HMD Global вече притежава правата над марката PureView

HMD Global вече притежава правата над марката PureView

Вече повече от година финландската компания HMD Global прави смартфони с името Nokia, а междувременно постепенно започна да придобива права и върху други от марките, които преди години преминаха в Microsoft с покупката на мобилния бизнес на Nokia. Така HMD Global вече притежава името Asha, което все още не използва, и Xpress-on, което прилага за сменяемите панели на Nokia 1. Следващата марка, която отиде в HMD Global през миналата седмица, е PureView.

След сделката от 2013 година правата над името бяха при Microsoft за период от 10 години, но очевидно американците нямат намерение да го използват повече и HMD Global е побързала да си осигури достъп до него. Засега това прехвърляне не означава, че пак ще видим телефони Nokia с бранда PureView, но не е изключено в даден момент компанията да лицензира от Nokia Technologies технологиите, които стояха зад впечатляващите камери в телефони като Nokia 808 PureView, Lumia 920, 1020, 1520 и 950.

От известно време се носят слухове за нов смартфон Nokia, който ще включва множество камери и ако такова устройство съществува, не е изключено то да носи и името PureView. От друга страна, от години Nokia не разработва своите мобилни фотографски технологии, а Nokia Technologies се занимава само с лицензирането на съществуващите патенти, така че не е ясно доколко старите разработки са приложими в съвременните устройства.

Източник: Nokiamob

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • На баба Роска й мина почивката и пак наспами сайта. :D
    foxfury
  • Росене... е няма по-пуберското изказване от твоето за 18:9 ;) Направо се чудя, че това го казва 40+ години човек ;) Защо, тъй като например не обичаш камерите на смартфоните, не сложиш там една черна лепенка ? А освен това си свръхкомпетентен по икономическата политика на фирмите ? Защо ли не са те взели да работиш като финансов експерт или като супер Линукс специалист ? Отговорът е пределно ясен (beer)... И за любимия ти рут... пикът му беше преди около 5 години и сега се наблюдава тотален спад в желанието на хората да се занимават с него...
    Боби13
  • [Quote]Няма по-голямо джендърско лайно от 18:9[/Quote] Не се притеснявай, на някои хора им по-трудно да свикват с новото. Едно време хората се дърпаха и от телефони с копчета да минат на тъскийни, ама с времето свикнаха. И ти ще свикнеш на новите пропорции. ;)
    board
  • [Quote]Няма по-голямо джендърско лайно от 18:9 и неговите деривати, ползвайте си го със здраве джендърите обратни[/Quote] Не си в ред. Никой не те кара да ползваш каквото и да било, ако искаш се върни и на 2.8 инчовите 4:3 телефони! Ти нямаш търпение да ти мине банването и почваш с простотиите си.
    Вито
  • Дам... но и ти малко на обратен джендър ми приличаш. Хетеротата ползват само Nokia 3210, Symbian-а е за сексуално объркани, а смартфоните са джендърски до един :)
    bloodknight2012
  • Ако използва технологията, няма да е лошо. Но аз искам да подчертая, че те към момента нямат технологията, но на всяка една камера могат да лепнат надписа PureView. Просто да го имат предвид потенциалните клиенти.
    board
  • Няма по-голямо джендърско лайно от 18:9 и неговите деривати, ползвайте си го със здраве джендърите обратни
    PoceH_BS
  • Само дето китайски сензори не знам да има, а Nokia 7 Plus снима перфектно с Gcam. Софтуера е кофти, не хардуера. И дори с този софтуер пак е по-добре от масата телефони в този ценови диапазон. Просто самият хардуер има ОЩЕ повече потенциал. Много добре си личи къде имат ръка Foxconn и къде не. Nokia 7 Plus и Nokia 6.1 са коренно различни от Nokia 6.1 Plus (X6) - трябва да си сляп, за да не видиш разликата.
    bloodknight2012
  • Фокскон, като ODM производител прави собствени модули за мамера, поставя оптична с-ма от някои тотално неизвестен китайски доставчик и накрая върху това л@йно, завито в целофан, лепи едно гръмко лого , като порше-дизайн, лайка, цайс и т.н , ако има права да го използва. Ако телефона не е флагман, то при разглобяване се виж да семпъл надпис Фокскон, това е.
    A4i
  • Джендърски? Та 18:9 е много по-практичен. Ако имаш недорасли пръсти си е твой личен проблем. 18:9 до към 6.2 - 6.3 инча е в пъти по-функционално. За видео е в пъти по-приятно, игри се играят много по-комфортно, текста не се налага да го скролваш като олигофрен на всеки две секунди, запълва размера на устройството и т.н. и т.н. Nokia 7 Plus е перфектния mid-range. Хардуерно няма грешка.
    bloodknight2012
  • А теб защо те прави тъжен АКО реално използват технологията, не надписчето? Много добре знам, че четеш всички теми и мнения и знаяш, че за мен камерата е последна грижа, дори няма да усетя ако я няма, но това не ми пречи да се възхищавам на упоритостта и желанието на "новата" нокия да направи нещата правилни!
    PoceH_BS
  • Какво си очаквал и какво си казал в другата тема, не знам, но аз коментирам новината. И тя казва, че HMD са се сдобили с правото да слагат още едно полулярно надписче върху телефоните си, нищо повече. Ако теб това те прави щаслив, честито.
    board
  • [Quote]Nokia Technologies се занимава само с лицензирането на съществуващите патенти, така че не е ясно [B]доколко старите разработки са приложими в съвременните устройства.[/B][/Quote] Аз не виждам проблем PureWiew технологията от 1520, да се сложи в съвременен телефон.
    Вито
  • Както и в другата тема казах - Очаквах повече от теб! Ти сега какъв го играеш, 15-годишния пубер-хейтър?!?! Честно, не го разбирам и това от модератор, който бия трябвало да е наясно с мобилните технологии. Стискам им палци! Ако не беше джендърския (който ти толкова обичаш) формат 18:9 да съм вече с Нокия 7 Плюс!
    PoceH_BS
  • Супер, HMD се сдобиха с още едно популярно надписче, което да лепят на китайските си телефони, нищо че нямат технологията зад него (whistle)
    board