Motorola патентова сгъваем смартфон с нагряваща се панта

19 юни 2018 22:40, прочетено 3951
2
Motorola патентова сгъваем смартфон с нагряваща се панта

Motorola са получили интересен патент за сгъваем смартфон с нагряваща се панта. Интересното в случая е наличието именно на малкия реотан. Неговата функция е доста любопитна. Целта на включването на нагревателя е да се затопля частта от дисплея, която е подложена на огъване. По този начин се предотвратяват деформации на панела и той се изправя. Според патентната заявка по този начин Motorola може да произведе смартфон с OLED дисплей, който да може да се сгъва и навън и навътре.

Той дори би могъл да има повече от една сгъвка и така да добие още по-компактни размери. Самият патент е заявен още през 2016 година. Според него в устройството има сензор, който работи дори когато смартфонът е изключен или сгънат. Ако той отчете прекалено ниска температура, то автоматично се активира подгряващият елемент и така се коригират евентуални деформации.

Източник: Let's Go Digital

Може да ви е интересно и това:
Moto Z4 ще ползва Snapdragon 8150 и ще поддържа 5G модул |  Android 8.1 достигна до Moto G5, G5S и G5S Plus |  Motorola и iFixit ще предлагат комплекти с оригинални резервни части |  Motо G6 Plus идва в сиво |  Motorola One в България | 

Тагове: Motorola | 

Коментари: 2 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: MEnergy , 20 юни 2018 14:29 Отговор

Не всички телефони са ориентирани към масовия сегмент. Има такива за нуждите на армията, медицината, инфраструктурното строителство, авиацията. Те нека създадат работещ прототип, годен за конвейр в милиони бройки, пък след години може да го видим масово и в нормалните смартфони и даже различни дистанционни и аксесоари за компютри.

Хубавото е, че заради конкуренцията сега, първите 3 ще бъдат натиснати да копират "нововъведенията" на малките, а не да преопаковат стария дизайн с вече готовите продуктови линии всяка година, без грам нови инвестиции. И да го наричат флагман пред армиите си от слепи фенбой-чета. Ако не, просто ще последват Нокиа I. Няма да е за първи път.

Автор: kan4oto72 , 20 юни 2018 13:17 Отговор

Едно хъц с тоя реотан и ето го пожара !
Според мен е безотговорно !!!
Засега поне !!