Samsung Galaxy S9 Plus е най-продаваният смартфон през април

Samsung Galaxy S9 Plus е най-продаваният смартфон през април

Според последните данни на агенцията Counterpoint Research Samsung Galaxy S9 Plus е най-продаваният смартфон в световен мащаб през април. Второто място пък се заема от другото издание на актуалния флагман на корейците, като и двата модела имат дял от 2.6%. Интересното е, че местата от три до пет са заети от три модела на Apple. Това са iPhone X, iPhone 8 Plus и iPhone 8, които държат дялове от съответно 2.3, 2.3 и 2.2%.

Петата позиция е за Xiaomi с Redmi 5A с 1.5%, а веднага след това изненадващо се появява iPhone 6, който е успял да достигне 1.4% от продажбите в световен мащаб през месеца. Останалите места в Топ 10 се допълват от Xiaomi Redmi Note 5 Plus, iPhone 7 и Samsung Galaxy S8. От Counterpoint Research отбелязват, че това е първият случай, в който Xiaomi успява да класира два свои модела в Топ 10, а присъствието на Galaxy S8 се отдава на агресивните промоции на Samsung.

Източник: Counterpoint Research

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Най-добрата камера и най-бързия телефон. Нормално да е и най-продавания. Всеки иска най-доброто.;)
    apolon25
  • То хубаво ще го смениш, но просто самият бутон се натиска инцидентно заради мястото на което е поставено. Ако този бутон беше под бутона за изключване щеше да е доста по-добре.
    Leo Kolev
  • То има програма за сменяне на функцията му.
    tzincbg
  • Аз от Note 8 минах на galaxy 9 plus и пак ще ти кажа че усетих доста разлика. Не можеш да го опишеш, просто се усеща. Това което и до сега ме дразни е тоя гаден биксби бутон. Много често го натискам без да искам.
    feuer34
  • Точно дисплея на N8-ка стана на нищо както е на Самсунг. :D
    stanchev36
  • преди години телефоните бяха супер скъпи ! само за богатели !! благодарение на което имаме съвременните смартове !! нека да продават и да се купуват !!! (beer)(yes)
    kan4oto72
  • Аз пари имам да си купя телефон за 1500лв, ама не ми се дават. Никията ми върши същата работа както и тел. за 2000лв. Игри не играя.
    NIkolay Nuk
  • Бях преди време с 520. Сега съм с Нокия6-2017г. Вече 10 месеца го ползвам. Два пъти го изтървах, но нямам проблеми със счупен екран. Ако не вярвате в качестава на Нокия, по-добре вижте тестовете на JERIRIG в тюба. Той ще ви каже кой е най-здрав. Пич, като нямаш пари да си купиш S9+, недей поне се излага с глуповати сравнения за здравина на Нокиа 7! По-тази логика, още щяхме да сме с 3310-ки!
    Spikul
  • Харесва ми чистия постоянно ъпдейтван Андроид в нокиите, но за всяка една темиата за дефекти в 4pda ми се струва твърде дълга и това ме притеснява. https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=839096
    tzincbg
  • Бях преди време с 520. Сега съм с Нокия6-2017г. Вече 10 месеца го ползвам. Два пъти го изтървах, но нямам проблеми със счупен екран. Ако не вярвате в качестава на Нокия, по-добре вижте тестовете на JERIRIG в тюба. Той ще ви каже кой е най-здрав.
    NIkolay Nuk
  • Пет човека около мен са с Галакси С9+ и нито един не е казал, че това е най-лошия телефон. Говоря за хора, които могат да ги изхвърлят и на следващия ден, да си купят друг модел за два бона, без значение от марката. Всички до един го препоръчват, като един добре балансиран хардуерно и софтуерно продукт. И...Нокиа вече не е тази която знаеме от едно време. Аз също бях много голям фен на марката, но откакто ги купиха Майкрософт ги обезличиха и съсипаха. Че и аз се подлъгах да си купя лумиа 735, сега да ми събира прах в шкафа...
    Ванката
  • Е хайде сега - алкателчетата не са кой знае какво. За същите пари има с повече рам и по-добри параметри.
    tzincbg
  • Апарати на Самсунг и Apple може да не са най-добър избор, не си и помислям да напиша най-лошия избор, но съм убеден, че модели на тези две компании ще заемат първо място по продажби във всеки един месец до края на годината.
    gog88
  • Самсунга е най-лошия избор. Много пари и нищо повече от...Алкател например. Нокията е все още символ на качесто. Винаги ми е било смешно на такива "експертни" мнения като твоето (woo) Извинявай за въпроса, но ти още ли си с Lumia 520 или мина през S9+ и за това даваш акъл? Тръгнал си да сравняваш Алкател със S9+ и да пишеш, че Нокиа били по-добри, без да ти идва на ум, че и процесора и дисплея са на Самсунг! То бива сляпа фенщина и хейтърство, ама твоето е болестно състояние!!!
    Spikul
  • Ванка. Самсунга е най-лошия избор. Много пари и нищо повече от...Алкател например. Нокията е все още символ на качесто.
    NIkolay Nuk