Русия блокира употребата на Telegram

13 април 2018 15:43, прочетено 5872
43
Русия блокира употребата на Telegram

Руски съд разпореди блокирането на достъпа до услугата за комуникация Telegram, която е изключително популярна в страната. Новината бе съобщена от държавната агенция ТАСС, която уточнява, че властите вече са започнали да изпълняват присъдата на магистратите. Решението идва, след като руският телекомуникационен регулатор заведе дело срещу компанията, която оперира Telegram, в което се иска спиране на услугата на територията на Русия.

Причината е, че от Telegram отказват да осигурят достъп на службите за сигурност до съобщенията на потребителите. Според ФСБ достъпът до съобщенията е необходим, за да могат да се предотвратят терористични актове на територията на страната, а Telegram бяха получили срок до 4 април да осигурят необходимите ключове за декриптиране на комуникацията. Според говорител на компанията това искане не може да бъде изпълнено, защото никой в Telegram няма достъп до личните криптиращи ключове на потребителите.

Източник: Euronews

Може да ви е интересно и това:
Иран също блокира Telegram |  Русия поиска от Google и Apple да свалят Telegram от магазините си за приложения |  Изпращайте самоунищожаващи се съобщения и с Telegram |  Telegram вече поддържа гласови разговори |  WhatsApp блокират връзки към Telegram | 

Тагове: telegram | 

Коментари: 43 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Ванката , 28 април 2018 00:12 Отговор

Темата е за заключване, отклонили сте се в политическа посока, а форума е за мобилни технологии! Иначе адмирации за този ти пост, написал си много истини!

Автор: Nik_21 , 27 април 2018 22:49 Отговор

Шанса за просперитет на България е в принадлежността ни към цивилизованите европейски народи и САЩ.
Тия "ЦИЛИВИЛИзовани европейски народи" (по Добри Войников) са лицемери, лъжци, двуличници и вашингтонски проститутки. Ето сега Меркел например е във Вашингтон, да бие едно коляно и едно чело в земята пред Вашингтон, аджеба Тръмп да разреши на германския бизнес да не спазва антируските санкции! Бахти аз такива ценности, бахти суверенитета. Спряхме в угода на "цивилизованите европейски народи" "Южен поток", лишихме се от 0.5 милиарда долара на година от транзитните такси (сега ще ги получава Турция), като ни беше обещано за компенсация през България да мине газопровода НАБУКО. ДЕ ГО НАБУКО?? ДЕ ГО ХЪБЧЕТО НА БОЙКО? Като сме изпълнили критериите за Шенген, защо се еб@ват с нас? Лъжци и мошенници са тези джендърски евроГейски народи, дето издават детски книжки, в които черния Дядо Коледа и белия Дядо са женени и си бъркат по дупките (и това е, представете си, детска книжка). Там еднополовите бракове и педерастлъка се представят като нещо естествено и скоро ще станат задължителни.

Автор: polarr31 , 27 април 2018 17:08 Отговор

Така че разлика между тях за България няма и вместо да поклонничим и робуваме на запад или на изток, нека си гледаме нашите си интереси.

Ще си позволя да не съм съгласен с Вас.
Шанса за просперитет на България е в принадлежността ни към цивилизованите европейски народи и САЩ.В приятелските ни отношения с тези страни е и възможността да си отстояваме националните интереси. Малък пример: отношенията ни с Македония постепенно се изчистват от руско - сръбската отрова, благодарение на помощта на приятелите ни от ЕС.

Автор: MEnergy , 27 април 2018 16:29 Отговор

Интересна статия. Не знам за какво въобще се занимават с глупости, на това отгоре как руските потребители имат доверие на платформа като Телеграм със сървъри по клаудовете, субект на US законодателството, съдилища, полиция, служби и т.н. И защо за Дуров са толкова важни руските потребители, че да инвестира лични милиони за заобикалянето на ограниченията за тях (или данните им). Въпросът е риторичен. Няма значение кой ги чете/слуша, дали ЦРУ, КГБ или останалите, все е твоята лична информация и прецаканият накрая си само Ти.

Колкото до Сирия, битките там не са за тръбопроводи или само геополитика. Китай, Иран, Русия, Израел, арабите. Китай осигурява почти целите си доставки на горива от Иран, а те растат всяка година. В Сирия също откриха значителни залежи скоро и тя самата може да стане хъб. Саудитите треска ги тресе, особено с изчезването на наемниците на Ислямска държава (подготвяни и финансирани от Запада) и присъствието на Русия по места. Въпрос на време е и Ирак да се събуди, а както се вижда Турция е притисната от ситуацията с кюрдите да застане до Русия. А пък българската история многократно е доказала, че нито Русия, нито САЩ, нито Великобритания или другите силни някога са били на наша страна и при всяка възможност са ни поробвали/прецаквали. Отново и отново. Така че разлика между тях за България няма и вместо да поклонничим и робуваме на запад или на изток, нека си гледаме нашите си интереси.

Автор: chasovnik , 27 април 2018 16:27 Отговор

Специално за ТОР-мрежите съм чел преди години още (когато излязоха на мода), че някакъв учен от университет се закачил в тази мрежа, започнал да следи трафика хей така "за спорта" през неговия компютър и установил много странни неща. Даже беше публикувал кореспонденция на някакво азиатско посолство, т.е. няма защитени на 100% мрежи. То от едно врем имаме по нашите ширини една приказка "Не е за по телефон".

Автор: Blue Sky , 27 април 2018 15:49 Отговор

Не мислиш като българин, а като руски слуга.

I couldn't have said it better myself

Автор: polarr31 , 27 април 2018 14:32 Отговор

Не мислиш като българин, а като руски слуга.

Respect!

Автор: buttman , 27 април 2018 14:10 Отговор

"Краварите" не ги мисли. Русия няма интерес от тръбопровод Катар-Сирия-Турция-Европа. Потърпевши сме ние. Америка има предостатъчно.
Не мислиш като българин, а като руски слуга.

Автор: Nik_21 , 27 април 2018 13:27 Отговор

Всичко е безплатно. Благодарение на алкохолизираните комунистически мозъци на руските държавни мужици.
Алкохолик наистина беше Елцин и просра Югославия, Ирак и Либия. За голямо огорчение на краварите обаче Путин не пие и Башар Асад няма да последва съдбата на Милошевич, Кадафито и Саддам Хюсеин.

Автор: polarr31 , 27 април 2018 12:03 Отговор

Всичко е безплатно. Благодарение на алкохолизираните комунистически мозъци на руските държавни мужици.