Подробности за тройната камера в Samsung Galaxy S10

Подробности за тройната камера в Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 се очертава като устройството, което ще спечели обратно феновете на корейската компания, които се въздържаха от покупката на Galaxy S9. Все пак юбилейното издание в серията заслужава по-голямо внимание и по всичко личи, че ще успее да оправдае очакванията. Говори се, че поне един от новите модели ще предложи тройна основна камера, а междувременно от корейското издание ETNews идват повече детайли за конфигурацията й.

Източници сред доставчиците на компоненти потвърждават, че Galaxy S10 ще има тройна камера, и разкриват, че тя ще комбинира сензори с резолюция 12МР, 13МР и 16МР съответно със стандартна, телефото и супер широкоъгълна оптика. Според изданието първоначално компанията е смятала да добави тройна камера само в един от моделите, но после е решила да я включи и в друг от серията.

Освен това Samsung ще опита да добави тройна камера и в новите модели от серията Galaxy A, а според информацията един от телефоните ще предложи комбинация от 5МР, 8МР и 32МР сензори. Очакванията са догодина тази екстра да се появи и в евтините устройства на корейците. Резолюцията на селфи камерата на Galaxy A6+ също ще се увеличи и през следващата година може да надхвърли 30МР и дори да достигне 40МР. LG също ще се включи в тази надпревара с ползването на двойни предни и тройни основни камери.

