Американският сенат иска да блокира споразумението със ZTE

14 юни 2018 22:46, прочетено 2892
16
Американският сенат иска да блокира споразумението със ZTE

Сенатори от всички политически партии се опитват да блокират споразумението между ZTE и администрацията на Доналд Тръмп за отмяна на санкциите срещу китайската компания. В момента в сената се разглежда закон, в който са вкарани и текстове, които могат да блокират сделката със ZTE. Зад проекта са застанали представители и на двете големи партии, които считат, че ZTE носи рискове за националната сигурност на САЩ и поради това санкциите трябва да останат в сила.

Сенаторът от Ню Йорк Чък Шумър заяви пред медиите, че "и двете партии в Конгреса трябва да са единни в блокирането на сделката със ZTE, която е лоша и в полза единствено на Китай. Защитата на американската национална и икономическа сигурност е изключително важна и всяка сделка, която я застрашава трябва да бъде стопирана." От Белия дом водят консултации за премахване на противоречивия текст, но в същото време наблюдатели считат, че Тръмп няма да се опитва да спре закона на всяка цена, защото вече бил изпълнил личния си ангажимент по казуса.

Източник: The Wall Street Journal

Може да ви е интересно и това:
САЩ иска от съюзниците си да не ползват оборудване на Huawei |  Nubia X предлага два дисплея с минимална рамка |  Bloomberg: Китай е шпионирала Apple и Amazon чрез сървърни чипове |  ZTE Axon 9 Pro предлага голяма батерия и висока цена |  Австралия забрани използването на техника на ZTE и Huawei за изграждането на 5G мрежи | 

Тагове: zte | 

Коментари: 16 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: stanchev36 , 16 юни 2018 01:06 Отговор

Според мен в момента ще бъде много трудно да бъде наложена нова ос особено, ако я използва само един производител както стана с Nokia и Symbian/MeeGo, защото дадената компания ще трябва да финансират доста разработчици, защото не вярвам те самите да решат да пишат на дадената ос.

Автор: A4i , 15 юни 2018 23:57 Отговор

Абе и украинците преди няколко години смятаха че до три месеца ще са на червения площад, но реалността се оказа съвсем различна, десетина автобуса туристи им набиха канчетата по безпардонен начин. Така е и в момента . Китайците вероятно на реципрочна база ще отговарят, както преди време хакнаха досиетата , които Гугъл прави на клиентите. Тогава също имаше доста загрижените хора за това колко точно досиета са свалени и дали китайците са се ограничили само с досиетата на собствените си граждани . Явно Гугъл загуби доста повече пари от капитализацията си след разбиването на шпионската операция в Китай. Сега е напълно вероятно сценария да се повтори. Кваком може и да отнесе няколко шамара. Времето ще покаже. Няма да обърнат другата буза, това е сигурно.

Автор: StefiMo , 15 юни 2018 23:42 Отговор

Не ги мислете китайците, ще си ги вземат парите с лихвите.
Може да видите този линк само ако сте регистриран. Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Тръмп ще е изпълнил програмата си. Изолира САЩ от всички, дори от съседните им държави.
Китайците ще си вземат парите, и те ще са доволни. Не веднага, но скоро.
Жалко само за обикновените американци. Щом всички стоки на вътрешния пазар почнат да се дигат, ще го усетят, но ще бъде късно. Съвсем просто е:
1/ Новите мита и подобни ..
2/ Част от стоките, вече няма да бъде изгодно да се внасят, и ще се пренасочат към други пазари..
3/ Част вече ще се произвежда в САЩ, а там работната сила не са китайци, и надницата е съвсем друга.
ЕС още не са се ориентирали в реалното приложение на новите творения на Тръмп, но скоро и те ще влязат в час, и ще приложат реални ответни мерки.
Всеки, който е бил повече време на тази Земя знае, че винаги печели този дето дава парите . В случая това са китайците. САЩ тук са потребителите.
По последни сведения май Huawei е най-големия в комуникациите, ZTE е много близо зад тях. Когато настъпиш такъв, нормално е да очакваш той да отвърне подобаващо … Ако не го очакваш, наистина си много глупав…

