iFixit откри интересни неща в корпусите на iPhone Xs и Xs Max

iFixit откри интересни неща в корпусите на iPhone Xs и Xs Max

Днес започнат продажбите на новите iPhone Xs и Xs Max (в България ги чакаме след седмица) и по традиция от iFixit вече са готови с разглобяването на телефоните. Надникването към компонентите им показва, че вътрешния дизайн до голяма степен е подобен на този на iPhone X, но компанията все пак е направила някои промени. Поглед към батериите показва, че iPhone Xs вече има една L-образна батерия вместо две свързани клетки като в iPhone X, а капацитетът й е намалял до 2659 mAh от 2716 mA. Това вероятно се дължи на изрязването на единия ъгъл на батерията. В същото време iPhone Xs Max запазва конструкцията на батерията от две клетки с общ капацитет 3179 mAh.

iFixit не са открили признаци за подобрената водо- и прахоустойчивост спрямо iPhone X, така че миналогодишното устройство вероятно също покрива изискванията на рейтинга IP68. Иначе Apple продължава да разчита все повече на свои чипове и новите телефони включват чип за управление на енергопотреблението с логото на компанията. Върху долната част на рамката вече има допълнителна линия за антена, а издатината на камерата е станала по-висока. Двата телефона получават оценка 6 от 10 на възможността за ремонт, което се дължи на лекотата за замяна на дисплея и батерията, но чупливият заден панел все още е скъп компонент, който създава проблеми.

Източник: iFixit (1), (2)

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Какво му е пък на изплащането? Щом ти дава възможност да си позволиш каквото искаш.. Да не говорим, че както колега по-нагоре спомена - избор голям - като са им високи цените и не предлагат нищо повече от конкуренцията - ами купувайте конкурентни телефони и готово - защо трябва да се плюе марка, към която не изпитваш никакви симпатии, ползваш конкуренцията и нямаш нужда от нищо, което тази марка предлага - не го разбирам това. Виж, ако искаш айфон, но ти е скъп - разбирам плюенето и хейта вече.. хаха...
    radko89
  • Лизинг, а? :D
    muamamu1
  • На изплащане, а?
    muamamu1
  • Аз пък забелязвам точно обратното, че напоследък все повече хора са с флагмани, повечето хора явно си ги взимат на изплащане и така не ги усещат толкова.
    NickRey
  • И защо този с 1000 лева заплата ще си купува скъп телефон !?! За него има много голям избор от други устройства? Изобщо не разбирам това в 10 теми да се обсъждат цени? Хората са различни. Едни със способности, работливи и с възможности, други не толкова. Пазарът предлага за всички. Но колкото по гледате в паничката на имащия, толкова по-нещастни се чувствате.
    kipe
  • 1200 лева е средната, но БРУТНА! заплата. След данъци е под 1000.:|
    milenski73
  • Аз ползвам Х-са ти от къде знаеш че не са най добрите с какво ги сравняваш с хуй вей от 200лв ли?
    Ragacone
  • Не мисля, че не го знаеш. Напротив, не просто подкрепям мнението ти, а казвам, че може би е и още по-зле.
    muamamu1
  • Много добре знам, че заплатите се смятат средно аритметично от статистиците. По-голямата част от хората в България мечтаят за 1200 лева, а се скъсват от бачкане, но такъв е живота. Та точно поради тази причина у нас се продават все по-малко флагмани, защото докторът с 20 бона заплата ще си купи един телефон за 3 бона, а останалите 20 човека бачкащи за 700 лева няма как да си го купят.
    Spikul
  • [Quote]За средна заплата в България от 1200 лева[/Quote] Средната заплата в България само по статистика е 1,200 лева. Нали се сещаш, че когато имаш един лекар, който да взима 20,000 лева, както и двама чистача, които да взимат по 1 лев всеки, средната им заплата е ±6,700 лева? Но да, цените на телефоните се вдигат без нищо друго да се променя, това е факт. И не само при Apple. Това, че едните искат да те е**т в устата и в г**а, а другите само в г**а, не оправдава вторите.
    muamamu1
  • Ами и Apple са си прави. Ако бойкотиращите не са достатъчно, защо да не вдигат цената? Да не изпускаме и най-важния недостатък: Високата цена + Много трудното сертифициране на сервизи и постоянен страх да не им отнемат лиценза ако поправят нещо по-евтино или по-гъвкаво от условията на гаранцията ако поръчат част без да имат право, ПРАВЯТ IPHONE ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЦЕНЕН ЗА КРАЖБА ДОРИ САМО ЗА ЧАСТИ. Язък за перфектната вградена софтуерна блокировка срещу крадци. Т. е. Постоянно трябва да му трепериш да не се счупи, но и да не ти го откраднат...е това не е живот.
    tzincbg
  • Много добре щеше да направиш, ако въобще не беше коментирал нищо! Викаш, тъкмо се бях настроил да плюя, ама тези хванали та заключили темата. Нищо, мога да плюя и тук а? Брех да му се не види, да не смяташ, че сте богоизбрани та ние да нямаме право да си кажем мнението за айфоните? То аз и върху Р20 pro плюя, ама си го купих. Критиката и хейта са различни неща и ти не си фактор, за да ми казваш какво да ми е мнението. За средна заплата в България от 1200 лева, цени от 3000 лева за телефон са нереални. Аз вземам повече, но няма да дам толкова пари, защото телефона не предлага нищо върхово!
    Spikul
  • [Quote]Ще ме прощават, но когато не предлагаш нито най-добрата камера, нито най-добрия дисплей, нито най-добрата батерия, да искаш двойно по-висока цена само за софтуер, неминуемо ще поражда подигравки от останалите производители. [/Quote] Прав си колега (yes) Подигравки не само от останалите производители, но и от останалите потребители, напълно заслужени! То вече самите фенове на Apple признават, че цените се повишават без причина и абсолютно незаслужено. Всяка година :) Да видим докъде ще продължи цялата работа. На запад миналата година имаше само недоволство, сега открито се призовава за бойкот на новите модели!
    Мilen
  • Много добре щеше да направиш, ако въобще не беше коментирал нищо! Викаш, тъкмо се бях настроил да плюя, ама тези хванали та заключили темата. Нищо, мога да плюя и тук а?
    Maui