Apple ще прекрати производството на iPhone X, смятат анализатори (обновено)

13 юли 2018 12:37, прочетено 5492
14
Apple ще прекрати производството на iPhone X, смятат анализатори (обновено)

Анализаторите от компанията BlueFin Research Partners очакват Apple да прекрати производството на iPhone X и iPhone SE, за да се фокусира изцяло върху новите модели тази есен, а прогнозите са тяхното търсене да е достатъчно голямо. Именно поради тази причина Джон Донован и Стив Мулейн прогнозират, че предлагането на вече остарелият iPhone SE и миналогодишният флагман iPhone X ще бъде прекратено.

По този начин Apple ще освободи мощности, за да може да задоволи търсенето на актуалните модели, а очакванията са до края на годината от тях да бъдат продадени 92 милиона. Според BlueFin Research Partners през 2017 потребителите не са били склонни да ъпгрейдват своите стари модели iPhone, но тази ситуация ще се промени през есента.

Анализаторите считат, че за първите четири тримесечия след премиерата на новите модели ще се продадат съответно 20, 60, 45 и 40 милиона устройства, а най-търсен ще бъде най-големият iPhone. Второто място по популярност вероятно ще заеме бюджетният вариант с LCD дисплей.

Източник: Barron's

Ново

Според BlueFin Research от Barron's са интерпретирали погрешно доклада и в него не става дума за прекратяване на производството на iPhone SE. Информацията всъщност се отнася до отмяна на плановете за създаване на iPhone SE 2.

Може да ви е интересно и това:
Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone | 

Тагове: iphone se |  iphone x |  Apple |  iPhone | 

Коментари: 14 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: r0bik , 14 юли 2018 11:14 Отговор

Да бе ама пък като го пъхнеш в джоба с тази функция да не става целия телефон по-малък - съмнявам се! Мисълта ми е, че трябва компромис за да се задоволят най-голям кръг потребители или поне да има 2 модела за по-голям избор. Все пак за жените с дамските чанти е удобно, но за мъжете...

Автор: tzincbg , 14 юли 2018 06:39 Отговор

Ако е толкова зор, в големите телефони си има опция за една ръка - телефонът ползва част от екрана.

Автор: Ванката , 14 юли 2018 05:39 Отговор

Абсолютно си прав! На мен ми е много удобен големия екран, дори пиша и държа телефона с една ръка. Лапите са ми големи и дори съм усвоил начин, да го държа и едновременно да зуумвам текст посредством палец-показалец, докато чета нещо, а е 6.2”.

Автор: Вито , 14 юли 2018 00:03 Отговор

Работя почти всеки ден по този начин когато ми се налага да пиша с една ръка. Лесно, удобно и бързо. А когато трябва да чета нещо имам доволно голям екран.

Автор: BANANA_18 , 13 юли 2018 19:53 Отговор

На мен пък ми е супер неудобно и странно да боравя с малък телефон от калибъра на iphone 4

Автор: maniaka_slr , 13 юли 2018 18:51 Отговор

Да, ама това не променя размера на телефона като цяло, нали? И мисля, че не си работил по този начин и не знаеш колко е "удобно", нали?

Автор: Вито , 13 юли 2018 17:53 Отговор

За работа с една ръка те карат да избираш между нокията с фенерче и тем подобни, но пък я няма същата функционалност.

За работа с една ръка от години се предлага умален екран... Един 6" дисплей става за секунда 3". Кво сложно има не знам.

Автор: bibo35 , 13 юли 2018 17:50 Отговор

Оптимисти са, при 1000-1200 долара цена, 92 млн. броя..., наистина са оптимисти! Кой знае, може и да стане, не навсякъде хората работят за 600 долара месечно!

Автор: dxv_pro , 13 юли 2018 17:16 Отговор

Има - sony xz1 compact и xz2 compact

Автор: vasilissv , 13 юли 2018 15:47 Отговор

На пазара няма вече ново произведени компактни телефони, защото на потребителя постоянно му "набутват" големите "лопати" .
За работа с една ръка те карат да избираш между нокията с фенерче и тем подобни, но пък я няма същата функционалност.