A1 стартира гейминг лига с награден фонд над 50 000 лева

18 септември 2018 13:35, прочетено 3119
2
A1 стартира гейминг лига с награден фонд над 50 000 лева

В рамките на провелото се през уикенда събитие Aniventure Comic Con A1 обяви, че поставя началото на собствена гейминг лига, с която цели да развива електронните спортове в България. A1 Gaming League обещава регулярни онлайн турнири през уикендите, офлайн турнири през цялата година и голям финал по време на Aniventure Comic Con 2019. За първата година лигата има награден фонд от над 50 000 лева и ще е разделена на две части по модел на футболните първенства.

Срещите ще се провеждат онлайн на специална платформа на A1.bg, където всички участници ще могат да се регистрират, състезават, следят представянето си и да научават всичко най-интересно около лигата. Всеки полусезон ще излъчва свой шампион, който ще се определя по време на офлайн състезание. Накрая най-добрите играчи и отбори ще се борят за шампионската титла на големите финали.

Игрите в A1 Gaming League са добре познати на геймърите -  League of Legends (отборно), CS:GO (отборно), FIFA 19 (индивидуално), Hearthstone (индивидуално), Clash Royale (индивидуално). Впоследствие ще бъдат добавени и други популярни игри като Fortnite. Предварителните записвания вече започнаха на a1.bg/gaming, а първите турнири стартират през октомври.

Може да ви е интересно и това:
Изпълнителният директор на А1 с награда за мениджър на годината |  A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest |  A1 пуска проследяващото устройство MyКi Auto |  Интерактивната телевизия и оптичен интернет на А1 достигнаха Ямбол |  Приложението за мобилна телевизия на A1 вече е достъпно и за клиенти на други оператори | 

Тагове: a1 | 

Коментари: 2 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: radko89 , 19 септември 2018 12:45 Отговор

Не че нещо, но по официални статистика за април 2018 LoL (~70 милиона) е на първо място по популярност и уникални месечни потребители а Dota 2 е на 11 (~476000 уникални потребители).

Не виждам кое е смешката - правят турнир по най-популярната игра.

Референция:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: D0N4T3LL0 , 19 септември 2018 08:04 Отговор

Направили ми турнир за бозата LoL, а не за Dota2. Бахти смешките.