Ето кои устройства на Huawei ще получат технологията GPU Turbo

13 юни 2018 18:05, прочетено 7138
5
Ето кои устройства на Huawei ще получат технологията GPU Turbo

В началото на азиатското издание на изложението CES своя пресконференция имаше и Huawei и от нея дойдоха интересни новини около новите функции, които скоро ще са налични за част от смартфоните в нейното портфолио. Започваме с представената преди дни технология GPU Turbo, която според компанията може да подобри ефикасността на обработката на информацията от графичния ускорител с до 60%, като в същото време намалява консумацията на енергия с 30%. Според Huawei системата осигурява голямо предимство при мобилния гейминг и позволява на устройствата с нея да се представят по-добре при забавления с игри от останалите смартфони на пазара.

Първите устройства, които ще я получат след модела Honor Play, който се продава с нея, са моделите в серията Mate 10 и това ще стане още в края на този месец. По същото време би трябвало да бъде налична и за Honor V10. През юли системата ще стане налична за серията P20, Mate RS Porsche Design, Nova 2s, Honor 10 и таблета MediaPad M5. През август я очакват Nova 3e, Enjoy 8 Plus, Enjoy 7S, Maimang 6, Honor 9 Lite и Honor Play 7X, а през септември ще бъде осигурена за серията Mate 9. Следват серията P10, Honor 9 и Honor V9 през октомври. Huawei обещава, че през ноември разработката ще е налична и за други модели, които не са споменати.

Заедно с това компанията обяви и няколко добавки, които скоро ще са налични за серията Mate 10. От 26 юни моделите в нея ще получат достъп до възможност за облачни изчисления, но засега нямаме повече подробности за какво точно става дума. След това в средата на юли предстои голям ъпдейт, който ще донесе Android 8.1 с EMUI 8.1 и ще добави към камерата възможност за запис на slow-motion видео с кадрова честота 960fps. Последното звучи интересно, защото смятахме, че за това се изисква наличието на допълнителна памет към сензора на камерата.

Източник: GizmoChina

Може да ви е интересно и това:
Huawei подготвя телефони с четворна камера и десеткратно приближение |  Honor 10 Lite ще бъде представен на 21 ноември |  VIVACOM предлага Honor Play с комплект аксесоари |  Huawei вече работи по Kirin 990 |  Samsung ще ползва вградените в дисплея сензори за отпечатъци на Qualcomm | 

Тагове: Huawei |  gpu turbo | 

Коментари: 5 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: StefiMo , 14 юни 2018 09:09 Отговор

По техни думи, разработката на тази технология/софтуер им струва 10 милиарда долара. Все нещо ще прави. Въпросът е кога се проявява, и дали ще има някакво практическо приложение. Или само ще влияе при конкретни случаи, примерно при някакви игри.

Автор: muamamu1 , 14 юни 2018 07:40 Отговор

За прозводителността не знам, но има защо и как да свалят консумацията. При излизането си GPU-то в Kirin 970 "лапаше" средно с между 60 и 80% повече ток от конкуренцията - Exynos и Snapdragon. Сега нямам идея как е.

Автор: tzincbg , 14 юни 2018 07:22 Отговор

Ключовата думичка в статията е ДО 60% според мен.
Сигурно ще има подобрение, особено ако предишният софтуер е бил по-неефективен и са изчистили бъгове.

Автор: Вито , 13 юни 2018 23:32 Отговор

Предполагам, че по същия начин както майкрософт намали производителността на милиони лаптопи със софтуерен ъпдейт, уж заради кръпка по сигурността.

Автор: board , 13 юни 2018 22:53 Отговор

GPU Turbo, която според компанията може да подобри ефикасността на обработката на информацията от графичния ускорител с до 60%, като в същото време намалява консумацията на енергия с 30%.

Със софтуерен ъпдейт, ще вдигнат 60% производителността и ще намалят с 30% консумацията GPU-то
Как става тази работа?