Ъпдейт за Nokia 7 Plus с Android P отново го връща към Oreo

17 юни 2018 20:11, прочетено 4858
13
Ъпдейт за Nokia 7 Plus с Android P отново го връща към Oreo

Притежателите на Nokia 7 Plus, които са се включили в бета тестовете на Android P, получиха неприятна изненада от HMD Global. Тази седмица бе пуснат ъпдейт с размер 1.3 GB, който би трябвало да добави юнските поправки на сигурността на Android. На практика обаче актуализацията върна потребителите към Android 8.1 Oreo. Още по-конфузната част от ситуацията е, че след ъпдейта повечето приложения спират да работят нормално, защото данните в тях са предвидени за друга версия на операционната система.

Притежатели на Nokia 7 Plus се оплакаха също така, че след инсталацията няма как да се върнат към Android P, а единственото решение да върнат смартфона в нормално работещо състояние е възстановяването на фабричните настройки. Поне към момента няма коментар от страна на HMD Global за неприятната ситуация.

Източник: XDA Developers

Може да ви е интересно и това:
HMD Global представи нова версия на Nokia 106 |  Появи се информация за Nokia 8.1 с процесор Snapdragon 710 |  Nokia 9 може да се появи до края на годината |  Nokia 5.1 plus вече може да се намери и в България |  Видео и снимки показват по-добре Nokia 9 с петорна камера | 

Тагове: nokia 7 plus |  hmd global |  Nokia | 

Коментари: 13 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Вито , 18 юни 2018 20:50 Отговор

Тва е... Грозната истина.

Автор: StefiMo , 18 юни 2018 20:15 Отговор


Онзи клип беше нещо друго, но този го покрива почти напълно. Виждат се подобни неща. Онзи нямам и желание да го търся. Изключена ми е историята на браузъра, и тогава се появи като предложение отдясно в тубата. От миналата седмица са ми минали толкова неща през компютъра, че … Спокойно може да приемете, че за този съм говорил. Хубаво се вижда реалността.

Автор: A4i , 18 юни 2018 17:28 Отговор

Клипа на StefiMo е този :

Може да видите този линк само ако сте регистриран.

За пробването на бети и тема подобни глупости - ами да такава е процедурата за възстановяването. Трие се всичко от Data. Може да се възстанови от архив, но ако става въпрос за нова версия на ОС е добре всичко да се преинсталира на ново. Два-три часа ръчкане и всичко се получава, за един ентусиаст това е безценно .

Автор: prim , 18 юни 2018 11:54 Отговор

В статията става въпрос за софтуерната поддръжка,а не кой от какви части си прави телефоните.

Автор: bloodknight2012 , 18 юни 2018 11:22 Отговор

Скоро и това ще стане, вероятно. После ще имаме форумни дискусии как няма смисъл да се купува Mercedes колкото и пари да имаш като можеш да купиш китайско копие за 20 000 лева

Не че сега няма хора, които смятат, че да караш 25 годишна бангия е по-добре от нова кола, дори ако имаш парите. Ако поправката на iPhone-и не стигаше в някои случаи до 100% от себестойността им съм сигурен, че половината форум щеше да е с втора ръка iPhone в момента.

Автор: n1 , 18 юни 2018 11:05 Отговор

Аз нямам проблем да останат Samsung, Nokia и примерно Huawei, а на Дърворола и Лениво с удоволствие бих им запалил свещта Тия мантри за конкуренцията отдавна се изтъркаха и понеже няколко пъти излизах изпод скалата и ходих до Шанхай и ХК, съм щастлив, че в Европа почти няма китайски автомобили (оригинални копия) и сглобките на микренския циганин са на приключване.

Автор: Вито , 18 юни 2018 10:39 Отговор

Айде дай линк за клипа де!

Автор: StefiMo , 18 юни 2018 10:30 Отговор

Миналата седмица случайно попаднах на клипче в тубата, на тема производство на телефони. Това, че престижните марки се сглобяват основно от Foxconn, нищо не говори за произхода на компонентите. Да някои са от фирми с имена, но други .. по-добре да не виждаш. Производството на някои неща е силно вредно/отровно, и се произвежда от фирми, дето не съществуват никъде, на места където всички са обречени. Та филмчето беше за производство на прочутите корпуси от метал. Докато пътуваха, отвън се виждаха неща от рода на третата световна в комбинация с резултати от ядрени поражения (полуразрушени сгради, останки ..). Там се намирали фирмите, които обработват корпусите… на всички, дори и Apple . Китаецът изрично го каза, умишлено не се споменаваха местности и имена на фирми, за да си нямат ядове после с големите. А и руснака, който снимаше клипа ни предупреди за същото.
Та всички се произвеждат на едни места, после по веригата някои отиват да се сглобяват в по-престижни фирми, други не. Накрая слагат логото и всичко е цветя и рози, и ти вадиш пачките и викаш, е това е качество..

Автор: bloodknight2012 , 18 юни 2018 09:15 Отговор

Явно живееш под някоя скала понеже вече некитайско почти не остана. На трето и четвърто място по продажби са Huawei и Xiaomi. След това идват OPPO, Vivo и OnePlus, които са си една компания. След това Honor, което си е пак Huawei. Motorola са на изчезване, но и те вече са си 100% китайци след закупуването от Lenovo. Отделно Lenovo се мъчат да правят и телефони с Lenovo бранда. Има и още един куп знайни и незнайни китайски марки, като даже гледах, че и Африканския пазар се доминира от такива, и то такива, които дори не бях чувал преди това.

LG и Sony са на умиране. Тайванците HTC и Asus и тях никакви ги няма. Само Apple и Samsung се държат все още. И Нокия солидно пробиват пазара. Но имайки предвид, че са само на 50% китайска собственост, и си личи, че 90% от телефоните им са повече от солидни като качество, смятам че са за предпочитане пред всички гореспоменати.

Автор: n1 , 18 юни 2018 08:56 Отговор

Куцо и сакато се напъва да сглабя андроидни смартфони, аз направо се обърках в превода, то Хуями, Оппо-моппо, Виво, Лееко и не знам си кво си още