LG ще достави между 3 и 5 милиона OLED панела за новите модели iPhone

07 юли 2018 22:04, прочетено 3663
9
LG ще достави между 3 и 5 милиона OLED панела за новите модели iPhone

Само преди няколко дена стана известно, че Apple няма да разчитат ексклузивно на OLED панели на Samsung за новите модели iPhone, които ще бъдат представени през есента. Според информация на The Korea Times LG Display ще получи поръчки за между 3 и 5 милиона дисплея. Причината за това е, че корейската компания все още е в процес на изграждане на своите мощности за този тип панели и няма готовност да произведе по-големи количества.

Компанията от Купертино обаче сериозно се е заела с разрушаването на практическия монопол на Samsung на пазара на OLED екрани и е инвестирала 2.7 милиарда долара в мощностите на LG. За момента тези количества едва ли ще окажат особено влияние на цялостната картина с оглед на обстоятелството, че преди година Samsung получиха поръчка за 110 милиона дисплея за iPhone X. Включването на LG ще послужи и за оказване на натиск върху основния производител за намаляване на цените на панелите, които са сред основните фактори за високата цена на iPhone X.

Източник: Korea Times

Може да ви е интересно и това:
HBO GO с нови приложения за Android TV и телевизорите на LG с webOS |  Google и Amazon ще пуснат напълно безжични слушалки през 2019 |  Samsung представи Galaxy A8s с отвор за селфи камерата в дисплея |  Ето какви размери на серията Galaxy S10 очакват производителите на аксесоари |  Вече и А1 поддържа заплащане на покупки от App Store с месечната сметка | 

Тагове: iPhone |  Apple |  LG |  oled |  Samsung | 

Коментари: 9 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: apolon25 , 08 юли 2018 19:46 Отговор

И кво от 60 милиона с Амоледа 5 милиона ще са на LG , бълха го захапал самеца

Автор: PoceH_BS , 08 юли 2018 12:24 Отговор

Напълно съм съгласен с теб, ама това си е на тяхната сметка, на мен ми дреме на дедовия коя фирма от какво и колко печели. Засяга ме лично, когато изгнилите ябълки въведат някоя чутовна глупост и всички останали им се връзват на безумните идеи и почват и те да правят глупости. Бездарната грозна вежда е само един от тези примери.

Автор: npet , 08 юли 2018 11:35 Отговор

Самсунг го ядоха "големия"

Вярно е
Произвеждат само половината афон. Печелят повече пари от продадени айфони, от колкото от галаксита.

Автор: PoceH_BS , 08 юли 2018 09:33 Отговор

Милионите бройки дисплеи с гадната вевжда които им останаха, след като изгнилите решиха да съкратят с 50% производството на X-а, ти как мислиш от къде се взеха толкова много китайски смартфони с АМОЛЕД и "вежда"...

Автор: board , 08 юли 2018 08:53 Отговор

Самсунг го ядоха "големия"

Ще ме подсетиш ли точно как са го яли, защото това да продадеш милиони дисплеи на Епъл, а те да се оплакват, че са им скъпи... не ми звучи, като много да са се прецакали

Автор: tzincbg , 08 юли 2018 07:47 Отговор

А дали е възможно Apple да имат ноу хау за софтуерното управление на живота на дисплеите и благодарение на тях LG да станат по-добри?

Автор: Ванката , 08 юли 2018 07:02 Отговор

Включването на LG ще послужи и за оказване на натиск върху основния производител за намаляване на цените на панелите, които са сред основните фактори за високата цена на iPhone X.

Как ли пък не, точно заради панелите на Самсунг вдигнаха цените безбожно високо... Хубаво е да има конкуренция, но в главата ми изникват два въпроса:
Първо, качествени ли ще са панелите на LG, или ще наблюдаваме характерното за тях пожълтяване? Вторият ми въпрос е: с колко ще свалят цената - с $50?!
Лично аз, ако ще си купувам айфон с олед дисплей, ще търся задължително да е с такъв от Самсунг.

Автор: botor , 08 юли 2018 02:41 Отговор

Всичкия им "бизнес" е такъв...виж майкрософт, интел, нвидия...за последно изкормиха и зте, ей така за урок на другите

Автор: PoceH_BS , 08 юли 2018 01:44 Отговор

Поредната фирма, която ще се опари от глупостите на изгнилата ябълка. Самсунг го ядоха "големия", Интел също го изяде "дебелия", сега и ЛГ да не останат по-назад и те ще хапнат "четвъртития". Трябва да забранят със закон изгнилите ябълки и фейсбоклука.