Apple пенсионира четири модела iPhone

15 септември 2018 08:06, прочетено 7455
15
Apple пенсионира четири модела iPhone

Представянето на новите модели iPhone в сряда доведе и до логичното прекратяване на продажбите на няколко стари модела. Без никакъв шум компанията от Купертино свали от своя онлайн магазин iPhone X, iPhone 6s и 6s Plus, както и iPhone SE. Този ход бе напълно очакван за двете версии на iPhone 6s, защото в миналото Apple винаги при премиерата на ново поколение смартфони са спирали предлагането на моделите от преди три години.

Много по-изненадващо е спирането на миналогодишния флагман iPhone X, както и на бюджетния iPhone SE. При iPhone X причината най-вероятно е, че новият iPhone XS се предлага на същата стартова цена и е с по-добри параметри, което е довело и до решението за премахването на неговия предшественик. Такава информация имаше още през лятото, когато редица анализатори прогнозираха, че пазарният живот на този модел ще е рекордно кратък.

По-интересната част е спирането на iPhone SE, който е модел от 2016 година и миналата пролет се сдоби с версия с повече вграден памет. Заедно с двете версии на iPhone 6s той бе и последният модел в серията с 3.5 мм жак. По този начин най-евтиният вариант за покупка на нов iPhone остава iPhone 7, който в момента се предлага за 450 долара в базовата версия. Компанията от Купертино също така е премахнала от своя сайт всички споменавания на безжичното зарядно AirPower, което бе обявено преди година, но така и не се появи на пазара.

Източник: Business Insider

Може да ви е интересно и това:
Apple може да започне да разработва свои модеми за iPhone |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone | 

Тагове: iphone 6s |  iphone se |  iphone x |  airpower |  Apple |  iPhone | 

Коментари: 15 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: gog88 , 15 септември 2018 15:06 Отговор

Не е изключено дори XR да задмине по продажби XS и XS max взети заедно

Автор: board , 15 септември 2018 14:57 Отговор

Напротив XR определено ще задмине по продажби XS.

Автор: Prasko1993 , 15 септември 2018 14:33 Отговор

Все тая никой ли в този форум не вдяна че хората си купуват само топ моделите на тази марка

Автор: board , 15 септември 2018 13:48 Отговор

В Европа разликата в цената е 300 Евро. Това е разлика, която може да те накара да се замислиш.

Автор: pretorianec , 15 септември 2018 13:46 Отговор

За всички тези неща си абсолютно прав! Бих добавил и многогодишния им отказ да добавят Български език в менюто! Говоря английски и се оправям с менюто без проблем но за мен въпроса е принципен! Има много езици на страни далеч по-малки от нашата ако някой почне да се оплаква че сме им малеък пазар и за това. Писал съм многократно(заедно с много други българи)и съм създавал тема за това в сайта на техният съпорт и нула внимание....А продуктите им се продават официално в България.

Автор: Моля? , 15 септември 2018 13:45 Отговор

Нито са 200, нито са долара. Разликата между двата модела за Европа е 300 евро ~ 590 лева

Автор: LegolasElf01 , 15 септември 2018 13:37 Отговор

пп. В интерес на истината, обаче, да спомена и факта, че същата машина ей я тук, от лявата ми страна и толкова години работи перфектно и безпроблемно, а и батерията (не знам как го правят, но за това пък шапка им свалям) все още държи между 9 и 10 часа без проблем, няма лагвания, забивания или каквато и да е трудност с работата на приложенията и софтуера.


Прекалено голямо внимание обръщате на думата "поддръжка". Поддръжката поддържа единствено интересите на компаниите.
От личен опит знам, че липсата на такава, означава, че устройството ти ще работи по-дълго време и по-добре

Автор: ioutlet , 15 септември 2018 13:21 Отговор

то трябва да си адски тъп да вземеш Xr като за 200$ отгоре взимаш XS който е 100 пъти по добър

Автор: board , 15 септември 2018 11:58 Отговор

Пак почваме с “тарикатските” изпълнения...Значи първо “евтиния” модел XR закъснява с цял месец

Разбира се, че производствените проблеми на XR са измислени. Просто искат в първия месец на продажбите, когато пазаруват най-запалените фенове, да няма нов телефон по-евтин от 1150-1250Eвро(1000-1100$). Да не се обърка случайно някой да вземе по-евтиния.

Иначе миналата година сериозно се бях замислил да си сменя S8-цата с iPhone X, но ме отказаха точно разни номерца на Епъл. Какво имам предвид, купуваш си най-скъпия телефон на пазара, срещу което дори не заслужаваш едно зарядно за бързо зареждане в комплекта, въпреки че телефона поддържа. А ако искаш да си купиш въпросното 29W-овото бързо зарядно, трябва да си подготвиш 200лв, което е чиста подигравка на фона на 30-40лв искани от другите производители.
Другото нещо е, че умишлено са направили стъклото на задния панел да не подлеци на смяна и при счупване трябва да дадеш баснословна сума за подмяна на телефона. В предвид, че никога не слагам телефоните си в кейсове, това е сериозен проблем за мен. За сравнение преди няколки месеца моята приятелка си счупи задното стъкло на S8 и в сервиза на Самсунг и го смениха за срещу 80лв. за 40мин.
Дали Епъл не са могли да направят също така задното стъкло да се сменя лесно? Разбира се, че са могли, ама нали трябва да се генерират още и още приходи.
Този род неща наистина ме дразнят.

А ако правилно разбирам положението с новите модели ще е същото.

Автор: npet , 15 септември 2018 11:26 Отговор

@pretorianec
Мисля, че зарядното нямаше да има шанс. Има голям избор на пазара и то от утвърдени марки - Нокия, Самсунг, Анкер, Лоджитек, дори Икея имат техни Просто закъсняха много. А може да не са успели да го направят хубаво.
Ползвам безжично зарядно на Нокия с вградена батерия (т.е е портативно е даже). Няма логика да взема епълско такова.

@algor
Нормални неща от живота. Питаш ли ползвателите на Лумия колко пъти бяха излъгани