Apple потвърди, че ще блокира достъпа на устройства като GrayKey до iPhone

15 юни 2018 09:21, прочетено 3318
0
Apple потвърди, че ще блокира достъпа на устройства като GrayKey до iPhone

От известно време полицията в много американски щати разчита на устройството GreyKey, за да заобиколи защитата на iPhone и да получи в хода на своите криминални разследвания достъп до информацията в криптирани устройства. Това скоро ще спре, защото Apple потвърди, че се кани да предприеме мерки за ограничаване на подобен достъп до телефоните. Скоро компанията ще пусне ъпдейт, който ще деактивира порта на телефоните един час, след като са били заключени. След това ще трябва да бъде въведена паролата на устройството, за да се инициира трансфер на данни.

Според MacRumors опцията ще се появи в iOS 12 и ще бъде включена по подразбиране. Тя няма да попречи на зареждането на устройствата, защото при това няма трансфер на данни. Добавката USB Restricted Mode беше налична в тестовите версии на iOS 12 и iOS 11.4.1, но това е първото потвърждение от американската компания, че опцията ще бъде добавена във финалното издание на софтуера. Както писахме по-рано, GreyKey инсталира специален софтуер в телефоните за отключване, а достъп до информацията се получава след от 2 часа до 3 дни, като времето зависи от сложността на паролата.

Източник: The New York Times

Ново

Междувременно се появи информация, че създателите на GreyKey може би вече са намерили начин да заобиколят новото ограничение на Apple. Според експерти компанията Grayshift е положила големи усилия, за да гарантира работата на технологията й и вече е успяла да преодолее USB Restricted Mode в тестовите версии на iOS.

Може да ви е интересно и това:
WSJ: Apple намалява производството и на трите нови модела iPhone |  Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone | 

Тагове: Apple |  iPhone | 

Коментари: 0 | Твоят коментар