Samsung отново отложи ъпдейта до Oreo за бюджетните си модели

09 август 2018 09:34, прочетено 3254
7
Samsung отново отложи ъпдейта до Oreo за бюджетните си модели

Samsung отново отложи ъпдейта до Android 8.0 Oreo за част от своите бюджетни модели. Само преди дни корейската компания обяви, че устройствата от J и C серията ще бъдат обновени до тази версия към края на годината, а сега този срок бе променен допълнително. Според актуалната информация от Samsung моделите Galaxy C7 Pro, Galaxy C9 Pro, Galaxy J7 2017, Galaxy J7 Neo, Galaxy On5 (2016), Galaxy On7 (2016) и Galaxy On7 2018 ще получат Oreo през януари 2019. Единствено Galaxy J7 Neo ще се сдобие с ъпдейта още през декември.

По-интересната част от съобщението обаче засяга по-старите устройства от J серията Galaxy J7 Max и Galaxy J7 (2016). Те също ще получат Android 8.0 Oreo, но чак през февруари на следващата година. Новината в случая е, че тези два телефона вече имат зад гърба си по един основен системен ъпдейт и това ще им е втори такъв. До момента Samsung не предлагаше втори ъпдейт за бюджетните си продукти, така че явно има промяна в цялостната корпоративна политика към този сегмент.

Източник: SamMobile

Може да ви е интересно и това:
Samsung представи Galaxy A8s с отвор за селфи камерата в дисплея |  Ето какви размери на серията Galaxy S10 очакват производителите на аксесоари |  Екранен протектор потвърждава, че двойната селфи камера на Galaxy S10+ ще е в дисплея |  Samsung Galaxy M20 ще има дисплей с капковидно изрязване |  Първите снимки на Samsung Galaxy A8s идват от сайта на китайски регулатор | 

Тагове: oreo |  Android |  Galaxy |  Samsung | 

Коментари: 7 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Blue Sky , 14 август 2018 10:12 Отговор

Важна е основната поддръжка на ОС, не някакви си там китайски измишльотини!


tzincbg e прав, в най-лошия случай ъпдейтват ядрото на ОС с последните секючити пачове, които са по-важни.

Автор: ruslii , 14 август 2018 07:24 Отговор

Лично аз от поддръжката на Xiaomi съм доволен . За мен не е проблем че не е основната версия на Андроид а надградена от китайците такава . По важното за мен е да върви добре и да не забива а 4x с който съм в момента , прави точно това .

Автор: Вито , 09 август 2018 15:04 Отговор

С тва отлагане само да няма накрая среден пръст. Същия го видях с Г4. Мина през Marshmallow, обещаха Nougat, накрая обаче си остана седмицата само за азиатците официално. Изобщо нема се учудя, ако и с тея модели стане така.

Автор: Ванката , 09 август 2018 14:43 Отговор

Ами можеш да си останеш на андроид 5 пък мюиту ти да е с версия 11. Кого заблуждавате, не знам?

Важна е основната поддръжка на ОС, не някакви си там китайски измишльотини!

Автор: tzincbg , 09 август 2018 13:04 Отговор

Какво значи да не приказваме за EMUI и MIUI?!
Те се ъпдейтват, ъпдейтва се и версията на Андроида с тях(най-често).
На по-старите модели, при които версията на Андроида спре да се сменя, се получават security updates и новите екстри в менюто.

Автор: Ванката , 09 август 2018 11:37 Отговор

Това е ново в политиката на компанията. Да поддържат бюджетните си устройства така както флагманите, това друга компания не съм чул или чел да го прави. И преди да кажете нещо за китайците - имам предвид за основната поддръжка на андроид, не разни емуита и муита. Като гледам има модели на по 3-4 години, браво!

ПС. Започвам да ги тероризирам с имейли да удължат поддръжката с година и на по-стари флагмани като S7/7 Edge, след като може за тояжките.

Автор: Вито , 09 август 2018 09:49 Отговор

До момента Samsung не предлагаше втори ъпдейт за бюджетните си продукти, така че явно има промяна в цялостната корпоративна политика към този сегмент.

Нека първо видим, че ъпдейтват. Много обещават и накрая ъпдейт само за Корея, Китай или Индия...