Автор: King Kong , 15 юни 2018 22:03 Отговор

Това ми напомня далечната 1981 -1982-1983-1984г.
България - така наречения ЕНЕРГИЕН ЛЪВ НА БАЛКАНИТЕ,с чисто нова АЕЦ с 6 реактора,Тецове,Вецове и други мощности.А реалността каква беше?Тука има тука нема.Режим на тока за Енергиния лъв - 2 часа има 2 няма.Глад и мизерия.
Та и с руснаците така - със 100 долара минимална пенсия,100 долара минимална заплата.
Средната им заплата е около 500 долара - тоест биеме ги по всички фронтове "Великите" руснаци.
Та не знам дали са най големия износител на зърно,парите от зърното ще отидат при джуджето - да си построи още един дворец.За обикновения руснак един по дебел уй

Автор: Nik_21 , 15 юни 2018 19:48 Отговор

Слава на Русия, там скоро изобщо няма да има храна. Дори с палмово масло.

Недей така колега, че ще ти се смеят даже и кокошките!
Износител №1 в света на житото

Според прогнозите на министерството на земеделието на САЩ тази година Русия ще изнесе около 30 млн. тона пшеница и ако това се реализира, страната ще стане най-големият световен износител на тази култура. Руското министерство на земеделието е поставило още по-амбициозни рамки и би допуснало износ на 40 млн. тона.

Миналия сезон руснаците надминаха САЩ по износ на жито за пръв път от десетилетия. Тази година земеделското ведомство в САЩ очаква Русия да измести и ЕС от първото място по експорт. За търговци и производители ситуацията е сложна. От една страна, изобилието понижава цените в Русия, а, от друга, укрепването на рублата топи печалбите им от експорт.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: tzincbg , 15 юни 2018 18:52 Отговор

Във food Inc има зле цитирани, а и слаби проучвания. Потърси ги в Гугъл.
А ето и малко повече яснота за семената.
:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Никой не е съден за контаминация от съседни ферми, която е в малки размери. Съдени са когато системно си отделят и засаждат подобрените, устойчиви семена:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: MEnergy , 15 юни 2018 18:27 Отговор

Кое точно си е присвоил? Това е природа, все едно да кажеш на дъжда да вали само в 30 км. ограничена зона около Фукушима, а не в Токио и Осака. Или Южна Корея. Ама не можеш. Като е заобиколен от GMO полета, няма начин да спреш културите от разпространение. Ако в Румъния, Турция или Гърция примерно гледат такива, нищо не може да спре естествената им миграция и в България. И за какво да ми искат лицензионни, за това, че използвайки органични семена в полето ми са проникнали и GMO такива и затова едва ли не, то става собственост на Monsanto?

Ако не си гледал Food, Inc., гледай го - Може да видите този линк само ако сте регистриран. Филмът е документален, i.е. нямащ нищо общо с конспирации. А публикациите, статиите и филмите за това какво се случва са стотици.

Аз спирам с офф-топика.

Автор: tzincbg , 15 юни 2018 18:11 Отговор

Още по-добре четете съчиненията на Ленин.

Автор: StefiMo , 15 юни 2018 17:33 Отговор

Има една книга - „Пшеницата - маскираният убиец“, Уилям Дейвис
Прочетете я, ще ви промени много мирогледа за нея и GMO-тата. И още повече ще „заобичате“ САЩ.

Автор: tzincbg , 15 юни 2018 17:19 Отговор

Това за фермера не е така. Не говорим за отделни семена. Говорим, че си е присвоил стотици патентовани семена и умишлено ги е отглеждал без да плати. Като така получава големи добиви, пести и от пестициди. Недейте да четете само конспиративни сайтове и преводи от анти американски медии.