Nokia 7.1 предлага подобрен дисплей и двойна камера с оптика ZEISS

Nokia 7.1 предлага подобрен дисплей и двойна камера с оптика ZEISS

На специално събитие в Лондон днес HMD Global представи ново допълнение в своето продуктово портфолио. Както очаквахме, това е Nokia 7.1, което сигурно ще разочарова надяващите се да видят нов флагмански модел - за него ще трябва да почакаме още. Все пак и новият телефон в средния клас има с какво да изкуши потребителите. Това е първото устройство на компанията, което включва екранната технология PureDisplay за подобряване на изображението, като адаптира яркостта и контраста спрямо околните условия.

Панелът с диагонал 5.84", съотношение 19:9 и Full HD+ резолюция поддържа изобразяване на HDR съдържание, а освен това потребителите могат да записват такова. Добавена е и функция за конвертиране на SDR видео в HDR.  Телефонът е със стъклен заден панел и с алуминиева рамка, а върху дисплея е поставено стъкло Gorilla Glass 3. В хардуерно отношение откриваме чипсет Snapdragon 636, 3/4 GB RAM, 32/64 GB разширяема памет и батерия с капацитет 3060 mAh, която се зарежда бързо през USB type-C интерфейс.

На камерата също е обърнато внимание. Основната е двойна с 12MP сензор с двойна система за автофокус чрез фазова детекция и бленда f/1.8, а към нея е добавен и 5MP монохромен сензор с бленда f/2.4, който служи за отчитане на дълбочината на сцената. За селфита има 8MP камера с фиксиран фокус. Компанията е добавила и изкуствен интелект, който помага при прилагане на филтри и маски. Откриваме и професионален режим за по-голям контрол над параметрите на снимане.

Nokia 7.1 дебютира с Android Oreo, но предполагаме, че бързо ще получи ъпдейт до Pie, защото все пак е част от програмата Android One. Смартфонът ще е наличен в синьо и сребристо още от този месец. Версията с 3GB/32GB памет ще е на цена около 319 евро, а тази с 4GB/64GB памет ще се продава за около 349 евро. Устройството ще се появи в България още през този месец.

Източник: HMD Global

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Разликата е, че това не е плюс и 6.1+ е за ограничен кръг пазари. 7.1 Plus ще е отделен телефон надграждащ 7.1
    abando