Apple ще премине към USB-C през 2019 година

14 юни 2018 23:53, прочетено 5780
9
Apple ще премине към USB-C през 2019 година

Според източници на онлайн изданието DigiTimes Apple се готви за преход към стандарта USB-C в iPhone и iPad. Това обаче вероятно ще се случи чак през следващата година в моделите, които ще бъдат представени през есента. Причината за това е, че тазгодишното портфолио е в твърде напреднала фаза на разработка и вече не е възможно да се правят такива кардинални промени без това да доведе до забавяне. Според изданието възприемането на USB-C в iPhone ще ускори навлизането на стандарта в продуктите на другите производители.

В същото време източниците на DigiTimes не уточняват дали USB-C ще замени сегашния Lightning порт или просто става дума за другия накрайник на кабела, който се включва в зарядно или в компютър. Твърде възможно е компанията от Купертино да продължи да използва собствения си интерфейс, защото той генерира сериозни приходи от лицензионни такси. От известно време лаптопите MacBook включват USB-C портове, така че добавянето на такъв интерфейс към кабела за зареждане / пренос на данни звучи повече от логично.

DigiTimes пише, че според някои слухове, Apple е щяла да добави поддръжка за USB-C в тазгодишните модели iPhone, но заради напредналата работа по телефоните това няма да стане. Тук вероятно става дума за информацията, че компанията се кани да включи в комплекта на телефоните 18W зарядно устройство с USB-C интерфейс за по-бързо зареждане. Ако това е така, то според изданието тази година такова зарядно няма да се продава със смартфоните, но публикацията може да се интерпретира по различни начини.

Източник: DigiTimes

Може да ви е интересно и това:
Apple ще представи нови продукти на 30 октомври |  Производители на компоненти очакват слаби продажби на новите модели iPhone |  Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври |  Тим Кук ще се бори с разочароващите продажби на iPhone Xs в Китай |  Facebook Lite ще получи версия и за iOS | 

Тагове: Apple |  iPhone |  usb-c | 

Коментари: 9 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: A4i , 15 юни 2018 19:28 Отговор

Конектора на Епъл може да интегрира оптично влакно , type C не може.

Автор: n1 , 15 юни 2018 13:11 Отговор

27.10.15 г LeTV Le 1s, докато за Lumia 950 release date October 6, 2015

Автор: Johnniie , 15 юни 2018 12:53 Отговор

LeTV през 2015 с 3 модела.

Автор: n1 , 15 юни 2018 11:48 Отговор

Най-вероятно да, но може и да решат и за айфона, а съвременните ултрабуци би трябвало да са само с USB-C портове, аз съм с Acer Swift7, който има само два, като единия го ползвам за мрежовото зарядно. Въпроса ми беше, кой е първия смартфон с USB-C порт?

Автор: iWolff , 15 юни 2018 10:58 Отговор

Логично е да е така. Тази година бързото зарядно на Apple, което се продава отделно от комплекта е със Type-C. Есента новите телефони се предполага, че вече ще са си с такова зарядно в комплекта, което автоматично си води до прехода към Lightning - Type-C.

Автор: Вито , 15 юни 2018 10:54 Отговор

Това са слухове.

Автор: iWolff , 15 юни 2018 10:24 Отговор

Не си дочел статията, ако изобщо си я чел. Най-вероятно става въпрос не за порта за зареждане, който си остава същия, а за другия край на кабела. Понеже MacBook вече са със Type-C портове и за да свържеш iPhone със MacBook трябва кабел със Type-C към компютъра. Lightning порта на iPhone си остава тяхна запазена марка.

Автор: n1 , 15 юни 2018 10:15 Отговор

Брях сетиха се и те, а кой беше пионера да припомним