Telenor поддържа VoLTE за още 4 модела на Samsung

12 септември 2018 17:56, прочетено 5096
3
Telenor поддържа VoLTE за още 4 модела на Samsung

Telenor обяви, че разширява броя на смартфоните, за които поддържа услугата Voice over LTE или VoLTE. От възможността да провеждат разговори през 4G мрежа с HD качество вече могат  да се възползват и потребителите на Samsung Galaxy A8, Galaxy S9, Galaxy S9+ и Galaxy Note9. Така устройствата, които поддържат технологията в мрежата на Telenor, вече са над 20. Компанията посочва, че увеличаването на списъка с устройства, които поддържат VoLTE в мрежата, е двустранен процес с участието на телекома и производителите на мобилни телефони.

Производителите осигуряват софтуер, който да покрие техническите изисквания на оператора, и след съвместни тестове и одобрения, функцията може да бъде активирана чрез софтуерен ъпдейт на мобилните устройства. Предимствата на VoLTE включват по-кратко първоначално време за свързване между потребители, които ползват технологията, а освен това по време на разговор може да продължи да се ползва 4G мобилен интернет без прекъсване на връзката. 

Може да ви е интересно и това:
Отстъпка до 150 лв. при закупуване на смартфони и aксесоари от Telenor |  С Android 9 безплатните теми в телефоните Galaxy ще могат да се ползват само за 14 дни |  С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage |  Концептуално видео показва смартфона със сгъваем дисплей на Samsung |  Ивън Блас сподели някои предварителни спецификации за Galaxy S10 | 

Тагове: telenor |  volte |  Samsung | 

Коментари: 3 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: zazabg , 13 септември 2018 13:32 Отговор

Защото трябва да го потвърдят със сигурност. Така ако нямаш Волте на този телефон и им звъннеш ще ти го подкарат някак.

Всички Xiaomi май работят с Volte-то им просто не могат да им помогнат ако не работят. Звънях им за моя редми 5 плюс и нищо не можеха да направят. След 5 дни получих ъпдейт и си тръгна само.

Автор: gog88 , 13 септември 2018 08:38 Отговор

Note 9 в мрежата на Теленор има VoLTE откакто съм го взел (24.08.), нямам си идея защо чак сега официализират това за този модел. Явно не им се занимава да пускат прессъобщения за един модел, чакат да се съберат 3-4 и тогава го публикуват

Автор: sclera , 13 септември 2018 08:33 Отговор

А за по-лесно не могат ли от Telenor да публикуват един списък на апаратите, които го поддържат?

(загубих сума ти време без успех за да се опитам да включа услугата на телефона на жена ми [LG G6] и така и не можах да разбера [с много ровене в мрежата] има ли го или го няма за LG-то. А на Huawei P10 на дъщеря ми се активира още от когато го пуснаха тестово)