Препоръчителните устройства за гледане на YouTube не включват iPhone

11 август 2018 00:26, прочетено 6611
5
Препоръчителните устройства за гледане на YouTube не включват iPhone

При представянето на Galaxy Note9 Samsung обяви, че устройството е част от програмата YouTube Signature Device, което определено ни изненада, защото досега не бяхме чували нищо за нея. Оказва се, че инициативата е съвсем нова и в нея се отличават най-добрите устройства за гледане на съдържание в популярната услуга.

Става дума за модели, които поддържат 360-градусово съдържание, възпроизвеждане на видео с висока кадрова честота, декодиране на 4K, HDR, съвместимост с кодеци от следващо поколение (например VP9 Profile 2) и поддръжка на DRM за достъп до премиум съдържание.

За да бъдат включени в програмата YouTube Signature Device, устройствата трябва да поддържат всичко това, а според информацията Google работи с производителите, за да се увери, че техните продукти покриват или надхвърлят очакванията за производителност.

Засега в програмата попадат 18 флагмански устройства и всички те са с Android. iPhone липсва, но това едва ли е изненадващо, защото и YouTube е част от Google, която на свой ред стои и зад най-популярната мобилна платформа в света. В допълнение Apple не поддържа кодека VP9, който е разработен от Google, а това на свой ред не позволява на потребителите на Safari да гледат 4K видео в YouTube.

Източник: YouTube

Може да ви е интересно и това:
С Gmail за Android вече можете да отказвате изпратени писма |  Google Fit получи нов дизайн и функционалност |  Gmail за Android се сдоби с "поверителен режим" |  Батерия на iPad затвори магазин на Аpple в Амстердам |  Skype за Android вече поддържа SMS и запис на разговори | 

Тагове: Google |  Apple |  YouTube |  Android | 

Коментари: 5 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: chilko , 12 август 2018 13:18 Отговор

Всеки може да кликне връзката и да види списъка.

Автор: Alexander_97 , 11 август 2018 21:09 Отговор

"Засега в програмата попадат 18 флагмански устройства и всички те са с Android."

Мобилебългария, друг сайт не спести имената на останалите 18 телефона/устройства .
И преди ви писах, сега е за втори път – оставяте здраво впечатление, че сте на хранилка на Самсунг! Корейците са прочути с раздаване на подкупи. Шефа на Самсунг беше осъден на затвор за точно такава дейност.
Ще бъдете ли лоялни към всички, ако искате да ви четем и да вярваме на написаното

Автор: terry1 , 11 август 2018 20:00 Отговор

За да си продават пластмасовата сапунерка корейчетата се чудят какви ли не трикове да измислят. Едните били YouTube Signature Device, а на другите ще можеш да си гледаш клипчета без да са такива Е и?

Автор: npet , 11 август 2018 16:06 Отговор

Гугъл не позволи Ютюб нативно приложение за Уиндоус Мобиле.
Сега ако твърдят, че айфон не става за гледане на видео ... ще е весело.

Автор: RazzleDazzle , 11 август 2018 02:25 Отговор

>Youtube == Google

No shit няма да препоръчват телефоните на конкурента.

Промоции

HTC U11 Life

HTC U11 Life

450.00 лв.
399.00 лв.
Купи сега
HTC U11

HTC U11

850.00 лв.
750.00 лв.
Купи сега