Новото приложение на Moment за iOS и Android осигурява ръчен контрол над камерата

10 юли 2018 21:47, прочетено 4484
3
Новото приложение на Moment за iOS и Android осигурява ръчен контрол над камерата

Американската компания Moment предлага серия мобилни аксесоари с допълнителни лещи за смартфони, които вървяха и с базово приложение за контрол на камерата, с последния ъпдейт то стана значително по-функционално. Приложението, което досега беше налично само за iOS, но вече има и версия за Android (засега с ограничени възможности), осигурява пълни ръчни настройки за контрол на всички параметри на снимане. Допълнителната функционалност за iOS се активира чрез покупката в приложението на добавка за 4 лв., а при Android самия софтуер струва толкова.

Тази сума дава на потребителите достъп до ISO, скорост на затвора, баланс на бялото, експозиция и фокус, а освен това е възможно снимане в RAW (плюс избор на HEIF, HEVC, TIFF и JPEG формати) и ползване на бутона за активиране на камерата в калъфа за телефони на Moment, върху който се монтират допълнителните лещи. Поддържа се и снимането на видео, но засега само за iOS. Според компанията на практика приложението е пренаписано напълно, което ще улесни добавянето на нови функции, а освен това вече работи много по-бързо. Moment поддържа и смартфони с повече от една основна камера като позволява избор с кой сензор да се снима.

Източник: Moment

Може да ви е интересно и това:
Project Treble ще осигури по-бърз преход към Android 9 Pie |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage |  Android ще поддържа устройства със сгъваеми дисплеи |  Opera за Android вече ви спестява въпросът дали приемате бисквитки или не | 

Тагове: moment |  iOS |  Android | 

Коментари: 3 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: muamamu1 , 11 юли 2018 12:42 Отговор

Защото в iOS не разполагаш с тази възможност? Или е трудно да си свалиш едно от многото приложения, които предлагат такива функционалност? Нещо не разбирам заядливия тон?

Автор: tzincbg , 11 юли 2018 09:51 Отговор

Дам, всичко това го има при Андроид вградено. А ако няма на вашия модел, просто инсталирате безплатното приложение Open camera и готово.
Има и платени с още повече екстри като camera fv 5 и mx camera.

Автор: bgxmen , 11 юли 2018 09:34 Отговор

Това приложение може да е актуално само за айфон потребителите, където самата ОС не дава почти никаква свобода.
Всички тези неща ги има по дефолт при андроид телефоните (поне във високия клас), просто отиваш на Pro Mode и Воала.