Акциите на Xiaomi със слаб старт на борсата в Хонконг

09 юли 2018 16:23, прочетено 1839
8
Акциите на Xiaomi със слаб старт на борсата в Хонконг

Първият ден на Xiaomi на борсата в Хонконг не бе особено успешен, а цената на акциите спадна с 2% под стойността им от първичното публично предлагане. Ценните книжа се търгуваха за 16.6 хонконгски долара (2.12 американски долара), а стартовата им цена бе 17 хонконгски долара. В същото време борсовият индекс Hang Seng скочи с 1.5%.

По време на първичното предлагане бяха продадени акции за 23.97 милиарда хонконгски долара (3.05 милиарда щатски) , а самата компания бе оценена на 54 милиарда щатски долара, което бе значително под първоначалните очаквания. Според анализатори слабият старт на Xiaomi се дължи на съмненията на инвеститорите, че компанията може да генерира стабилни печалби.

Това е свързано с обстоятелството, че Xiaomi има най-силно присъствие в ниския ценови сегмент, където маржовете на печалба са значително по-ниски. Друга причина за слабото представяне е напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай, което вече доведе до спад на цените на редица акции.

Източник: GizmoChina

Може да ви е интересно и това:
Скандал около дебюта на Xiaomi във Великобритания |  Механизмът в Xiaomi Mi Mix 3 може да издържи над 350 000 активирания |  Xiaomi Black Shark идва в Европа на 16 ноември |  Xiaomi Mi 9 може да е първият смартфон със Snapdragon 8150 |  Samsung ще ползва вградените в дисплея сензори за отпечатъци на Qualcomm | 

Тагове: Xiaomi | 

Коментари: 8 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: npet , 14 юли 2018 15:32 Отговор

Браво за усета.
Дано си инвестирал в акции на тази компания. Сега ще си с над 10% нагоре.

Автор: Мilen , 13 юли 2018 20:00 Отговор

Акциите на Xiaоmi продължават ръста си на фона на общия спад на фондовия пазар в Китай заради търговската война със САЩ и вече достигнаха 21.45 хонконгски долара към този момент! Интересното е, че не виждаме статии по въпроса в медиите. Ако една новина не е лоша, то тя не е новина

Още едно място, където може да следите цената на акциите: Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: Мilen , 10 юли 2018 20:10 Отговор

Много разбирачи на финансите се навъдиха в този форум

Първо- финансовите пазари са съвсем друг свят. Там цените се движат от фактори като търговската война Китай- САЩ, вдигането на лихвите от федералния резерв и т.н.

Второ- Компанията Xiaomi е оценена на над 50 милиарда долара (засега). За сравнение това е от ранга на компании като Тесла, Форд мотор къмпани или Дженерал Мотърс!

Трето- Флуктуациите на финансовите пазари са нещо нормално. Навремето след IPO-то на Facebook, акциите им паднаха рязко и бяха под началната цена с месеци. Който устоя и не ги продаде, сега е на печалба няколко пъти!

Четвърто- вчера акциите на Xiaomi са поевтинели с 2.35 %. Днес те се качват с над 13 % до 19.00 хон-конгски долара в момента

На който му е интересно, може да следи движението в реално време тук: Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: tzincbg , 10 юли 2018 18:50 Отговор

То добре че има такива. Че когато няма дори цената на оригиналните лекарства напр. е два- три пъти нагоре.

Автор: npet , 10 юли 2018 18:36 Отговор

@tzincbg

То е нормално цената леко да падне след първоначалния голям интерес.

Да те коригирам - не е имало интерес, компанията е оценена на малко, инвеститорите не им пука за Ксиоми. Пише го в статията.

Сглобяват и продават бюджетни пръчки.
Всичкия им тел. софтуера e един скин за Андроид с 2-3 програмки за него.
Нямат патенти, собствени продукти и технологии.

Чисто и просто са поточна линия за ширупотреба стоки.

Автор: tzincbg , 10 юли 2018 16:24 Отговор

То е нормално цената леко да падне след първоначалния голям интерес.
Но Xiaomi наистина имат проблем - обещаха 5% марж на телефоните и всички останали печалби да идват от софтуерните услуги. По принцип добра идея - там маржът може да бъде и 40%. Лошото е, че техните софтуерни услуги не са нито по-леки, нито по-удобни от гугълските.
Като добавим и това, че към китайски клауд хората ще се отнесат с недоверие и реват, че персонализираните реклами били Spyware, а на Google не били... и задачата става трудна.

Автор: Боби13 , 10 юли 2018 12:50 Отговор

Безсмислен и заядлив коментар

Автор: kpo , 10 юли 2018 11:23 Отговор

Нормална реакция на пазарите - кой ще иска да инвестира в пръчки.

А феновете да ударят финансово рамо и купят веднага по наръч пръчки за спомен преди брандът Xiaomi да е изчезнал.