Калъфът на AirPods ще може да зарежда безжично iPhone, твърди Nikkei

28 юни 2018 18:29, прочетено 2809
4
Калъфът на AirPods ще може да зарежда безжично iPhone, твърди Nikkei

От японското издание Nikkei идва интересна информация, която твърди, че до края на годината Apple може да позволи на потребителите на iPhone да зареждат телефоните си безжично чрез калъфа на безжичните слушалки AirPods. Публикацията обаче повдига допълнителни въпроси. Така например калъфът на слушалките в момента има батерия с капацитет едва 398 mAh, който е недостатъчен за зареждане на телефона, а компанията едва ли ще може да увеличи батерията, ако иска да запази размерите му компактни.

В тази връзка по-голям смисъл има от възможността iPhone да може да зарежда безжично слушалките.   Миналата година Apple показа нов калъф за AirPods, който може да ги зарежда безжично чрез зарядното AirPower, но все още няма информация кога ще се появи на пазара. AirPower също се бави и според скорошна информация ще достигне до пазара през септември - почти година след премиерата.

Дали пък Apple не смята да дублира функцията на калъфа, като го превърне в безжично зарядно след включване в електрическата мрежа? Отговорите ще научим през есента, когато би трябвало да видим и второто поколение на AirPods. Според Nikkei безжичните слушалки се продават повече от добре. Източниците на изданието споделят, че се очаква през тази година да бъдат реализирани 28 милиона броя, които ще се добавят към продадените около 20 милиона през миналата.

Източник: Nikkei, MacRumors

Може да ви е интересно и това:
Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone | 

Тагове: Apple |  iPhone |  airpods | 

Коментари: 4 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: npet , 29 юни 2018 19:26 Отговор

@Dubspace
Безумно е да бъде безжично зарядно докато е включено към контакта?
На мен ми изглежда интересна идея. Защо пък да не?
То и в статията става ясно ... че не е ясно какъв ще е крайния вариант.

Автор: PoceH_BS , 29 юни 2018 16:27 Отговор

Те имали ли са нещо смислено? Преди поне ги крепеше харизмата на С.Ж., сега останаха само най-заблудените им фенове да им се прекланят на поредните глупости.

Автор: Dubspace , 29 юни 2018 16:03 Отговор

Това няма да им е първия абсурден случай. Спомняте ли си как се зареждаше Apple Pencil?

Автор: board , 29 юни 2018 13:58 Отговор

Това устройство на батерия(и то с малка батерия), да зарежда безжично друго(с по-голяма батрия), звучи леко казано абсудно.

Дали пък Apple не смята да дублира функцията на калъфа, като го превърне в безжично зарядно след включване в електрическата мрежа?

Тове е единсвения смислен вариан, за да можеш едновременно да зареждаш слушалките и телефона си с едно зарядно. И пак би било малко странно.