iPhone 8 e най-продаваният смартфон през май

08 юли 2018 12:22, прочетено 6688
30
iPhone 8 e най-продаваният смартфон през май

Според изследване на Market Pulse най-продаваният смартфон в глобален мащаб през май 2018 е iPhone 8. Устройствата на Apple като цяло доминират ранглистата и в Топ 5 намират място още iPhone X и iPhone 8 Plus, които заемат съответно трето и пето място. Второто място е за Samsung Galaxy S9+, а в Топ 10 има телефони на общо шест различни компании, включително Xiaomi, Oppo, Vivo и Huawei.

При пазарния дял актуалните модели събират 4.9% при общите продажби, a Apple и Samsung общо имат над 10%. Според Market Pulse Huawei са се представили отлично в Индия с новите модели от серията P20, но P20 Lite e eдинственият модел на компанията, който е попаднал в Топ 10 в световен мащаб с дял от 1.4%.

Източник: Counterpoint Research

Може да ви е интересно и това:
Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Huawei подготвя телефони с четворна камера и десеткратно приближение |  С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage |  Скандал около дебюта на Xiaomi във Великобритания |  Honor 10 Lite ще бъде представен на 21 ноември | 

Тагове: galaxy s9+ |  iphone x |  iphone 8 |  Huawei |  Xiaomi |  Oppo |  vivo |  Apple |  Samsung | 

Коментари: 30 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: muamamu1 , 10 юли 2018 00:41 Отговор

Е, край, това беше, свърши ти историята. Сега ще бъдеш обявен за най-големият глупак, който нищо не разбира. Освен това, трябва да знаеш за себе си, че обичаш да се хвалиш по кафетата с твоя телефон. Също така ти дори не знаеш как да го изпозлваш! Защо направо не си купиш един iPhone, iPhone-ист такъв? Излагаш се! Бива ли такова нещо? Я отивай да си купуваш един Курпад веднага! Как пък не разбра, че щом мнението ти не съвпада с неговото, значи си пълен нещастник, iDiot и в общи линии само хабиш въздуха на земята? Нищо, че по негови думи той не иска да притиска хората със своите разбирания.

Автор: LegolasElf01 , 09 юли 2018 20:01 Отговор

Росене, вместо да киснеш във форума и да пишеш безброй глупости, вземи се в ръце и отивай да работиш. Така ще имаш каквото искаш, и не само телефони. Никой тук няма вина, че не може да си позволиш нещо качествено, пък било то и китайско.

Автор: vankoMont , 09 юли 2018 13:29 Отговор

Не знам колко може да се вярва на тази статия и на поредните маркетингови стратегии на големите компании,които си плащат за да им се размърда малко пазара. До оня ден Хуавей 20 про беше най продавания,преди това самсунг се хвалеха с продажби като пуснаха 9 и 9+ ... По интересното, е че и самсунг 9 и 9+ и епъл специално айфон 8 са най слабо продаваните телефони от няколко модела насам. ..
Другото,което ми направи впечатление, че толкова много се търсят айфон 8 и 8+, че в мтел А1 в сайта са продадени всички модели на 7 и 7+ на айфон...защо ли? Защото са по търсени, по здрави заради металния гръб и по изгодни като цена. Най продавани ама не точно и този модел ...

Автор: pretorianec , 09 юли 2018 10:10 Отговор

Много добър въпрос наистина! Защото доколкото аз знам подобно описание(А+)се дава на така наречените “refurbish”телефони(иначе казано рециклирани).

Автор: tzincbg , 09 юли 2018 09:23 Отговор

Coolpad не са ли мъртви? Нали ги правеха Leeco. И те ли бяха толкова зле? Защото Leeco имаха отлично съотношение цена качество, някои тук много ги хвалеха, обаче четох доста отзиви за дефекти и се отказах.

Автор: Blue Sky , 09 юли 2018 09:21 Отговор

Какво означава А+ телефон?

Автор: Leo Kolev , 09 юли 2018 06:48 Отговор

Ама въобще не ме питай. Малко ме съмнява на мен да ми се в чупила ръката от сервизно приемателни протоколи, а видиш ли твоя модел да е "А+"

Автор: PoceH_BS , 09 юли 2018 00:38 Отговор

И теб да те попитам, това от личен опит ли го казваш или толкова си можеш?
Конкретния модел за който съм писал и който притежавам има 0.00001% брак, защото е A+, искаш ли да кажеш какво е качеството и брака при наЙфоните?

Автор: Leo Kolev , 09 юли 2018 00:35 Отговор

Тия куулпади толкова са "куул" че масово сервизите са пълни с тях.

Автор: PoceH_BS , 09 юли 2018 00:23 Отговор

а и ако приятелите им ги видят с нещо различно от епъл, ще те помислят за цървул


Време е да си смените обкръжението с малко по-зрели хора от пъпчиви пубери. Любимата ми класика е кифленска мутреса на която първата и работа е да си извади наЙфона от дамската чантичка на масата и на въпроса ми, ще се повреди ли, ако си беше останал в дамската чантичка, започва да премигва на парцали и не може да вземе решение какво да отговори, защото и липсват мозъчни гънки.