Sony на прицел заради Fortnite

14 юни 2018 15:27, прочетено 3680
2
Sony на прицел заради Fortnite

Впечатляващото представяне на Sony на изложението за забавления E3 е на път да бъде помарчено, след като политиката на компанията по отношение възможността потребителите на PlayStation 4 да играят с ползващи други платформи започна да получава все повече критики от геймъри. Това не е първият случай на подобно отношение, но този път нещата са по-сериозни, защото са свързани с извънредно популярната и продължаваща да набира нови фенове игра Fortnite.

Тази седмица тя стана достъпна и за потребителите на конзолата Nintendo Switch, но изтеглилите я останаха неприятно изненадани, защото се оказа, че не могат да използват същия акаунт, който ползват и в PS4. Това означава, че не могат да прехвърлят и ползват своето съдържание, включително и закупеното. Подобни ограничения няма, ако се ползва регистриран в Xbox One акаунт. Nintendo Switch е предпочитана от мнозина като втора конзола, защото компактните й размери позволяват да се използва в движение.

Най-странното е случая е, че Sony отказва да осигури допълнителни детайли за казуса, който има потенциала да се превърне в сериозен проблем, защото недоволството на играчите едва ли ще се уталожи скоро. В изявление за BBC компанията посочва, че тя поддържа междуплатформена игра между PS4 и устройства с Windows, macOS, iOS и Аndroid и на този етап няма какво повече да добави. В интерес на истината, версията на Fortnite за Аndroid още не е излязла - тя се очаква през лятото, което ще разшири неимоверно потребителската база на играта.

По-рано Microsoft и разработчикът на играта Epic Games подсказаха, че Sony е избрала да наложи ограничението потребителите на PS4 да не могат да играят срещу ползващите други игрови конзоли. Преди време компанията беше обвинена във възпрепятстване на междуплатформената игра и за заглавия като Minecraft и Rocket League. Междувременно интересът към Fortnite продължава да расте. По-рано тази седмица стана ясно, че тя се играе от 125 милиона играчи, а само за 24 часа версията за Nintendo Switch беше свалена над 2 милиона пъти. Сериозни цифри, които ще притиснат Sony да осигури основателно обяснение за решението си, което някак не подхожда на слогана "For the players".

Източник: BBC

Може да ви е интересно и това:
Sony обяви кои смартфони Xperia ще получат Android 9 Pie |  Google ще загуби поне 50 милиона долара от липсата на Fortnite в Play Store |  Можете да се запишете за Fortnite за Android дори и да нямате устройство Samsung |  Засега Fortnite за Android е достъпна само за определени устройства на Samsung |  Sony пуска лимитирана прозрачна версия на PS4 Pro | 

Тагове: Sony |  fortnite |  nintendo |  switch | 

Коментари: 2 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: borusiq , 15 юни 2018 09:30 Отговор

Е, после като навършат 12 години, потребителите няма да се вълнуват чак толкова от Фортнайт и бързо ще забравят за проблема.

Автор: Mitaka963 , 15 юни 2018 09:02 Отговор

".. за решението си, което някак не подхожда на слогана "For the players"."

никак*

Промоции

HTC U11 Life

HTC U11 Life

450.00 лв.
399.00 лв.
Купи сега
HTC U11

HTC U11

850.00 лв.
750.00 лв.
Купи сега