Google Play Store все още не може да задмине Apple App Store по приходи

12 април 2018 08:13, прочетено 3477
12
Google Play Store все още не може да задмине Apple App Store по приходи

Google Play Store е магазинът за приложения с най-много оферти за своите клиенти. Въпреки това обаче по приходи той изобщо не може да бъде конкурент на безспорния лидер Apple. Последният доклад на App Annie показва интересни тенденции в двата водещи магазина. Данните за първото тримесечие на годината показват, че App Store генерира 85% повече приходи от своя основен конкурент. Това пък означава, че потребителите с iOS харчат почти двойно повече пари за софтуер и други услуги от тези с Android.

Въпреки това цифрите са повече от добри за Google, защото тази разлика беше драстично по-голяма в предходните периоди. Потребителите на Play Store са увеличили разходите си с цели 25% за последната година, а разликата в паричните потоци между двата магазина е намаляла със забележителните 10%. От Apple обаче също имат от какво да са доволни. Добрата новина за тях е, че разликата в броя на наличните приложения е намаляла и Google продължават да са лидер, но със силно скъсена дистанция.

Намаляла е и разликата в броя на изтеглянията. За първото тримесечие потребителите на Play Store са реализирали 19.2 милиарда изтегляния, докато тези на App Store са се отчели с 8.2 милиарда. Тук разликата също е намаляла с 10%. Обобщено това означава, че Google успяват да наваксат при приходите, докато Apple съкращават преднината на конкурента при броя на приложенията и техните изтегляния.

Източник: App Annie

Може да ви е интересно и това:
Определени видеоформати няма да ползват неограниченото място в Google Photos |  Apple планира ъпдейт на iPhone в отговор на забраната за продажба в Китай |  Apple разработва собствени модеми за бъдещите модели iPhone |  Арестът на финансовия директор на Huawei може да разтърси Apple |  Qualcomm иска да издейства и забрана за продажбите на iPhone XS и XR в Китай | 

Тагове: play store |  app store |  Google |  Apple | 

Коментари: 12 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Nik_21 , 13 април 2018 12:56 Отговор

Аз ползвам магазина Apkpure (Андроид). Там всичко платено е хакнато, сваля се без пари и уж вируси няма (аз поне до сега не съм прихващал, с Avast съм).

Автор: board , 12 април 2018 23:52 Отговор

Просто при тях много повече приложения разчитат на Google реклами в безплатната версия, а не да има само платена.

Абсолютно, страшно много хора свалят безплатни игри, но гледат видео реклами, за да получат някакви блага. Един вид плащат си по алтернативен начин.

Автор: tzincbg , 12 април 2018 14:28 Отговор

Според мен Google всъщност са изкарали много повече. Просто при тях много повече приложения разчитат на Google реклами в безплатната версия, а не да има само платена.

Автор: kimy , 12 април 2018 14:05 Отговор

Дай да видим приложението което е по 100 лева на седмица?!

Автор: mishobehar , 12 април 2018 13:42 Отговор

Имайте в предвид, че повечето Android телефони са от среден и нисък клас, а iPhone-ите се водят висок клас и се ползват от хора с по-голяма покупателна способност.. Така е и с програмите в Mac App Store-а

Автор: stankovraca , 12 април 2018 12:51 Отговор

Че аз употребил ли съм думата "виновен" някъде. Просто си гледат изгодата хората. В това не виждам нищо лошо. Просто ние сме си андрешковци.

Автор: npet , 12 април 2018 11:29 Отговор

@stankovraca
Т.е. да разбираме че Епъл са виновни че по-трудно се пиратства при тях?

Автор: maxito2 , 12 април 2018 10:11 Отговор

имат много приложения, които са уж безплатни, но с дребен шрифт е написано, че са безплатни за 24 часа и след това - абонамент по 100 лева на седмица.. И ако човек не чете и не си проверява редовно сметката, ще увисне с няколко стотин лева..

Автор: centur , 12 април 2018 09:52 Отговор

stankovraca:
Просто потребителите на Apple нямат избор освен да купуват платени приложения, друг маркет няма, нито алтернативи на платените приложения.
В противен случай трябва да си Jailbrake-нат телефоните и пак няма да са много по-добре нещата.


Имат избор: Може да видите този линк само ако сте регистриран. (няма нужда от jailbreak).
Че не може да се сравнява с черните маркети на Android е ясно, но все пак има алтернатива, а не както го изкара, че без нищо да си купиш не можело да имаш платено приложение.

Автор: kpo , 12 април 2018 09:49 Отговор

Абе беше така евтино доскоро. Гледам все повече платени приложения захвърлят еднократния модел на заплащане и минават към годишен абонамент на цени в пъти по-високи, отколкото старата цена на еднократна покупка. Скоро App Store ще им диша прахта на Гугъл по приходи от приложения.