Microsoft представи нови продукти в серията Surface

Microsoft представи нови продукти в серията Surface

На специално събитие Microsoft представи редица нови продукти в серията Surface, които ще са налични и в черни варианти. Един от акцентите бе таблетът Surface Pro 6. Той предлага процесори на Intel от осмо поколение и подобрено вътрешно охлаждане, което позволява използването на четириядрените чипове. Според Microsoft новият Surface 6 Pro е с до 67% по-бърз от предишното поколение.

Устройството тежи 770 грама, предлага до 16 GB RAM, до 1ТВ SSD диск и 12.3-инчов дисплей. Батерията би трябвало да осигури до 13.5 часа автономна работа, а единствената лоша новина е, че и в шестото поколение на устройството няма USB-C портове. Стартовата цена на новия Surface Pro 6 е 899 долара за версията с процесор Core i5, а продажбите в Щатите започват на 16 октомври.

На същата дата ще е наличен и Surface Laptop 2. Той също е оборудван с новите процесори на Intel и според Microsoft е с до 85% по-бърз от своя предшественик. Другата новост е LCD дисплеят, който е най-тънкият сензорен в лаптоп. Останалият хардуер не е променен особено и потребителите ще получат 13.5-инчов дисплей, батерия за до 14.5 часа работа и подобрена клавиатура, която е с намалени нива на шум при писане. Стартовата цена на Surface Laptop 2 е 999 долара.

Третият нов продукт, който бе показан на публиката, е Surface Studio 2. Тук новостите са по-ярък дисплей (с над 500 нита по-висока яркост) и 22% по-висок контраст. Естествено и този продукт е с по-бърз процесор, а за графичната работа отговаря видео карта Nvidia с архитектура Pascal. За съхранение на файлове има до 2 терабайта SSD. Стартовата цена на Surface Studio 2 е 3499 долара, а устройството ще е налично на пазара също на 16 октомври.

Последният показан продукт са слушалките Surface, които са новост в серията. Те предлагат връзка чрез Bluetooth, поддръжка на гласовия асистент Cortana и възможност за 13-степенна настройка на степента на филтриране на околния шум. Откриваме 40mm говорители и няколко микрофона за улавяне на гласа на потребителя и за потискане на шума. Цената им ще е 350 долара, а продажбите ще стартират до края на годината

Източник: Microsoft

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция