Изтекла презентация разкрива много за Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro

Изтекла презентация разкрива много за Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro

Няколко седмици преди представянето на Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro израелският сайт Girafa разкри много детайли за техните характеристики и публикува слайдове с информация от презентация, вероятно за вътрешна употреба. Според публикацията Mate 20 и Mate 20 Pro ще предложат батерии с капацитет съответно 4000 и 4200 mAh, които ще могат да се зареждат бързо чрез технологията SuperCharge 2.0 - тя би трябвало да зареди 70% от капацитета на батерията на Mate 20 Pro само за 30 минути. В двата модела очакваме и бързо безжично зареждане при 15W.

Подобно на P20 Pro двете устройства ще предложат тройна основна камера, но според сайта тя ще бъде променена и ще предложи нова широкоъгълна леща. Камерата в Mate 20 вероятно ще е с по-ниска резолюция. За селфита и двата телефона вероятно ще предложат 24МР камери, а Pro моделът ще е снабден със система за 3D лицево разпознаване и вграден в дисплея сензор за отпечатъци. По-евтиното устройство ще има стандартен сензор върху задния панел.

Според един от слайдовете камерата ще предложи функцията AI smart zoom, която осигурява разпознаване на движещи се обекти и ще може автоматично да ги следи и да се фокусира върху тях. Наскоро тази опция беше открита в изтекъл софтуер за телефона заедно с режим за подводни снимки. Друга нова функция ще бъде HiVision, която подобно на Google Lens ще може да разпознава текст, обекти, предмети и забележителности.

Сайтът разкрива, че само Mate 20 Pro ще има стерео говорители, но и двете устройства ще поддържат нова Nano SD карта с памет, която е по-малка от MicroSD и осигурява капацитет до 256GB. По-големият телефон ще е сертифициран IP67, а за по-малкия остава рейтинг IP53. Интересно е, че само по-евтиният модел ще има стандартен жак за слушалки. Другите детайли включват система Bone Voice ID, която ще осигури отключване на телефона с глас дори в шумна среда и нов Easy Projection режим, който ще поддържа връзка с монитор през Wi-Fi мрежа.

И накрая Girafa разкрива, че двата телефона ще се появят в Израел през октомври на цена съответно 3000 и 4000 шекела (714 и 952 евро). Цената в Европа ще е различна, но имайте предвид, че Huawei вероятно ще ограничи разпространението на Mate 20 на континента за сметка на Mate 20 Pro. Официалната премиера на новите флагмани на китайската компания ще бъде на 16 октомври в Лондон.

Източник: Girafa


Втора употреба с гаранция

  • Какъв е смисъла да правиш тема по новина, като нямаш какво да кажеш? За това форумът е пълен с подобни...
    z_i_k_o