Мтел става A1 с обещание за много промени

22 май 2018 12:21, прочетено 14689
77
Мтел става A1 с обещание за много промени

След 23 години на пазара, над 4 милиарда лева инвестиции и над 4.5 милиона клиенти Мтел е на път да направи най-голямата промяна в историята си. От края на миналата година знаем, че в даден момент името на телекома щеше да се промени на A1, и това вече е факт. Промяната е част от цялостната стратегия на австрийския собственик A1 Group, който е част от четвъртата по големина телекомуникационна група в света America Movil. Заедно с новото име идват ново лого, освежен вид на търговските обекти, много подаръци и отстъпки за клиентите и нови услуги, които ще бъдат въведени през идните седмици. Спортните канали също са с ново име – Max Sport 1 и Max Sport 2, а освен това в тях скоро ще се предават срещите от Волейболната лига на нациите.

Всички условия по договорите остават непроменени и ще са валидни до изтичането на срока им. Няма промени и по отношение на телефонните номера и съществуващите SIM карти. Новите мобилни планове се казват А1 One Unlimited и включват променени параметри, а освен това компанията ще пусне нови смартфони под своята марка, които ще са произведени от TCL и ще са позиционирани в различни ценови категории. Устройствата ще са с гаранция от 36 месеца. До 31 юли компанията подарява и 10 000 МВ за 1 месец на всеки клиент, който изтегли новото приложение “Моят А1”. Чрез него всеки ще може да подава и сигнали за проблеми с обхвата като за всеки от тях ще получава по 500 MВ мобилни данни.

Лоялните клиенти на компанията вече ще могат да закупят мобилни устройства и по време на договора за мобилни услуги, а не само при сключването му. До 31 май в електронния магазин и в търговските обекти на А1 ще има 50% намаление за избрани устройства. Компанията пуска промоционални оферти за фиксираните си услуги и ще предложи допълнително телевизионно съдържание на специални цени. Освен това през юни потребителите на телевизионната услуга на компанията ще получат безплатен достъп до всички ТВ канали през уикендите независимо от използвания от тях план. Пак до края на юни всички клиенти на А1 могат да тестват безплатно за период от 30 дни всички нови услуги, преди да решат дали да са за тях.

Има и други нови предложения, които ще са готови след няколко седмици. А1 ще предложи платформа за стрийминг на музика, която се развива от A1 Group. Тя осигурява над 30 милиона песни, включително българска музика в различни жанрове плюс сръбски и гръцки изпълнения. Очакваме въвеждането и на дигитален портфейл за осъществяване на парични преводи между потребителите и плащания на POS терминали или онлайн. А1 ще пусне дори своя кредитна карта с изгодни условия, която ще е налична само за лоялните клиенти на компанията. Името на програмата за лоялност също ще се промени - тя вече се казва "А1 клуб" и ще предложи повече стоки и услуги на специални цени.

На днешното събитие А1 направи и няколко обещания за клиентите си като компания, която е повече от мобилен оператор с портфолио от телеком услуги, софтуерни решения, облачни и IoT услуги и собствено съдържание. На първо място компанията гарантира качеството на мрежата си и се стреми да осигури високо качество на услугите в 99.9% от времето. Следва обещание за достъпност на технологиите чрез удобно управление на услугите и плащане на сметките през "Моят A1" и през сайта на компанията. При повреда компанията има ангажимент за възстановяване на работата в рамките на 6 часа, а инсталацията на услуги ще става до 3 работни дни. И накрая компанията гарантира връзка с оператор през линиите за обслужване ма номер *88 / 088 123 в рамките на 60 секунди. Промени ще има и в месечните фактури, като те би трябвало да бъдат по-прегледни и разбираеми.

Може да ви е интересно и това:
A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest |  A1 пуска проследяващото устройство MyКi Auto |  Интерактивната телевизия и оптичен интернет на А1 достигнаха Ямбол |  Приложението за мобилна телевизия на A1 вече е достъпно и за клиенти на други оператори |  iPhone Xs и iPhone Xs Max вече се продават в България | 

Тагове: a1 |  мтел |  a1 group | 

Коментари: 77 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 17 август 2018 09:51 Отговор

В големите градове им е подобрено 4g, да. Но това често да те изхвърля на 3g трябва да спре. Вече и в повече села има 4g, което е хубаво.
Но трябва в повече малки градове и села, а и по пътищата още да се работи. Добре е картата на покритие да стане по-реална като теленорската. На места е мацнато, че има в селото, а то има когато виладжията си пусне рипитъра, а пък в друго село плеснато сякаш има само в едната махала, то обаче има навсякъде, даже и по пътя.

Автор: Вито , 17 август 2018 09:44 Отговор

То по тея опашки са хора които опитват да набутат. Тези които разбират от години плащат онлайн и ходят в офис само да преподпишат и вземат телефон евентуално.

Автор: Apple_fan , 17 август 2018 09:28 Отговор

Долу горе. 4Г мрежата в София се оправи на много места, където преди ме изхвърляше на 3Г. В затворени помещения също. Но обслужването в магазините много им куца. Висене на опашки, от един на друг компютър, абе ужас. Добре, че рядко ми се налага да посещавам техни офиси.

Автор: Blue Sky , 17 август 2018 09:10 Отговор

Как оценявате дотук ребрандинга? За мен е провал, направиха го преди да са се подготвили както подобава...

Автор: tzincbg , 29 май 2018 19:10 Отговор

Първото, което направиха е да махнат безплатните 0800 телефони за връзка. Страхотни, обичам ги.

Автор: В@НК0 , 29 май 2018 18:43 Отговор

Мина седмица, а фактури няма. Май се заформя проблемът от преди години със закъснелите с месеци фактури.
На мен всъщност ми дреме как ще се казват, но защо клиентите трябва страдат от промените им.

Автор: Диян , 26 май 2018 12:04 Отговор

Пуснаха свободно да гледаме националите ни по волейбол.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: tzincbg , 26 май 2018 11:58 Отговор

Е, вие искате всичко да е бързо. Не става. Те са вип оператор. При тях нещата стават бавно и тържествено.

Автор: Воден-дух , 26 май 2018 11:50 Отговор

Честито

Автор: Electronium , 26 май 2018 11:31 Отговор

Историята се повтаря...