iPhone продължава да е индикатор на богатство

10 юли 2018 07:41, прочетено 3015
53
iPhone продължава да е индикатор на богатство

Според изследване на учените от Университета в Чикаго - Емир Каменица и Мариан Бертран, притежанието на iPhone или iPad e най-често срещаният израз на благополучие сред американците. Събраната информация показала, че притежаването на iPhone дава 69.1% шанс за прогноза, че конкретните хората са с високи доходи. Същото важи и за 66.9% от собствениците на iPad. В случая за висок доход се счита такъв, който е сред 25% най-високи в страната.

При смартфоните с Android процентът спада до 59.5%. Интересното е, че само преди десетина години символите на благополучие в САЩ са били съвсем различни. През 2004 например за такива са се считали маслото Land O' Lakes и соевият сос Kikkoman. През 1992 основен индикатор за благосъстояние пък е била горчицата Grey Poupon. В проучването са взели участие 6394 домакинства, а данните са събирани чрез въпросници и лични интервюта.

Източник: Business Insider

Може да ви е интересно и това:
Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone |  Новият 5G модем на Intel ще е на пазара в началото на 2020 |  Apple призна за проблеми с дисплея на iPhone X | 

Тагове: iPhone |  Apple | 

Коментари: 53 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: LegolasElf01 , 11 юли 2018 18:39 Отговор

От коментарите само разбрах, че българите много обичат да седят на маса
Ааааа, и да вадят нещо си там на нея. Пак добре, че е телефон
А всъщност това са проучвания правени от банки и разни финансови институции. Те сочат, че потребители, които са купили айфони, са склонни много повече да си купят и нещо друго. Масов телефон няма как да е индикатор за богатство освен ако не е от скъпите брандове от рода на Верту, Gresso, Мобиадо, които имат телефони по 20 000 евро и достигащи няколко милиона. Има и айфони специална изработка, които също са много скъпи и са по няколко бройки. И спрете да изхождате от високите цени в България, те не са индикатор за НИЩО. В нормалните държави един обикновен човек си купува флагман за около седмица-две. Ако пък е с контракт, може и без пари.

Автор: pretorianec , 11 юли 2018 15:39 Отговор

Поздравление за мнението ти! Ето това е нещо тотално различно,и точно това имам предвид. Човек който не ти обяснява какъв “идиот” си или “новобогаташ” или “кифла”или “мамино синче”,а си казва директно с конкретни и ясни примери какво не му харесва,и защо не би се примирил! Това е неговото мнение като юзър,подкрепено с факти(няма как да кажа че екосистемите на Apple не рестриктивни)и независимо че мен в повечето случаи това не ме притеснява особено няма как да не уважа това което се казва макар и за себе си да не съм много съгласен.
Браво

Автор: pretorianec , 11 юли 2018 15:29 Отговор

Да те питам замислял ли си се понякога откъде идват тези коментари които цитираш“другите понеже не можели да си го позволят и затова мразели”?
Една част несъмнено идват от новобогаташки надувки или мамини синчета/момиченца да! Друга част обаче(смея да кажа дори по-голяма от първата)идват точно от хора които НИКОГА,ама НИКОГА не са имали iPhone,IPad,или каквото и да е друго с марка Apple,но странно как са изключително убедени че този продукт или продукти са изключително лоши,и единствената причина поради която определен кръг от хора ги купуват е защото искат да се покажат с тях някъде и да предизвикат завист(докато в същото време предизвикват само съжаление и присмех).
Извинявай,но когато някой който звучи толкова категорично,а същото време никога не е ползвал iPhone се “пени” толкова диво ти какво би помислил? Нали е знаеш притчата за “лисицата и гроздето”? Междудругото съм почти убеден че ако iPhone струваше 300лв да речем,или подобно на Андроид имаше много производители които предлагаха устройства с iOS,нямаше да има такава омраза! Изхождам от това че когато навремето Windows Mobile беше още жив и се опитваше да пробие,нямаше такива реакции към юзърите на телефони с тази операционна система,нищо че общия им дял на пазара беше много по-малък от тези на iOS(за Андроид да не говорим)но там пък преобладаващата част от устройствата бяха на ниски цени.
Така че в повечето случаи тук имам чувство че се води една “класова борба” между “новобогаташите,кифлите,и мамините синчета” и от друга страна “обикновените мислещи хора за които телефона е практично устройство,а не гъзария”! Иначе казано между хора с по-големи финансови възможности,и такива. с по-скромни...Така вместо да се обсъждат различните ОС,заедно със тяхните предимства и недостатъци,както и различните марки на пазара,се почват едни обиди и лични нападки....

