Google с редица нови ограничения за приложенията в Play Store

31 юли 2018 15:01, прочетено 4119
0
Google с редица нови ограничения за приложенията в Play Store

Google сериозно затегна своята политика относно приложенията, които могат да се предлагат в магазина Play Store. Според актуализираните изисквания вече не са позволени програми, които са насочени към деца, но съдържат теми за възрастни. Приложения и игри с подобно съдържание вече няма да бъдат допускани. Добивът на криптовалути също вече е табу. Всички приложения, които не отговарят на новите изисквания ще бъдат премахнати от магазина. Само преди няколко седмици Google забрани рекламите на криптовалути във всичките си платформи, а съответните разширения за браузера Chrome също бяха забранени.
Според новите изисквания няма да бъдат допускани и приложения, които служат за продажба на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Забраната включва и софтуер, който дава инструкции на потребителите как сами да си сглобят оръжия или да конвертират наличните си такива в автоматични или полуавтоматични. Друга интересна нова рестрикция касае повтарящото се съдържание. От Google уточняват, че това засяга "различни приложения, които имат много сходно съдържание и потребителско преживяване". Под ударите на тази забрана попадат и автоматично генерирани програми. Интересното в случая е по какъв точно критерий ще бъдат оценявани приложенията, защото конкретно това изискване има и силна порция субективизъм. Под ударите на новата политика попадат и всички приложения, чиято единствена цел е да излъчват реклами, както и такива, които умишлено заблуждават потребителите.

Източник: Google

Може да ви е интересно и това:
Приложенията на Google може да струват до 40 долара за телефон |  iFixit с интересни разкрития за Pixel 3 XL |  Google отдели Chrome и Google Search от Android в ЕС |  Google тества нова функция в браузера Chrome |  Камерата на Google Pixel ще поддържа външни микрофони | 

Тагове: Google |  play store | 

Коментари: 0 | Твоят коментар