Източник: ETNews


Втора употреба с гаранция

  • Ама разбира се, като Епъл слага 2 камери е супер яко, като Самсунг слага 3 камери е супер тъпо. ;) То е ясно, че индустрията се изчерпва и няма кой знае какво ново да се направи за момента. Мен повече ме дразни, че всички се движат в една посока. Но нека в крайна сметка видим какво ще предложи Самсунг в S10, пък тогава ще го хейтим, хвалим, кой както го вижда.
    board
  • Абсолютно съгласен съм с теб, нямаше как да е по-добре казано (yes) Ще го прочете някой кореец и ще пуснат орли с 4 очи и фенерче :D:D
    terry1
  • Мисля че твърде много станаха маркетинговите специалисти и счетоводителите във Самсунг за сметка на инженерите. Преследвт се кухи новости, дето не донасят полезна функционалност, а просто са евтини за реализация и симулират имагенерен напредък в технологията, който да оправдае надутата цена на поредния флагман. Три и повече камери - абсолютна дргенерация и примитивизъм. В природата подобен тип зрение се среща при несекомите, където ограниченията не позволява усъвършенстван орган на зрението. Птиците вече имат око, еквивалентно на камера с висока резолюция на матрица и прецизна оптична система. Орела вижда мишка от километър разстояние , без за това да са му необходими 3,4 и повече очи.
    A4i
  • Apple феновете сте като веганите. Никой не ви пита за нищо ама вие си хейтите...
    zlostorko
  • Когато направят DSLR, който да можеш да си носиш в джоба на дънките, ще ги сравняваме. Мда така е и обратното, но ако искаш нещо хубаво взимаш камерата. Имам доста познати които го правят и си ги носят с тях навсякъде. Сигурно 99% не носят камери, ама според теб. Извитият дисплей не е повече дисплей, даже обратното. Размера е с извивките а еджа не се ползва или бъркам, поправи ме. Като ти сложат дисплей който не служи като такъв, вместо рамка за теб повече дисплей ли е това? :D
    terry1
  • [Quote]Но нали всеки си има собстен поглед над нещата и виждане от какво се нуждае.[/Quote] Те и от Епъл имат поглед над нещата, затова всички бъдещи айфони ще са безрамкови. 8/8 Plus са последните от вида си. :D
    Ванката
  • Когато направят DSLR, който да можеш да си носиш в джоба на дънките, ще ги сравняваме. ;) Огромното предимство да телефона е, че имаш камера винаги с теб, а и след няколко секунди вече може да си споделил снимката. DSLR-a e за работа и изкуство, за останалото има телефони. Сигурно 99% от хората ползват основно телефоните си за снимки, за това е важно те да се развиват. Не знам какво ти пречи дисплея, ама за мен е по-добре да имам повече дисплей, от колкото повече рамки. Но нали всеки си има собстен поглед над нещата и виждане от какво се нуждае.
    board
  • Не всичко което изглежда новаторско наистина е такова, а за функционалност почти със сигурност не е. И десет камери да има пак един DSLR ще е несравнимо по-добър, както казах за напълно ненужният дисплей, рам и бъгав софт. Телефона ми е функционален не заради тъпите дисплеи а като мога да си пускам климатиците, тв или ресивера, да си върша нещо от работата, да плащам без да нося карта, музика, снимки, и разбира се да споря с вас тук :D:D останалото са тънки търговски трикове. А за една снимка 10х15 са ми достатъчни 2Мрх но от добър апарат/матрица. Ми те Самсунг откакто бяха сапунерки до ден днешен не са се променили много, освен на външен вид. Ама малко стъкло и метал не ги прави най-добрите, и Нокиа са същите но без досадният Самсунг софтуер и на 1/3 - 1/2 от цената.
    terry1
  • Това вече е смислен коментар. Все пак излиза, че ти си харесвал и ползвал Самсунг точно когато са били пластмасови сапунерки, а от когато не са такива, си спрял да ги харесваш :) iOS e чудесна ОС и напълно разбирам какво харесваш там. Колкото до хоум бутона, той ще изчезне от всички телефони, включително и айфоните съвсем скоро. Също така всички вървят към дисплеи заемащи целия преден панел. Така че от тези неща няма да можеш да избягаш.
    board
  • Не съм писал че съм ползвал айфони, ползвам този с който смених S8+. До преди това бях на Самсунги, които от година на година ме губеха като клиент, особено след S6. Бях доста лоялен клиент и въпреки, че имах съмнения дали предлагат оптималното за парите които давам ги ползвах до 8-та. Ето след 6, какво стана, безсмислен инфинити дисплей, отпечатъка не работи добре, блъскат телефона с куп софтуер който не става за нищо. Един календар и органайзер нямат хубав. Махнаха хоум бутона за какво? Да са по модерни? Ха-ха, пълни кенефи не сапунерки. На това отгоре нередовни актуализации, или никакви, и като ги получиш нищо променено. Манипулират пазара само и само да си продадат новите телефони. За това знам, ако не си го разбрал си ги купувай, ползвай и не ми се хващай за приказките. Това е спор не го прави личен. За айфона, не бях ползвал и ми беше доста терсене дали ще свикна, обаче се оказа че няма толкова удобен софтуер, с възможности и лесен да го използваш максимално. За сравнение Андроида мисля че от версия на версия става все по объркан за потребителя. iOS е в пъти по-лесна, функционална и оптимизирана. c0median S5 беше кожено-пластмасов :D:D
    terry1
  • Понеже това за пластмасовите сапунерки го споменаваш 3-4 пъти в различни теми последните дни, се чудя, не познаваш материалите или си смяташ, че си измислил някаква страшна смешка, която да ни повтаряш? По принцип, след като си ползвал толкова телефони от двете марки, би следвало да можеш да правиш малко по-смислен хейт. По-интересното е защо си ползвал толкова телефона на Самсунг, като са такива боклуци? Но нали в случая става въпрос за нов телефон, за който нито аз, нито ти, знаем какво ще представлява. Някак не разбирам от къде знаеш, каква пръчка ще е, освен ако нямаш гадателски способности, разбира се.
    board
  • За мен са некачествени телефони и сапунерки, и имам достатъчно опит с тях че да го кажа. Ако не ти харесва айфон, мислиш че е сапунерка, въобще не ми дреме, ама чак да ореваваш темата сякаш някаква лична обида съм нанесъл на някой, не разбирам. Чак на телефон да се засягам :D:D
    terry1
  • Ами то неговото мнение си е напълно вярно (но старо, от времената на S4, S5).. човекът иска да си вярваме не на очите, а на него.
    c0median
  • То няма нищо лошо да се споделя мнение, но да кажеш, че S-серията са пластмасови сапунерки, е абсолютна лъжа. Все едно да кажа, че айфон са пластмасови и да кажа, че споделям опит - ами извинявай, ама е несериозно. Още повече, че пишеш в тема за Самсунг - е такова мнение освен за хейт, за какво друго трябва да се приеме?
    Spikul
  • Сори ако съм обидил някой, не очаквах толкова лесно да се засягате. Аз споря, хейтвам или не, това си е моя работа, всичко си остава някакъв най-обикновен спор, но явно за някои е много чувствителна тема :D Имам впечатления споделям ги, особено от Самсунг у-ва. Това че не ви се харесват не е мой проблем.
    terry1
  • Ама какво му обръщате внимание на този хейтър? Повтаря като папагал една лъжа за сапунерки, защото не може да приеме истината, че корпусът на любимия му Айфон е абсолютно същия като на Самсунга. Такива хора живеят само от омраза и нищо не са създали през животеца си.
    Spikul
  • Би следвало да запазят промоцията, защото като гледам определено тук работи. На други места по света дават безжични AKG слушалки с активно шумопотискане, но това едва ли ще има ефект тук. На българина му дай 200лв отстъпка и чувството, че прецаква системата, връщайки някакъв боклук... и всички са щастливи. ;)
    board
  • Затова се обърнах към него, защото това са безсмислени спорове и излишен хейт. Освен напрежение и репликиране, което няма да доведе до нищо продуктивно друго няма да се получи. Очаквам с нетърпение да видя бъдещият наследник на моя S9+ и се надявам, да продължат с кампанията с връщане на стар смартфон и с бъдещите си предложения. Наистина по този начин стават много по-достъпни до повече потребители.
    Ванката
  • Защото някой реши да се изсере в темата, отваряйки я със сапунерки/пръчки/пастмасарки... за това.
    board
  • На мен ми е чудно, защо се дърлите за някакви телефони така?:D И едните, и другите правят чудесни устройства, а вие вместо да се кефите си убивате настроението с някакви дребнавости. ;)
    Ванката