Chrome 69 е оптимизиран за Android Go и изрязани дисплеи

10 август 2018 09:04, прочетено 2855
0
Chrome 69 е оптимизиран за Android Go и изрязани дисплеи

Версия 69 на браузъра Chrome все още е бета, но в нея се очертава да има няколко интересни новости. Анализ на кода на приложението показва, че от Google са положили специални усилия, за да го оптимизират за ставащите все по-масови изрязани дисплеи. Това конкретно не е неочаквано, още повече, че подобни оптимизации има и на ниво операционна система в Android 9.0 Pie. Chrome 69 вече няма да показва просто черна лента в горната част на дисплея, а ще адаптира съдържанието към формата на екрана.

Другата голяма новина е свързана с Android Go. Браузерът вече ще изпълнява ролята и на плейър за мултимедийно съдържание. Това се налага, защото ограничените хардуерни спецификации на устройствата често принуждават производителите да се откажат от включването на специален софтуер за възпроизвеждане на мултимедия.

По този начин браузерът ще реши този проблем, а едновременно с това ще даде опция на потребителите да намалят броя на програмите на своите устройства. Сред другите новости са значително подобрен мениджър за изтегляне на файлове и поддръжка на picture in picture режим за компютри. Така ще можете най-накрая да гледате даден клип от една страница, докато в същото време четете друга. Очакванията са финалната версия на Chrome 69 да е налична през септември.

Източник: Android Police

Може да ви е интересно и това:
Android 9 Pie (Go edition) ще освободи още повече място в устройствата |  Google следи потребителите и при изключена история на местоположението |  Android 9 Pie води до проблеми за Google Pixel и Pixel XL |  Google ще загуби поне 50 милиона долара от липсата на Fortnite в Play Store |  Можете да се запишете за Fortnite за Android дори и да нямате устройство Samsung | 

Тагове: chrome |  Google | 

Коментари: 0 | Твоят коментар

Промоции

HTC U11 Life

HTC U11 Life

450.00 лв.
399.00 лв.
Купи сега
HTC U11

HTC U11

850.00 лв.
750.00 лв.
Купи сега