Telenor вече тества VoLTE за разговори с по-добро качество

31 май 2018 10:10, прочетено 13999
17
Telenor вече тества VoLTE за разговори с по-добро качество

Технологията VoLTE е на път да донесе по-добро качество на звука и за потребителите на българските оператори. Телекомите ни експериментират с нея от известно време, но Telenor е готова да я предложи официално на своите потребители. Компанията обяви, че въвежда тестово технологията за пренос на глас през 4G мрежа (т.нар. Voice over LTE) за избрани клиенти, които ще се възползват от предимствата й като по-кратко време за първоначално свързване, звук с HD качество и възможност да използване на 4G мобилен интернет и по време на разговора.

Според Telenor технологията е налична тестово за избрани на произволен принцип частни и бизнес клиенти на оператора, които разполагат с мобилни устройства, поддържащи VoLTE, имат абонаментен план с 4G и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на компанията. Разговори с VoLTE са възможни само ако и двете страни ползват технологията. Обажданията се таксуват съгласно ползвания план и не черпят от наличните MB мобилен интернет.

Може да ви е интересно и това:
BT няма да ползва оборудване на Huawei в основата на своята 5G мрежа |  Над милион награди чакат в приложението MyTelenor |  Telenor с няколко пакетни предложения на по-ниска обща цена |  В много държави мобилните мрежи са по-бързи от Wi-Fi |  Отстъпка до 150 лв. при закупуване на смартфони и aксесоари от Telenor | 

Тагове: telenor |  volte |  4g | 

Коментари: 17 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Мilen , 04 юли 2018 00:37 Отговор

Когато искаш да набереш друг номер с Волте, единственото което трябва да направиш е да погледнеш зелената слушалка и другия телефон вече звъни.

Да, това е едно от големите предимства на VoLTE. Да се надяваме Виваком да работят сериозно и да го пуснат наесен със поддръжка на повече модели и най-вече на Xiaomi!

Автор: Мilen , 04 юли 2018 00:35 Отговор

Началото на миналата година в Гърция

Значи нашите оператори пак са на опашката!! Не че сме очаквали нещо друго!! Но това да добавят само един нов модел, който поддържа VoLTE за цял месец е истинско безобразие!

Автор: Simeonov93 , 03 юли 2018 21:05 Отговор

То да е само Xiaomi . Има едно чудо телефони , които поддържат VoLTE , но за момента не може да се изполва в мрежата на Теленор и не че не са си свършили работата просто май такава е практиката при всички оператори. Началото на миналата година докато бях в Гърция Cosmote по същия начин пуснаха VoLTE , първоначално само за определени модели телефони . Разликата беше че услугата беше достъпна първо за Samsung S7/S7 edge и iPhone а при нас вместо айфоните избраха Huawei ама здраве да е. До края на година предполагам ,че услугата вече ще се използва масово с добавянето на нови устройства.

Автор: Leo Kolev , 03 юли 2018 20:59 Отговор

Брат ми е един от малкото щастливци с активиран Волте. Когато искаш да набереш друг номер с Волте, единственото което трябва да направиш е да погледнеш зелената слушалка и другия телефон вече звъни. Няма ли най-накрая и Виваком да го пускат? В телефонния ми указател 80% от хора са на Теленор и Виваком и дори Мтел да не предложи тази услуга скоро няма да ми е много много мъчно.

Автор: Мilen , 03 юли 2018 20:28 Отговор

На страницата на Теленор виждам само някакви модели на Huawei и Самсунг поддържани? Странна работа, Xiaomi имат страшно много модели за 200-300 лв., които още от миналата година са със VoLTE. Отново зле свършена работа от мениджърите...

Автор: Мilen , 03 юли 2018 20:20 Отговор

Ако някой колега от София има налично VoLTE и е съгласен да тестваме на моя телефон, да ми пише лично съобщение. Бирите са от мен, срещата може чудесно да се съчетае с гледането на някой мач от световното

П.П. Влязъл съм в последните 3 месеца от договора, но нарочно не преподписвам с Виваком, защото чакам да пуснат VoLTE. Технологията се превръща в голям фактор при избор на оператор и е хубаво всички такива да се забързат! Разликата в качестовото на звука е огромна! Тествайте лично при възможност!

Автор: Simeonov93 , 03 юли 2018 20:08 Отговор

Сега видях че в списъка с поддържаните устройства са добавили и Samsung galaxy S7/S7 edge. За един месец .... толкова. Ще си почакаме.

Автор: tokamak , 03 юли 2018 14:12 Отговор

Колеги, кога се очаква Теленор да пусне за всички свои клиенти VoLTE? В момента съм на предплатен план "Стандарт". Искам да тествам технологията, но долколкото знам тази възможност се пуска само на избрани клиенти и модели телефони?
P.S. Току що говорих със служител на 089 123. От Теленор е решено ползващите предплатени планове да НЕ МОГАТ да се възползват от новата технология. Явно поредната тесла от страна на норвежкия оператор по въпросната категория потребители, в опит да ги накарат да подпишат договор. Но нали все пак трябва да тестваме, преди да се обвържем...

Автор: tzincbg , 02 юни 2018 00:00 Отговор

Е те сега дошли в града, ти...нека бъдем по-толерантни

Автор: Боби13 , 01 юни 2018 22:41 Отговор

Това, че не знаят какво е volte просто за пореден път показва колко са компетентни