Samsung откри най-големия завод за смартфони в света

09 юли 2018 14:04, прочетено 3112
11
Samsung откри най-големия завод за смартфони в света

По време на посещението на президента на Република Корея Мун Дже-Ин в Индия бе открит най-големият завод за смартфони в света. Той е изграден от Samsung в град Нойда и е разположен на площ от 141 000 кв.м. След пускането на новите мощности корейското производство на хладилници и смартфони в Индия ще се увеличи с 50%.

Новият завод е част от инвестиционен проект на корейците на стойност 700 милиона долара, а досега на същото място са били произвеждани хладилници и телевизори, които ще продължат да се правят там. Освен бюджетни устройства в Нойда ще се произвеждат и флагманите на компанията.

Очакванията са да бъдат открити 5000 нови работни места, а производството на смартфони на Samsung в Индия да скочи от сегашните 5 милиона устройства до 10 милиона месечно. Заедно с това капацитета за производство на хладилници ще се удвои от 1.5 милиона до 3 милиона годишно.

Източник: First Post, Bloomberg

Може да ви е интересно и това:
С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage |  Концептуално видео показва смартфона със сгъваем дисплей на Samsung |  Ивън Блас сподели някои предварителни спецификации за Galaxy S10 |  Samsung обяви флагманския чипсет Exynos 9820 |  Детайли за първите смартфони на Samsung в серията Galaxy M | 

Тагове: Samsung | 

Коментари: 11 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 11 юли 2018 01:39 Отговор

Ами аз четох отзивите и се отказах от Либхер. Но това не помогна--последвалите хладилници Samsung и Sharp едвам си изкараха гаранциите(на Sharp e доста по-дълга де) .
В момента ползвам Gorenje, просто в Словения има фирми с брилянтни инженери, които поради естеството на работата си, трябва да владеят електромеханиката на изключително ниво. Да видим колко ще изкара.

Автор: npet , 11 юли 2018 01:13 Отговор

След пускането на новите мощности корейското производство на хладилници и смартфони в Индия ще се увеличи с 50%.

В Пловдив има поточни линии за хладилници Либхер. Също там има и други заводи от същия тип. От заводите обикалят по кърджалийските и хасковските села в търсене на работници. Мераклии малко.

Затова тези неща ги правят в Индия и Китай

Който желае да поддържа българското - вече знае коя марка хладилници се "произвежда" у нас.

Автор: tzincbg , 10 юли 2018 16:01 Отговор

Тия българи вече са нощна охрана пенсионери. Късно е, брат. Твърде, твърде късно.

Автор: Nik_21 , 10 юли 2018 13:36 Отговор

Има българи, които щяха да се справят блестящо, ние сме произвеждали много и различни компютърни машини. Много жалко, че такива големи проекти отново ни задминават..
Така е! По-злопаметните (като мен), може би помнят как навремето (пред втория си мандат) Бате Бойко ни обещаваше, че ако го изберем, ще докара част от "Фолксвагените" да се сглобяват в България, защото с Меркел били от едно "политическо семейство" в Европейския парламент (от Европейската народна партия (ЕНП) и тя много го обичала и уважавала и заради него щяла да ни даде работа. Да, ама не, така си останаха голи обещания. Ами за многомилиардните Катарски инвестиции, дето трябваше да залеят България, помните ли? Оказа се пак че е просто "дрънкане на канчето".

Автор: apolon25 , 10 юли 2018 12:51 Отговор

Има българи, които щяха да се справят блестящо, ние сме произвеждали много и различни компютърни машини. Много жалко, че такива големи проекти отново ни задминават...

Автор: feuer34 , 10 юли 2018 01:59 Отговор

...и в Германия

Автор: muamamu1 , 10 юли 2018 00:44 Отговор

'Щото най-ценните ни кадри са в Норвегия и не искат да се връщат.

Автор: tzincbg , 09 юли 2018 22:59 Отговор

Xiaomi произвеждат също в Индия, за вътрешния пазар. Засега не виждам повече оплаквания.

Автор: Loоper , 09 юли 2018 22:38 Отговор

Това ми звучи по-зле дори от производство в Китай..

Автор: Боби13 , 09 юли 2018 17:07 Отговор

За пореден път се изложи Този път ти липсват елементарни икономически познания !