Автор: MEnergy , 11 юли 2018 15:29 Отговор

Не е само, че цените са неоправдани за предлаганото, а и че системата е напълно затворена, аксесоарите, резервните части и сервизното обслужване са умишлено направени съответно нестандартни/изключително скъпи/тоталитарни - за последното трябва да ползваш само официален сервиз. И, ако това не е достатъчно, със софтуерни актуализации ти правят заменените не-официално резервни части - екран примерно - неразпознаваеми и не-работещи! Същото е и с MacOS. В Уиндоус просто има (безлични) драйвъри, които осъществяват крайната връзка между хардуера и потребителя - Mac ти казва - тук не можеш да пипаш, тази настройка не е достъпна, това не можеш да променяш, този бек-ъп може да се направи само по този начин, синхронизацията задължително минава само през тази услуга, Apple store трябва да провери задължително аудио лайбрърито ти или трансфера на други файлове, да не би случайно нещо да са пропуснали да не го купиш, и т.н. и т.н. Ограничение след ограничение и принуда след принуда. В крайна сметка, кой плаща накрая и какво притежавам?? Давам пари на Apple за напълно завършен краен продукт, с който по презумпция трябва да мога да правя каквото си искам, а де-факто се получава Apple да разполагат напълно хем с хардуера, хем с крайното изживяване за потребителя. И да ми казват съвсем непринудено - Apple контролира всяка операция - ти си просто ползвател, Ние ще ти казваме какво можеш да ползваш от всичко налично!

Ей, затова, много потребители мислят ползващите Apple продукти за пълни балъци. Веднъж ще платиш необосновано висока цена за продукт, който в повечето случаи е вече назад от широко наличните технологии към момента. Втори път ще платиш необосновани и нереални цени за аксесоари, че понякога и основни такива, които Apple нарочно няма да са включили в стандартния комплект, а ти ще се нуждаеш от тях. Трето, при ремонт, вместо да можеш да го направиш на поносими цени в който и да е сервиз - въпреки, че е възможно - ще трябва да го направиш в такъв на Apple на поне 3-но по-високи такива - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И четвърто - не мога да понасям OS да ми казва какво мога да правя с нея и да няма един стандартен аксесоар или стадарт (USB или за зареждане, който да е съвместим с която и да е друга марка или универсално). Това само по себе си трябва да е подсъдно и субект на антимонополно законодателство, защото в сферата си, Apple e мопополист и каквото каже - това ще правиш.

АЗ съм Бога на телефона и компютъра си - за който съм се изръсил супер много и, за който OEM-ът си е получил трудно заработените ми лични парички - и именно АЗ ще си правя каквото си искам с него. А не някаква компания производител...

Автор: maxito2 , 11 юли 2018 14:52 Отговор

лагове си има, поне при моето J7 Pro.. Ако не му затворя всички приложения, не може да се ползва от време на време. С Айфона нямам такъв проблем.

Автор: tzincbg , 11 юли 2018 14:26 Отговор

Много от обвиненията и от двете страни за невъзможни действия или за бъгове и лагове идват от опит в другия лагер от преди години и не са актуални.

