Microsoft планира бюджетен конкурент на iPad

17 май 2018 14:46, прочетено 3412
3
Microsoft планира бюджетен конкурент на iPad

Според информация на Bloomberg Microsoft планира да пусне нова продуктова линия на таблетите Surface през второто полугодие. Тя ще е позиционирана в по-нисък ценови сегмент от сегашните модели и е предвидена като директен конкурент на iPad.

Компанията от Редмънд пробва подобно нещо през 2012 година с таблета Surface RT, чиято цена стартира от 499 долара. След посредственото пазарно представяне обаче от Microsoft се фокусираха върху по-скъпия Surface Pro, който бе приет и значително по-добре от потребителите.

Според слуховете новите таблети ще бъдат с 10-инчови екрани, което съответства приблизително на диагонала на актуалните модели iPad. Очакванията са да бъде предложен дизайн със заоблени ъгли, а цената ще бъде около 400 долара. Информаторите на Bloomberg също така твърдят, че ще бъдат използвани процесори и графични ускорители на Intel.

Моделите по всяка вероятност ще заложат на USB-C стандарта, който се налага на пазара в последните години. Теглото им пък ще бъде с около 20% по-ниско от това на Surface Pro, но пък и батерията ще е с по-нисък капацитет и съответно ще осигурява по-кратка автономна работа.

Планирани са също така по-евтини варианти на аксесоарите (калъф с вградена клавиатура, стилус и мишка), а отделните вариации ще се предлагат с 64 и 128 GB памет и ще имат LTE възможности. Операционната система съвсем логично ще е Windows 10 Pro, което от своя страна гарантира широк набор приложения и софтуерна поддръжка.

Източник: Bloomberg

Може да ви е интересно и това:
Повече от вградените в Windows 10 приложения ще могат да бъдат деинсталирани |  Услугата на Microsoft за стрийминг на игри ще заработи догодина |  Microsoft спря разпространението на есенното обновяване за Windows 10 |  Microsoft представи нови продукти в серията Surface |  Вече можете да изтеглите есенното обновяване на Windows 10 | 

Тагове: Microsoft |  surface | 

Коментари: 3 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: centur , 17 май 2018 18:30 Отговор

На работа имаме една служебна Toshiba с Windows 10. Абсолютен боклук като операционната система

Съвсем нормално е докато си работиш нещо спира да реагира докосването на дисплея и чак след рестарт се оправя. Понякога дава син екран с тъжното човече (BSOD). Друг път бърка ориентацията и вместо "изправен" стои настрани

Надявам се, че проблемите може би се дължат на марката, ама са доста специфични и с настолните компютри като покаже тъжното човече (BSOD) например.

Автор: npet , 17 май 2018 17:55 Отговор

Таблет с Уин Про за 400 долара.
Веднага бих си взел.

Автор: n1 , 17 май 2018 14:57 Отговор

Андроид таблетите ще достигнат горчивия край