Porsche Design са наложили вето на изрязания дисплей в Huawei Mate RS

15 май 2018 18:53, прочетено 6809
8
Porsche Design са наложили вето на изрязания дисплей в Huawei Mate RS

Porsche Design разкриха, че те са причината Huawei Mate RS да няма изрязан дисплей за разлика от своя събрат P20 Pro. В интервю за Digital Trends директорът по дизайна на Porsche Design Кристиян Швамкруг обясни, че счита, че изрязването на екрана е силно смущаващо от дизайнерска гледна точка и изобщо не кореспондира с философията на компанията. Той подчертава, че е привърженик на симетричните форми, а освен това всяко изображение така или иначе е квадратно или правоъгълно.

Според Швамкруг наличието на прорез нарушава тези основни принципи и води до сериозни компромиси. Именно поради това от Porsche Design са настояли Mate RS да е с конвенционално оформен дисплей, а от Huawei в крайна сметка са се съобразили с това искане и са се отказали от модната тенденция, която предизвиква сериозни полемики сред потребителите.

Източник: Digital Trends

Може да ви е интересно и това:
Huawei заменя microSD картите с нов формат в устройствата от серията Mate 20 |  Вече можете да разгледате Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro в София и други градове |  Huawei представи Watch GT и Band 3 Pro |  Porsche Design Huawei Mate 20 RS има конструкция от кожа и стъкло |  Huawei Mate 20 X е за забавления и продуктивност | 

Тагове: Mate RS |  Huawei |  porshe design | 

Коментари: 8 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 18 май 2018 05:47 Отговор

Huawei просто харчат държавни пари - затова имат рекламни материали със знаменитости, на първо място са като влезеш в оператора най-отпред, светещи надписи по сгради и т.н. Просто при тях ефективността не е най-важното нещо.

Автор: PoceH_BS , 17 май 2018 23:22 Отговор

Една фирма се появява и казва, че веждата е грозна и всички, които не я харесват скачат и започват да викат - виждате ли - не е естетично, хората си го казват.


Виж датата на първото ми мнение относно грозната вежда и ще се сетиш сам колко идиотско звучиш.

Автор: bloodknight2012 , 17 май 2018 11:59 Отговор

Почти няма батерия която да държи по-малко от ден. Няма камера, която да не снима що-годе адекватни снимки. Няма дисплей, който да не ти върши работа. Няма високоговорител, който да не можеш да учеш. Всичко над 3гб РАМ в момента ти върши идеална работа и повечето телефони дори с 6гб РАМ са малко overkill за към момента. Процесорите достигнаха ниво, където дори един Snapdragon 625, обезценил се до безкрайност, върши повече от перфектна работа на над 95% от хората ползващи смартфони.

Та... кои са тия по-важни неща? Можем да издребняваме за естетиката на снимките, които излизат от камерата, но за естетиката на самия телефон, който гледаме по-малко не?

Да, съгласен съм, че масите правят трендовете - за жалост "масите" е синоним на "китайците", които искат просто един евтин iPhone и нищо друго. Единствените две некитайски компании направили устройства с notch са Asus и LG - и те, честно казано, са най-големите балъци. Да вдиим колко ще се продават. Asus-а може да изкара добра цена със стандартната петица, но късмет на LG Масата телефони с notch са китайски марки - Huawei, OPPO, Vivo, OnePlus, скоро и Xiaomi, и т.н.

И въпроса е дори повече принципен, от колкото и естетически. Notch-а при iPhone-а има две ясно изразени и логични цели:

1. Да постигне телефон с абсолютния минимум панел отпред. Имали са технологията да махнат ченето отдолу, но технология да слагат сензори и камери под дисплея към момента не са имали.

2. Да съберат някъде цялата си Face ID технология.


В случая всички тези Android телефони с notch не само, че имат една камера и един сензор на кръст отпред и преспокойно могат да последват примереа на Essential или Xiaomi Mi Max серията, но и имат огромни ченета отдолу, които нарушават всякаква възможна симетрия в устройството.

А някои олигофрени като Huawei слагат notch за да има "повече екран", но слагат два пъти по-голямо чене отдолу в сравнение със собствения си Mate 10 Pro, за да сложат fingerprint сензор отпред. Notch за повече екран, но отнемане от екрана за грозен fingerprint сензор. Не е ли иронично? Това е едно от многото доказателства, че каквито и локуми да разпъват има notch само за да има notch и защото iPhone-а има notch, a Китайците какво харесват - iPhone.. а какво нямат - пари. След като CEO-то на Huawei изкопира почти едно към едно Samsung Gear S3 Frontier часовника с Huawei Watch 2 излезе пред аудиторията и заяви как надали ще правят още часовници, защото дори този не знаят защо са го направили. Те буквално са навлязли в smartwatch бизнеса, безсрамно копирайки вече наложилтие се, без дори да знаят защо. Просто за да са там

LG G7 също има по-голямо чене от V30, но не бе... нека има "повече екран", който изчезва в момента, в който пуснеш видео.

Автор: radko89 , 17 май 2018 11:35 Отговор

Една фирма се появява и казва, че веждата е грозна и всички, които не я харесват скачат и започват да викат - виждате ли - не е естетично, хората си го казват.

А това, че 100 други фирми имплементират веждата и според тяхната философия е ок - никой не обръща внимание.

Трендовете се правят от масите - щом масово се възприема веждата, то тя е ок..

Да не говорим, че още не мога да разбера защо всеки се газира за тази вежда.. личното ми мнение е, че нито е грозна нито хубава. Един вид "meh" - все ми е тая. Има къде къде по-важни неща, които да се гледат в телефоните, че да се фокусираме върху нещо, което е просто "meh"

Автор: board , 16 май 2018 10:06 Отговор

Много ме кефи Mate RS. Отперд изглежда точно като S8-цата ми, само с някакъв надпис под дисплея.

Майтапа на страна, ако така изглеждаше P20 Pro мисля, че щеше да има повече фенове.

Автор: Вито , 16 май 2018 08:01 Отговор

Ето, Porsche Design са те послушали. Ако не беше твойто разправяне и RS щеше да е с notch.

Автор: PoceH_BS , 15 май 2018 22:34 Отговор

От кога разправям, че тая грозна вежда противоречи на всички принципи, но заблудените фенове с радост и без да се замислят го поемат какъвто и да им го подадат компаниите...