Препоръчителните устройства за гледане на YouTube не включват iPhone

11 август 2018 00:26, прочетено 7094
5
Препоръчителните устройства за гледане на YouTube не включват iPhone

При представянето на Galaxy Note9 Samsung обяви, че устройството е част от програмата YouTube Signature Device, което определено ни изненада, защото досега не бяхме чували нищо за нея. Оказва се, че инициативата е съвсем нова и в нея се отличават най-добрите устройства за гледане на съдържание в популярната услуга.

Става дума за модели, които поддържат 360-градусово съдържание, възпроизвеждане на видео с висока кадрова честота, декодиране на 4K, HDR, съвместимост с кодеци от следващо поколение (например VP9 Profile 2) и поддръжка на DRM за достъп до премиум съдържание.

За да бъдат включени в програмата YouTube Signature Device, устройствата трябва да поддържат всичко това, а според информацията Google работи с производителите, за да се увери, че техните продукти покриват или надхвърлят очакванията за производителност.

Засега в програмата попадат 18 флагмански устройства и всички те са с Android. iPhone липсва, но това едва ли е изненадващо, защото и YouTube е част от Google, която на свой ред стои и зад най-популярната мобилна платформа в света. В допълнение Apple не поддържа кодека VP9, който е разработен от Google, а това на свой ред не позволява на потребителите на Safari да гледат 4K видео в YouTube.

Източник: YouTube

Може да ви е интересно и това:
Вече и А1 поддържа заплащане на покупки от App Store с месечната сметка |  Старите модели iPhone се радват на сериозен интерес, подсказва Broadcom |  Услугата Google Allo ще бъде закрита през март |  Умните аксесоари с впечатляващ ръст на продажбите |  Китайските производители на смартфони продължават да увеличават продажбите си | 

Тагове: Google |  Apple |  YouTube |  Android | 

Коментари: 5 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: chilko , 12 август 2018 13:18 Отговор

Всеки може да кликне връзката и да види списъка.

Автор: Alexander_97 , 11 август 2018 21:09 Отговор

"Засега в програмата попадат 18 флагмански устройства и всички те са с Android."

Мобилебългария, друг сайт не спести имената на останалите 18 телефона/устройства .
И преди ви писах, сега е за втори път – оставяте здраво впечатление, че сте на хранилка на Самсунг! Корейците са прочути с раздаване на подкупи. Шефа на Самсунг беше осъден на затвор за точно такава дейност.
Ще бъдете ли лоялни към всички, ако искате да ви четем и да вярваме на написаното

Автор: terry1 , 11 август 2018 20:00 Отговор

За да си продават пластмасовата сапунерка корейчетата се чудят какви ли не трикове да измислят. Едните били YouTube Signature Device, а на другите ще можеш да си гледаш клипчета без да са такива Е и?

Автор: npet , 11 август 2018 16:06 Отговор

Гугъл не позволи Ютюб нативно приложение за Уиндоус Мобиле.
Сега ако твърдят, че айфон не става за гледане на видео ... ще е весело.

Автор: RazzleDazzle , 11 август 2018 02:25 Отговор

>Youtube == Google

No shit няма да препоръчват телефоните на конкурента.