -----
Само за тримесечие !
Демек за годината над милиард щатски долара загуба !
Че кой капиталист ще си причини подобно страдание !

Издъхват , неконкурентноспособни !
Високи цени !
Никога не съм ползвал Htc !

Автор: Ванката , 27 март 2018 08:35 Отговор

HTC е компания с богат опит в технологиите и много жалко, че отива към фалит. От модела HTC 10 нагоре много ми се издигнаха в очите. Жалко, че са недооценени от потребителите. Ако сега си закупя U12+ може да се окаже, че ще е предпоследният флагман на една обречена компания. Жалко...