Huawei Mate 20 може да има 6.9" OLED дисплей

12 юни 2018 00:35, прочетено 5492
38
Huawei Mate 20 може да има 6.9" OLED дисплей

Информация от Южна Корея разкрива, че очакваният в края на годината модел Huawei Mate 20 най-вероятно ще има по-голям дисплей от своя предшественик. Това става ясно от публикация на корейското издание The Bell, в която се посочва, че Huawei е поръчала на Samsung OLED панели с диагонал 6.9", а компонентите ще се използват в стратегически модел през последното тримесечие на годината.

Тогава по традиция китайската компания анонсира своя флагман за втората половина на годината, така че можем логично да предположим, че този дисплей ще намери място именно в Mate 20. Според информацията в момента Samsung осигурява на Huawei мостри от дисплея, а масовите доставки са планирани за края на третото тримесечие. Това също подкрепя теорията, че този компонент ще е за модел в серията Mate 20, защото миналата година Mate 10 и Mate 10 Pro бяха представени на 16 октомври, а продажбите им започнаха малко по-късно.

В увеличаването на размера на дисплея има логика, защото моделите Mate винаги са били по-големи от устройствата P. Тази година P20 Pro се сдобие с 6.1" OLED екран, който е по-голям от 6" в Mate 10 Pro, а ако Mate 20 заложи на диагонал 6.9", ще успее да предложи по-голям дисплей от Galaxy Note9, който се очаква да ползва 6.38" панел. Според прогнозите през втората половина на годината Apple ще предложи iPhone с диагонал на екрана 6.46", който ще е насочен към Китай, а Huawei смята да се бори с него именно с Mate 20.

Източник: The Bell

Може да ви е интересно и това:
Google и Amazon ще пуснат напълно безжични слушалки през 2019 |  Samsung представи Galaxy A8s с отвор за селфи камерата в дисплея |  Ето какви размери на серията Galaxy S10 очакват производителите на аксесоари |  Приложение на Huawei с ИИ позволява на глухите деца да четат |  Вече и А1 поддържа заплащане на покупки от App Store с месечната сметка | 

Тагове: Samsung |  Huawei |  mate 20 |  mate 10 |  p20 pro |  Apple |  iPhone |  oled | 

Коментари: 38 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Вито , 14 юни 2018 23:49 Отговор

След като продажбите на таблети намаляват всяка година, значи мнозинството не мисли като теб. И сега всеки е свободен да си купи малък телефон до 5 инча и ще има "удобство в ежедневието".

Автор: KuKeR , 14 юни 2018 22:52 Отговор

Който иска да се прави на Мечо Пух - да го прави. За мен на първо място е удобство за ползване в ежедневието на едно устройство. За задачи, за които се изисква друго - размери, резолюции, мощност и др. подобни, си има и съответно устройства за това - таблети, лаптопи т.н.

Автор: board , 14 юни 2018 17:43 Отговор

Всичко, което казвам е - свиква се. Както се свиква и да пишеш с десет пръста вместо с два.

Абе сигурно се свиква, ама все пак предпочитам да ми предложат това, което аз харесвам, а не да трябва да свиквам на сила. Не е ли това най-доброто на потребителите, да има разнообразие за всеки вкус, а не да свикваме с каквото ни спуснат. То сигурено и с ноча се свиква, ама на мен продължава да не ми се иска.

Колкото до размерите, S8+/S9+ не са толкова големи телефони. Реално споменатия в новината телефон с 6,9" дисплей вероятно ще е оше с по сантиметър по-голям в посока. Смяташ ли, че ще продължи да ти е удобно? Или колкото повече, толкова повече.

Автор: Вито , 14 юни 2018 15:21 Отговор

Ами чети и ти, не стигай само до руски сайтове. Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Ето ти и английската версия, малко по подробна: Може да видите този линк само ако сте регистриран.
С други думи от години мнозинството устройства са фаблети, ти си им викай както искаш.

Автор: KuKeR , 14 юни 2018 14:02 Отговор

Къде ги пише тея стандарти?


"Тея" стандарти ги има цитирани по статиите, които обикновено се четат. Например в тази: Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: KuKeR , 14 юни 2018 13:51 Отговор

Като започнете да си мерите инчовете все едно си мерите половите органи без никакъв контекст, започва да си личи какви разбирачи сте...


Не разбрах защо трябва ди си меря половите органи и то без...никакъв контекст. Може би ще ни обясниш този процес с каква цел се прави, защо и от кого най-вече, защото лично аз нямам нужда от такава фрикция за разлика от някои други тук.

Автор: bloodknight2012 , 14 юни 2018 12:47 Отговор

Като започнете да си мерите инчовете все едно си мерите половите органи без никакъв контекст, започва да си личи какви разбирачи сте. Как да обясниш на Бай Ганьо, че не диагонала, а четирите страни са важни. Един диагонал при едно aspect ratio е едно, при друго - второ, като има notch - трето. Да не говорим за безелите, които добавят към размера на телефона още повече. Мога да ти кажа, че едно Sony XA2 Ultra с неговите 6 инча е в пъти по-грамадно от Note 8 с неговите 6.3", по-издължено apsect ratio, в пъти по-малки безели и извит отстрани дисплей. Няма "стандарти" Термин фаблет от много време вече няма... и таблет даже скоро няма да има в Android екосистемата.

Автор: stankovraca , 14 юни 2018 11:46 Отговор

Прав си, няма от къде да знам. Не съм фанатик на тема телефони и за разлика от теб не знам всички модели на някоя марка. А и още нещо, не са ми любими Самсунг, бъркаш се. Просто в подходящия момент извадиха подходящ за мен апарат.

Автор: Вито , 14 юни 2018 10:53 Отговор

Къде ги пише тея стандарти? Преди години и 5.5" се смяташе за фаблет...

Автор: KuKeR , 14 юни 2018 10:46 Отговор

Пишеше някъде по-горе, не било фаблет а телефон. Напротив всичко от 6'нагоре си е фаблет отвсякъде. Също така, както ми харесват големите дисплей, така съм и на мнение, че трябва да има някаква граница...


Стандарт екран за смарт е до 5.5, оттам нагоре - фаблет.