Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми

12 септември 2018 20:36, прочетено 3997
62
Новата версия на Apple Watch може да прави електрокардиограми

Днешното събитие на Apple започна с премиерата на новата версия на умния часовник на компанията, която представлява сериозен ъпгрейд в почти всички отношения. Устройството има обновен дизайн и предлага 30% по-голям дисплей със заоблени ъгли, който покрива почти цялата му предна част и показва повече информация, благодарение на оптимизациите в watchOS 5. Въпреки по-големия дисплей джаджата е с по-малък обем и е по-тънка от предходното поколение. Промяна има и в интерфейса на основните приложения, които също показват повече информация.

Часовникът е получил и нова цифрова коронка с тактилна обратна връзка, с 50% по-силен говорител и заден панел от керамика и сапфирен кристал за по-добра устойчивост на надраскване, а иначе устройството ще се предлага в размер 40 мм и 44 мм. В Apple Watch Series 4 се ползва нов двуядрен 64-битов процесор S4, който е собствена разработка и би трябвало да осигури два пъти по-висока производителност. Другите хардуерни промени включват обновени акселерометър и жироскоп, които помагат на устройството да установи падане и след това да изпрати сигнал за помощ, ако засече липса на движение.

Джаджата вече може да засича неравномерен сърдечен ритъм и дори да прави електрокардиограми чрез вградените в задния панел електроди и поставяне на пръст върху цифровата коронка. Функцията е одобрена от FDA (Food and Drug Administration), но ще бъде достъпна само в Щатите. Въпреки промените животът на батерията остава непроменен - около 18 часа. Продажбите на Apple Watch Series 4 започват този петък, но доставките ще стартират на 21 септември на цена 399 долара за обикновената версия и 499 долара за тази с мобилни възможности. В същото време компанията ще продължи да продава Apple Watch Series 3 на цена oт 279 долара.

Източник: Аpple

Може да ви е интересно и това:
Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone | 

Тагове: Apple |  watch series 4 | 

Коментари: 62 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: LegolasElf01 , 15 септември 2018 13:11 Отговор

Китайци за по 10$ "мерят" кръвно налягане и ниво на кислород в кръвта, а такива от 15$ правят и ЕКГ, а ги има от поне една година..Мерене на пулса и ниво на кислород в кръвта Самсунг го имат сигурно от 10 години.


А за глюкомерите и диабета представа си нямаш. 


Сигурно знам доста повече от теб, все пак майка ми и баща ми развиха диабет тип 2(неинсулинов)

Автор: TrEnIoRa , 15 септември 2018 05:46 Отговор

Китайци за по 10$ "мерят" кръвно налягане и ниво на кислород в кръвта, а такива от 15$ правят и ЕКГ, а ги има от поне една година..

А за глюкомерите и диабета представа си нямаш.

Автор: LegolasElf01 , 15 септември 2018 03:35 Отговор

Трябва да има състезателен елемент м/у брандовете


Няма никакъв смисъл, накрая се купуват най-много часовниците на Епъл, и то напълно незаслужено.
Логото продава.

Дори да не е пълна кръвна картина, а само нивото на захар 


И сега го има този сензор, в човека се имплантира миниатюрен чип и часовника или телефона отчита кръвната захар. За съжаление никой не рискува за да го сложи в някое устройство. По-лесно е с глюкомерите от аптеката, а и по-евтино.

Имаше новина, че часовник на Самсунг ще измерва кръвното налягане, но си остана само новина за сега. Мисля, че Xiaomi пуснаха такъв.

Автор: npet , 15 септември 2018 01:01 Отговор

Дори да не е пълна кръвна картина, а само нивото на захар

Автор: terry1 , 14 септември 2018 22:28 Отговор

Трябва да има състезателен елемент м/у брандовете вярвам че този който предложи и ЕЕГ ще "избие рибата" а ако добавят и кръвна картина някаква да прави вече ще е супер

Автор: tzincbg , 14 септември 2018 17:16 Отговор

Хубавото е, че и другите ще почнат да го вграждат и дори усъвършенстват от немай къде. За начало Huawei( те казаха, че копират I watch, но и те не знаят защо, явно да имат и китайците ако поискат, да не се чувстват изоставени) , после Xiaomi и други ценово ефективни брандове.

Автор: terry1 , 14 септември 2018 16:00 Отговор

да добре стана трябва да започнем другите функции, че ако караме така ще излезе 5-та преди да сме го разчоплили достатъчно

Автор: npet , 14 септември 2018 11:14 Отговор

@tweeg

Разчоплихме го в детайли това Епълско екг-е.

Автор: tedddyster , 14 септември 2018 10:33 Отговор

По тази логика всеки, който си купи продукти на дадена марка, няма право да се изказва за нейните недостатъци, така ли?

Автор: tweeg , 14 септември 2018 08:21 Отговор

Часовникът има сензор за сърцето (за удари в минута) от предишната версия. Сигурно ще служи като база за известяване за ЕКГ (или каквото там ще мери новото).


Ясно че има оптичен сензор. Точно в него е проблема с хващането на аритмията и затова се налага да се сложат електродите. Ако се хванем 100 човека и сложим по един оптичен сензор на 90 от нас ще изкара аритмия.

Дали може да се ползва за известяване???
1) Поради неточността му ще има много фалшиви известявания
2) Ако имаш аритмия ще я усетиш преди часовника (жена ми е с аритмия и знам какво говоря).