Автор: AVKansazov , 11 юли 2018 14:18 Отговор

Дистанцирам се от андроид фанатиците и нямам нищо против нормалните потребители на айфон.Обикновено дразнят и провокират другите за които всичко се върти около това колко пари са дали и как "другите понеже не можели да си го позволят и затова мразели" както и изказванията им че всичко друго е боклук и как "андроидите били бъгави и лагави"(отново клише).Аз не мразя марката, просто не ме интересува дразнят комплексираната част от потребителите и(между другото и "комплекси" им е любима дума употребявана за щяло и нещяло).

Автор: muamamu1 , 11 юли 2018 14:05 Отговор

Добре казано. Нямам нищо против подобни мнения и не искам да гледаш на отговрите ми към теб като някакъв род заяждане. Дори напротив. Напълно съгласен съм, че омразата и завистта са основно оплаквания на потребители/фенове на Apple. И докато в споровете между върли фенове на каквото и да не искам да влизам, то напълно разбирам хора като @algor, които се стараят да пазят балансирана преценка. Да, няма как и личните нужди и очаквания от телефона да не играят важна роля във виждането му за даден модел или марка, но в общи линии никога не скача на някой... освен ако този някой, бил той Andoird или iOS фен, не излиза с твърдения за божественото превъзохдство на телефона си така, сякаш 9 месеца го е носил и го раждал след това. И тук идва проблемът. И двете страни си имат привържаници и споровете никога няма да спрат. Та нали за това новината е кръстена точно по този начин, макар и практически това да е доста... нереално описание на съдържанието й? Но това храни форума. Това храни Росен, това храни... не знам, забравих му ника, постоянно пише в темите за Apple и как, разбираш ли, продуктите им били на светлинни години пред конкуренцията. Това са все хора, които или просто си пишат да се забавляват с глупости, или явно не си дават сметка, че светът не започва и не завършва с тях, има милини различни нужди и всеки сам си преценява какво му харесва и какво му върши работа. И едва ли някой сам би си набутал модел, който не харесва... или пък би задържал модел, който не му върши работа. Аз също се опитвам да запазя максимално балансиран поглед върху темата. Няма да те карам да четеш, но ако искаш, можеш да ми погледнеш мненията във форума и, противно на преценката на не малко потребители тук (особено в последно време), избягвам да пиша каквито и да е критики спрямо която й да е марка. Най-основно влизам в разговор с любимците ми от Бургас - Росен и Аполон. С единият знам, че няма смисъл, но все пак надеждата, че човек може да си отмести носа от собствената си чиния явно не умира, а с другия най-чисто и просто си се шегувам, защото знам, че и той не приема толкова на сериозно нещата, а мненията му почти винаги са направо да се търкаляш на пода от смях. Оплакванията ми са основни и въжат за всики - завишаването на цените въпреки липсата на каквато и да реална иновация; слабите батерии. И обсъждам въпроси по камерите на различни модели. Аз нямам спомен да съм писал пряко срещу Android или iOS скоро. За мен от години те са еднакви, от години промените и по двете спрямо моите нужди са направо нищожни и кой модел и с каква ОС ще си купя няма значение, защото и двете изпълняват това, което искам, спрявт се бързо, плавно. Съответно изобщо не вярвам в дългогодишните ревове по лага при Android, също както и не вярвам, че iPhone е просто един "глупав" телефон, защото и двете са направо смешни. Но и от двете страни е очевидно, че вярващи в тези теории все още съществуват и са доста настоятелни, не мислиш ли?

Автор: radko89 , 11 юли 2018 13:39 Отговор

Еми виж как започва темата - два неутрални коментара и третият и натам веднага - "Важното е да има айфон на масата".

Хахах, това ако не е хейт не знам какво е.
Или пък е провокация?! хмм, не мога да реша.

Автор: AVKansazov , 11 юли 2018 13:26 Отговор

Само че клишето за омразата и завистта го чета единствено от единия лагер.Не съм ли прав?
А, забравих злобата и плюенето... досега само в тази тема 6 пъти...