Sony представи най-бързите и здрави SD UHS-II карти

Sony представи най-бързите и здрави SD UHS-II карти

Sony анонсира новите си SD карти от серията SF-G Tough UHS-II SD. Според официалното съобщение те са до 18 пъти по-издръжливи на всякакви въздействия от стандартните карти. За да се постигне това, е използвана напълно монолитна структура, която е запечатана. Според Sony картите издържат на огъвания, изпускания от височина до 5 м и са водо- и прахоустойчиви. В същото време те са и изключително бързи и осигуряват скоростите на трансфер на оригиналните SF-G карти.

При писане и четене пиковите скорости са съответно 300 и 299 B/s. Това е достатъчно за запис на 4K видео от съответните съвместими камери. При копирането на информация на теория би следвало да могат да се трансферират до 64 GB в рамките на 3 минути и половина. Поради нуждата от елиминиране на всякакви подвижни елементи новите карти от серията SF-G нямат защита срещу запис. Цените стартират от 73 долара за модела с 32 GB и стигат до 276 долара за версията със 128 GB. Пазарната премиера на продукта ще е през октомври.

Източник: Еngadget

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Най-бързите карти в момента четат до 120-150MB/s (Lexar) и пишат до 90-95MB/s на теория. Не вярвам Sony да предложат х3 такива. Ако го направят реално, а не само по спецификации, ще бъде революция. Samsung в момента предлагат устойчива серия, но със скорости на запис до 30MB/s, което е много по-ниско от Evo серията. По-големият проблем са многото случаи на неразпознаваема карта, с по-нисък обем или с невъзстановими грешки, даже и без да е ползвана. Форумите са пълни с тях, особено за Sandisk и най-бързите уж на Lexar...
    MEnergy