Nokia X6 може да се появи извън Китай като Nokia 5.1 plus

Nokia X6 може да се появи извън Китай като Nokia 5.1 plus

Преди дни HMD Global анонсира бюджетните Nokia 2.1, Nokia 3.1 и Nokia 5.1, но скоро компанията може да ни изненада с нещо ново. Това става ясно от публикуваните от сайта tigermobiles снимки, които идват от потребителя на Twitter @OnLeaks. Става дума за съставени по CAD чертежи рендери, за които се твърди, че показват модела Nokia 5.1 plus.

Кадрите най-вероятно няма да са 100% идентични с финалното устройство, но би трябвало до голяма степен да отговарят на истината. Според информацията телефонът е с размери 149.5 x 71.9 x 8 мм (8.8 мм при камерата) и е много вероятно да има дисплей с диагонал около 5.7". Както може да се види, панелът е изрязан, а като цяло телефонът напомня много на предназначения за Китай Nokia X6.

По-късно от китайския форум Nokibar се появи информация, че Nokia 5.1 plus всъщност ще ползва чипсет Mediatek Helio P23 и ще има дисплей с диагонал като на X6, което означава 5.8". Засега няма повече информация около телефона, кога ще се появи на пазара и на каква цена. Не смятаме, че ще го видим скоро, защото Nokia 2.1, Nokia 3.1 и Nokia 5.1 тепърва трябва да се появят на пазара.

Източник: tigermobiles


Втора употреба с гаранция