Apple ще отстрани проблемите в Maps със свои данни

30 юни 2018 10:38, прочетено 3330
24
Apple ще отстрани проблемите в Maps със свои данни

Ако ви се е налагало да използвате Apple Maps, сигурно сте забелязали, че в много случаи възможностите на приложението изостават от тези на конкурентите му. Компанията е наясно с това и от известно време активно работи за подобряването му, a резултатите ще бъдат представени съвсем скоро. Това става ясно от интервю на вицепрезидента Еди Кю за TechCrunch, който споделя, че Apple е изградила основата на Maps от нулата, като е използвала данните от собствени автомобили за картографиране. През последните няколко години нейните специални ванове са обхождали пътищата на Щатите, като са събирали GPS данни и са сканирали околността с LIDAR технология.

Заедно с това компанията смята да събира анонимни данни за пътния трафик от телефоните на потребителите, които ползват приложението. Подобрената версия на Apple Maps ще бъде въведена постепенно, като първо ще бъде активирана за малък брой потребители в Сан Франциско през следващите няколко седмици с новата бета на iOS 12, а до есента ще обхване Северна Калифорния. През следващите няколко години данните ще бъдат достъпни за различни региони на Щатите, но засега няма информация за международното разпространение на подобренията. Apple възнамерява да използва и сателитни снимки за допълнително подобряване на точността.

Крайната цел е Apple да се освободи от зависимостта от външни доставчици на данни, които са в основата на проблемите с актуалното издание на Maps. Apple Maps се появи през есента на 2012 година и веднага получи множество критики, които бяха свързани с липсващи картографски данни и неточни указания. Негативната реакция беше толкова голяма, че Тим Кук трябваше да направи публично извинение към потребителите. През следващите години компанията постоянно подобряваше софтуера, но въпреки това на софтуера все още се гледа като на продукт с по-ниско качество в сравнение с Google Maps или Here.

Източник: TechCrunch

Може да ви е интересно и това:
Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone | 

Тагове: Apple |  apple maps |  maps | 

Коментари: 24 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: didovm , 03 юли 2018 16:34 Отговор

яко!
Както казах - бъди здрав! Умен не можеш

и да не пропуснеш, че няма точка в края на изречението

Автор: PoceH_BS , 03 юли 2018 15:47 Отговор

Не съм пилот - не мога да имам мнение когато катастрофа хеликоптер/самолет!

Вие сериозно ли го мислите това?

Така си решил за iGO, уважавам го, но да си мислиш, че Apple Maps, която е АДСКИ бъгавА и с наполовина от възможностите на iGO, нали се сещаш, колко си жалък и смешен?

Опааа
"Ползвам основно Windows Maps на уиндоус телефон. Епъл и Here като втори вариант. "
Това обяснява всичко.

Надявам се един ден да започнеш да мислиш самостоятелно, не че тая големи надежди в тази посока...

Автор: npet , 03 юли 2018 15:43 Отговор

@PoceH_BS
Изумява ме "компетентното" ти мнение за нещо което не си виждал и не ползваш. Виждане различно от твоето не се приема. Някак си диалога с теб не върви.

За протокола:
с iGo приключих от отдавна, не е мой тип навигация. Също така ползвам легален софтуер, и не ми се купува iGo лиценз.
Ползвам основно Windows Maps на уиндоус телефон. Епъл и Here като втори вариант.

Автор: PoceH_BS , 03 юли 2018 15:29 Отговор

Когато не можеш да различиш понятието ИДИОТ без значение каква ОС използва, къде си тръгнал може би?
И да, ти си типичния iDiot, нямащ и завършен четвърти клас, започвайки изречение с МАЛКА буква. Набутвай се в бъдеще с каквото си поискаш, но ти препоръчвам да си купиш учебници по БЕЛ и сериозно да наблегнеш на тях!

Автор: didovm , 03 юли 2018 15:15 Отговор

не стана ясно защо наричаш потребителите на епъл iDioti. Ползвам епъл и досега не съм си позволявал да обиждам потребители на други системи. Не разбирам тая злоба. За себе си съм решил на какво мога винаги да разчитам и искам да го ползвам дълго. Вероятно ще се окаже, че инвестицията в епъл е по-евтина от няколкото ти леновота (с тях най-се набутах). Досега се опарих и с няколко андроидски таблета за по много пари, не вършещи нищо след година. И сега се "набутвам" за iPad, щото съм заблуден.
Бъди здрав. Умен явно няма как да си...

Автор: PoceH_BS , 03 юли 2018 14:38 Отговор

@muamamu1 - За последен път го пиша, Тим Кук ДИРЕКТНО ви заявява да НЕ използвате Apple Maps, но вие крайно заблудените фенове си чакате второто пришествие и дори тогава няма да осъзнаете в каква голяма заблуда сте. Всеки може да ми каже, че моя избор е глупав, защото не съм кон с капаци, но ще трябва да си докаже тезата и ако е прав, ще послушам съвета му за раязлика от iDiotite с широко затворени очи и уши, които не могат да проумеят елементарната истина!

п.п. Ако имаш желание наистина можем да обсъдим на живо всички навигации и то защото не ги използвам от вчера и на повечето им знам и кътните зъбки!

Автор: AVKansazov , 03 юли 2018 11:02 Отговор

Уау, невероятно
До есента ще има карти за половин Калифорния пък живот и здраве до няколко години и половината щати.И сателит щели дори да ползват.Тъкмо ако реша да емигрирам ще си купя ейпал да знам къде да ходя.А ония аматьори от Гугъл в безизходицата си за втори път ще минават с колите си някаква незначителна забутана държавица която не съществува защото братята американци си нямат понятие за нея(значи няма такава).

Автор: muamamu1 , 03 юли 2018 08:07 Отговор

Картите на Apple определено не бяха първия ми избор при птъваунето ми миналта седмица. Google Maps пък избра неудобен за мен мършрут. Все пак, ставаше въпрос за 1,100 км. и гледах да избера най-лекия път за мен. Изпозлвах Here, както правя от години. Не съжалявам. Но в Google Maps информацията за задръстванията определено беше по-точна. Така че и тук няма идеален продукт. Но Apple Maps определено става само за някое късо пътуване и то не тук, в България.

@Росене, има ли смисъл за пореден път да ти казвам, че на теб може да ти върши идеална работа и никой нормален човек няма право да ти се бърка в това, че си си избрал този модел, но ти също не трябва да забравяш, че ако ти не искаш някой да ти разправя колко глупав е твоя избор, може би не е лошо да се обръщаш към другата страна по същия начин?

Автор: PoceH_BS , 03 юли 2018 06:27 Отговор

Много ти е сбъркана логиката, досега ти е трябвало да пробваш/използваш другите навигации. Нямам нужда да сменям нещо което работи много добре, доказало се е с годините и имащо всички необходими възможности. За резерва си имам Navitel Navigator и Google Maps, но ми се е налагало един път на високосна година да ги ползвам. Ако искаш да си обективен в мнението си, разгледай подробно iGO и какви възможности ти предоставя, картите са на HERE и ако има грешка в тях, всички навигации които ги използват ще имат една и съща грешка.

Автор: npet , 02 юли 2018 23:48 Отговор

@PoceH_BS
Съдейки по думите ти, ти не си ползвал навигация с Епъл мап. Време е да пробваш.

Съвремената версия има много добри карти, сходни като качество с тези на Here. Минус (за мен) е че не създава маршрут в офлайн режим. При вече създаден, може да навигира и без данни. Спрямо Here, избира сходен маршрут и сходно време за преход.