Google разработва хардуер за своята услуга за стрийминг на игри

30 юни 2018 14:37, прочетено 2219
0
Google разработва хардуер за своята услуга за стрийминг на игри

В началото на годината се появи информация, че Google работи по услуга с кодово име Yeti за стрийминг на игри към съвместими Chromecast устройства или дори към бъдеща игрова конзола на Google. Тогава нямаше повече информация около проекта, но от Kotaku са се сдобили с допълнителни детайли за него. Засега не е ясно дали разработваното устройство ще е мощно колкото PS4 или Xbox One или става дума само за джаджа, която да улесни стрийминга и връзката с периферни устройства. Идеята зад Yeti е позната - изчисленията се извършват в мощен отдалечен сървър, а след това картината се предава към потребителското устройство.

По този начин се избягва необходимостта клиентите да имат мощни и скъпи компютри или пък игрови конзоли, но получават свободата да се забавляват с големи и тежки игри навсякъде - дори в прозорец на браузъра. Тук от най-голямо значение е латентността на връзката, но Google има опит в това, а освен това притежава множество сървъри и центрове за данни по света. Технологията се оказва интересна и за други играчи, а наскоро Microsoft и EA обявиха, че също подготвят такова предложение. Nvidia също има стрийминг услуга. Според Kotaku една от идеите е за интеграция на Yeti с YouTube, така че по време на игра ще може да покаже видео с инструкции за преминаване на някой сложен етап.

Има дори слухове, че Google се кани да закупи студия за разработка на игри, за да си осигури ексклузивно съдържание, а през последните месеци компанията е наела много експерти от конкуренти като Sony, Microsoft и EA. Засега обаче разработчиците са скептични за намеренията на Google, защото компанията е известна със своята склонност често да изоставя проекти, за да се захване с нещо друго - примерите от последните години са десетки. Изданието посочва, че Google определено има парите, с които да опита да предизвика геймърските успехи на Microsoft, Nintento и Sony, но само времето ще покаже дали Yeti ще достигне до пазара, или ще се присъедини към многобройните погребани проекти.

Източник: Kotaku

Може да ви е интересно и това:
Google тества предупреждения за камери и докладване на катастрофи в Maps |  Смартфоните и телевизията почти не оказват влияние върху съня на децата |  Android ще поддържа устройства със сгъваеми дисплеи |  Вече всички ъпдейти на приложения трябва да поддържат Android 8.0 |  Google Maps вероятно скоро ще поддържа вело навигация за България | 

Тагове: Google | 

Коментари: 0 | Твоят коментар