Epic Games потвърди, че Fortnite за Android няма да се разпространява през Play Store

03 август 2018 18:56, прочетено 6886
13
Epic Games потвърди, че Fortnite за Android няма да се разпространява през Play Store

Едно от чаканите с голям интерес приложения за Android няма да се разпространява през официалния магазин за приложения за платформата. Вместо това потребителите ще трябва да го изтеглят ръчно от сайта на неговия създател и след това ще се наложи да го инсталират ръчно. Става дума за версията на играта Fortnite за платформата на Google. Epic Games потвърди появилите се по-рано през седмицата слухове за този начин на разпространение, но все още не разкрива кога приложението ще бъде достъпно за изтегляне.

Говори се, че играта ще е налична ексклузивно за месец за Samsung Galaxy Note9 и едва в края на септември ще е достъпна и за други устройства, но засега компанията отказва да разкрие каква е истината. Това ще разберем през следващата седмица. От интервю на основателя на компанията Тим Суини за Eurogamer става ясно, че основната причина за това решение е свързана с желанието за запазване на всички приходи от продажбата на допълнително съдържание, защото иначе 30% от тях ще отиват в Google. Според него това е много висока такса в света на компютърните игри с високи разходи за разработка и поддръжка.

Версията за iOS се разпространява през App Store, но компанията няма друга опция, защото в екосистемата на Apple потребителите не могат да инсталират играта в телефоните си ръчно. По подобен начин Epic Games не предлага версията на играта за компютри в Steam, а я разпространява през своя услуга. Така потребителите на Android ще трябва да изтеглят APK файл и след това да го инсталират сами, като изключат защитата на устройствата срещу инсталирането на софтуер от други източници. Иначе компанията прогнозира, че от наличните около 2.5 милиарда устройства с Android около 250 милиона са готови за употреба с Fortnite.

Източник: Eurogamer

Може да ви е интересно и това:
Играта Dead Cells ще получи версия за Android |  Приложенията на Google може да струват до 40 долара за телефон |  iFixit с интересни разкрития за Pixel 3 XL |  Google отдели Chrome и Google Search от Android в ЕС |  Samsung Galaxy Note10 ще е с 6,66-инчов дисплей | 

Тагове: Android |  Samsung |  fortnite |  iOS | 

Коментари: 13 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: chilko , 06 август 2018 15:22 Отговор

Play Store връща парите за приложения и игри в рамките на 2 часа след покупката - достатъчно време за тестване.

Автор: tzincbg , 06 август 2018 14:08 Отговор

Не е шега.
Пиратстват два типа хора:
-Такива, които никога не биха купили и без това.
- Такива, които пробват и после купуват.
According to the survey, 60% of music pirates also buy music, a figure that drops to 44% among non-sharers. Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: npet , 06 август 2018 11:16 Отговор

@tutt
Глупости?
Ето инфо от създателите на Today Calendar Pro - 85% пиратство - Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Правят се приложения за Андроид, защото дори и там има някакви пари.
Повечето създатели на приложения са малки компании или отделни програмисти. За тях е проблем това ниво на кражби.

От пиратството реално не губят приходи

Това е шега, нали?

Автор: tzincbg , 06 август 2018 05:59 Отговор

Наистина няма как да е 95%. С 5% пазарен дял на Windows Phone, разработчиците изобщо не се занимаваха да правят приложения и игри. Поне повечето.

Автор: tutt , 06 август 2018 04:36 Отговор

Пиратсвани са 95%


Сериозно ли вярваш на тея глупости? Излиза някой, изтърсва едни цифри и ти им вярваш без да помислиш дори- толкова ли ви закърняха мозъците вече?

След като се пиратсва яко защо избщо правят игри за Андроид (което е много сложно) - да си ги правят за иОС, да стрижат овцете и да си гледат кефа. След като на една платформа 95% от труда ти бива откраднат просто не се занимаваш с нея и това е- толкова е простичко. Целият рев и вой по темата е само и единствено защото големите играчи не искат да дават такъв голям % на Гугъл- и са прави за себе си...

ПС: От пиратството реално не губят приходи- нещастника който ще свали кракната игра просто не е от хората които биха купили играта. Безплатна (с реклами и покупки в играта)- ДА, кракната- ДА, но да ти плати дори и $0.99- ПЪЛЕН АБСУРД

Автор: board , 06 август 2018 00:29 Отговор

Не точно, казват, че 95% от инсталациите на Monument Valley не са платени. То и моята не е платена, а е свалена когато играта беше безплатна. Това не ме прави пират нали?

На мен модела в който получаваш играта безплатно и ако те зариби си плащаш за още нива/различни добавки/виртуални блага ми харесва много.
И когато има толкова добри безплатни игри, защо да платя за някоя, която дори не съм сигурен дали ще ми хареса?

Но всичко това няма нищо общо с темата, ако човек не е склонен да плаща през play store, е още по-абсурдно да плаща директно на разработчика.

Автор: npet , 05 август 2018 23:02 Отговор

@board
Прав си, бъркам се.
Пиратсвани са 95% според Ustwo (разработчиците на Monument Valley). Източник - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Рекламите, in-app покупките и абонамента са единствените шансове да вземеш пари от Андроид потребител.
Въпреки че Анроид аудиторията се възприема като второ качество (според разработчиците), тя е огромна и все пак генерира някакви пари. Справка - App Store е генерирал 2 пъти повече пари, спрямо Play Store за първата половина на 2018 при 6 пъти по-малко потребители - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: board , 05 август 2018 22:27 Отговор

Така или иначе Андроид потребители са свикнали с този модел. 90% от приложенията се пиратстват така

Бъркаш се. Поне аз нямам нито едно пиратско приложение на телефона. То и като цяло и модела вече не го предполага, повечето приложения са безплатни и разчитат на гледане на реклами и покупки на неща в самото приложение.

Автор: tzincbg , 04 август 2018 17:33 Отговор

Много не са. А ето още един проблем - като хората търсят, "fortnite apk", ще им излизат пиратски и заразени..

Автор: npet , 04 август 2018 16:44 Отговор

Така или иначе Андроид потребители са свикнали с този модел. 90% от приложенията се пиратстват така - апк-то се сваля от алтернативно място и се инсталира ръчно.
Поне за фортнайт ще могат да го свалят от официалния сайт на разработчика.